• Αδιάκοπα λοιπόν καταπίνει χιλιόμετρα ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην αριστερή πλευρά της ενδεκάδας του Ολυμπιακού. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε, έως και το τελευταίο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ, ο Μολδαβός είναι ένα πραγματικό έμβολο για το ένα άκρο της ομάδας.

• Με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ο Όλεγκ, έκανε ελάχιστες προπονήσεις κι άρχισε να παίζει συνεχώς! Ο Πέδρο Μαρτίνς τον εμπιστεύθηκε αμέσως και κάπως έτσι τον βλέπουμε να έχει παίξει και στις εφτά τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, και στα εφτά 90λεπτα! Με τον Χολέμπας, που είχε βγάλει όλο το λούκι στο πρώτο μισό της σεζόν, να παίρνει πλέον τις ανάσες του και να αγωνίζεται μόνο στα ματς Κυπέλλου.

• Η αλήθεια είναι ότι σε γενικές γραμμές ο 23χρονος αριστερός μπακ δικαιώνει τον προπονητή για την επιμονή του να τον φέρει ο σύλλογος από την Πορτογαλία. Η άποψη του Μαρτίνς ήταν ότι από την στιγμή που μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, όπως, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι το πορτογαλικό, δεν θα είχε πρόβλημα να παίξει και να πάει καλά στην ελληνική Λίγκα. Και βλέποντας το παιδί να έχει και αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία υπερπολύτιμη μονάδα.

• Σίγουρα το κύριο χαρακτηριστικό που μέχρι τώρα τουλάχιστον βγάζει στο παιχνίδι του ο Όλεγκ είναι η μεγάλη μαχητικότητα. Αυτό που λέμε «σκύλος»! Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις στον αγώνα με τον ΟΦΗ γύρισε πίσω με φοβερά σπριντ, αφενός μεν κόβοντας αντεπίθεση του αντίπαλου μετά από κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, αφετέρου δε καλύπτοντας τον Σεμέδο σε μία κεφαλιά του προς τα πίσω με ρίσκο.

• Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι η ταχύτητα και η συχνότητα με την οποία φεύγει μπροστά. Παρότι του γίνεται…υπερχρήση από τον Μαρτίνς, τα ανεβάσματα του είναι πάρα πολλά. Δύο από αυτά ήταν και πραγματικά εντυπωσιακά την Κυριακή. Στο ένα υποχρεώθηκε ο αντίπαλος μπακ (Ουές) να πάρει κίτρινη κάρτα για να τον σταματήσει-κάτι που είχε συμβεί και με τον Σάλιακα στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ. Και στο άλλο πέρασε μία έξοχη σέντρα, μέσα από την οποία ο Ελ Αραμπί έβαλε ένα ωραιότατο γκολ που όμως ακυρώθηκε για ένα κλικ ως οφσάιντ. Με τον Μολδαβό να βγάζει όλη του την απογοήτευση, καθώς έτσι του στερήθηκε η πρώτη του ασίστ με τον Ολυμπιακό!

• Μας αρέσει σαφώς ότι περνάει σιγά σιγά και κάποιες καλές πάσες στην ανάπτυξη των επιθέσεων του Ολυμπιακού, ότι γενικά έχει καλές προωθήσεις κι ότι στο ανασταλτικό κομμάτι παλεύει με μεγάλη επιμονή και συνήθως με επιτυχία. Τον βλέπεις μπορεί να κόψει μία επίθεση, να χάσει την μπάλα, αλλά να κυνηγήσει την φάση και να την ξαναπάρει. Κι ακόμη, θα πάει αποφασιστικά να μπλοκάρει ένα σουτ αντίπαλου στον χώρο της εμβέλειας του.



• Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να διορθώσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι του, αν θέλουμε να μιλάμε για πιο υψηλό επίπεδο. Το ένα έχει να κάνει ασφαλώς με την ποιότητα στις σέντρες που βγάζει-θέλουν ξεκάθαρα βελτίωση. Προσέξτε ένα περίεργο: ενώ έχει καλή σέντρα όταν βρίσκει την μπάλα στο τέλος του σπριντ, δηλαδή στο πιο δύσκολο κομμάτι, δεν έχει ανάλογα καλή σέντρα όταν την κάνει έχοντας την μπάλα στα πόδια σε πιο…κουλ παιχνίδι. Όπως είναι αλήθεια ότι ενίοτε χάνει την μπάλα σε ορισμένες προωθήσεις του πιο εύκολα απ΄ ότι θα περιμέναμε.

• Επιπλέον αυτή η εντυπωσιακή μαχητικότητα του ενίοτε τον οδηγεί και σε αρκετά φάουλ, όχι πάντοτε από αυτά που λες «χρήσιμα». Και κάπως έτσι, έχει ήδη φτάσει στο όριο καρτών και με μία ακόμη κίτρινη θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Ειδικά, όμως, για την κάρτα που έφαγε με τον ΟΦΗ, για ένα φάουλ πάνω στον νεαρό Γρίβα, πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω, γιατί ο Όλεγκ είχε πάρα πολύ λάθος τοποθέτηση. Δηλαδή, την στιγμή που και οι τρεις άλλοι αμυντικοί είχαν τραβηχτεί για να παίξουν το οφσάιντ, αυτός έχει μείνει πίσω δύο μέτρα, κολλημένος. Πολύ λάθος κίνηση, που σε ομάδα η οποία κάνει άμυνα ψηλά, απαγορεύεται.

• Τέλος πάντων, αυτός ο πρώτος μήνας του Όλεγκ στον Ολυμπιακό είναι ένα δείγμα θετικό! Ένας παίκτης που αν μη τι άλλο βοηθάει στο κομμάτι της έντασης, που κάπως έλειπε από το παιχνίδι της ομάδας φέτος. Και το λες και…γουρλή! Ερχόμενος στην Ελλάδα ο Μολδαβός, η βαθμολογία στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό ήταν +3 από τον δεύτερο Άρη, +5 από τον τρίτο ΠΑΟΚ και +8 από την τρίτη ΑΕΚ. Τώρα, η βαθμολογία για τον Ολυμπιακό είναι +15 από τον δεύτερο Άρη και +17 από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ!...

Άσχετο: τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Και ασφαλώς δεν είναι τυχαία και η καλή πορεία του Αστέρα στο φετινό πρωτάθλημα. Με την σφραγίδα του Μίλαν Ράσταβατς η ομάδα της Τρίπολης μπαίνει πανηγυρικά στα πλέι οφς και αν συνεχίσει έτσι θα παλέψει δυνατά ακόμη και για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.



Ο 47χρονος Σέρβος προπονητής ανέλαβε τον Αστέρα στα μισά της περασμένης σεζόν, όταν η ομάδα ήταν ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Και στο τέλος της περιόδου όχι απλά δεν κινδύνευσε, αλλά τερμάτισε πρώτος στα πλέι άουτ, παίρνοντας την 7η θέση. Με την φετινή επιτυχία να αποτελεί ακριβώς συνέχεια της περσινής δουλειάς που είχε κάνει αυτός ο αθόρυβος, αλλά επιτυχημένος τεχνικός.

Μην ξεχνάμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Ράσταβατς δείχνει εξαιρετική δουλειά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην Ξάνθη, στην πρώτη του κιόλας σεζόν, την οδήγησε την άνοιξη του 2018 στην 5η θέση, ισοβαθμώντας με τον…Αστέρα! Και στη δεύτερη σεζόν μπορεί να μην ήταν ανάλογα καλή η ομάδα της Θράκης, αλλά μιλάμε για τη σεζόν στην οποία έγιναν οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που επηρέασαν τα πάντα στην Ξάνθη, όπως αποδείχθηκε πέρυσι, με τον υποβιβασμό της, χωρίς βέβαια τον Σέρβο στον πάγκο της...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube