• Όταν προέρχεσαι από ήττα στο 93’ από τη Ναντ και από ισοπαλία με το Βόλο μέσα στο Καραϊσκάκη, και τρως γκολ στο 5ο λεπτό από την Φράιμπουργκ, σου κόβονται τα πόδια. Καλώς η, κακώς αυτό ισχύει.

• Γι΄ αυτό κι έχει σημασία να αναλύσουν στον Ολυμπιακό πώς έγινε αυτό το 0-1, που διαμόρφωσε ένα άλλο σκηνικό στο παιχνίδι από το ξεκίνημα του κιόλας.

• Κατ΄ αρχάς, δεν έχει κανένα λόγο να πάει να κάνει φάουλ ο Μπόουλερ σε εκείνο το σημείο, κοντά δηλαδή στην περιοχή του Ολυμπιακού. Ο Ρέτσος ήταν πίσω του για να αντιμετωπίσει τον Γερμανό παίκτη, ακόμη κι αν του ξέφευγε του Μπόουλερ, που παρεμπιπτόντως βγάζει μία μεγάλη επιπολαιότητα στο παιχνίδι του. Και τέλος πάντων όταν ξέρεις ότι η Φράιμπουργκ είναι μία εκπληκτική ομάδα στις στατικές φάσεις, δεν μπορείς να της δίνεις εκεί φάουλ.

• Έγινε λοιπόν το εντελώς αχρείαστο φάουλ. Δείτε την φωτογραφία πριν την εκτέλεση του φάουλ. Πρώτος παίκτης στην άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού είναι ο Ουί Τζο. Και βλέπετε που είναι ο σκόρερ των Γερμανών, ανάμεσα στον Ρέτσο και τον Ουί Τζο.



• Δείτε τώρα, στην επόμενη φωτογραφία, που έχει πάει ο σκόρερ της Φράιμπουργκ και πόσο πίσω έχει αφήσει τον Κορεάτη, ο οποίος είναι λες και κοιμήθηκε! Δεν έχει πάει έστω κοντά του να τον μαρκάρει, να τον πιέσει λίγο για να μην πιάσει την κεφαλιά όπως θέλει. Μιλάμε για ρεσιτάλ ανευθυνότητας από ένα παίκτη του οποίου μάλιστα η πατρίδα αν μη τι άλλο φημίζεται για την υπευθυνότητα του λαού της.



• Το πόσο τραγική άμυνα, όμως κάνει ο Ολυμπιακός σε αυτή τη στατική φάση, δείχνει και μία τρίτη φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε τη θέση του Ρέτσου την στιγμή της εκτέλεσης του φάουλ. Ενώ όλοι οι άλλοι παίκτες είναι στην ίδια πάνω κάτω ευθεία, ο Ρέτσος έχει πάει πιο πίσω απ΄ όλους καλύπτοντας τον παίκτη που είναι πίσω του. Δηλαδή, αν η μπάλα δεν προορίζονταν για τον σκόρερ, αλλά για τον δεύτερο Γερμανό, αυτός δεν θα ήταν οφσάιντ.



• Επειδή μιλάμε για οφσάιντ, δείτε διάταξη της άμυνας του Ολυμπιακού στη φάση του 2-0. Μόνο ο Βρσάλικο έχει βγει για το οφσάιντ κι οι άλλοι τρεις είναι πιο πίσω (με χειρότερη τη θέση του Ρέτσου), καλύπτοντας κι οι τρεις τον παίκτη που παίρνει την μπάλα. Από εκεί και πέρα, βέβαια, στην εξέλιξη της φάσης η αντίδραση και των δύο στόπερ, του Μπα και του Σισέ, ήταν καθαρά ερασιτεχνική.



• Να θυμίσω ότι ο Ολυμπιακός και το τρίτο γκολ χθες από στατική φάση το έφαγε. Για την ακρίβεια ήταν συνέχεια εκτέλεσης κόρνερ της Φράιμπουργκ κι απόκρουσης της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον ανερμάτιστο (από πλευράς συνέπειας στο παιχνίδι του) Μπόουλερ να παίρνει την μπάλα από την κεφαλιά του Σισέ και να την χάνει με τον πιο εύκολο τρόπο έξω από την περιοχή του Βατσλίκ. Την ίδια στιγμή ο Μασούρας, που παρεμπιπτόντως δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο ανασταλτικά, έχει αφήσει εντελώς τη θέση που είχε στο κόρνερ (!) και έτσι έμειναν μόνοι τους δύο (!) παίκτες της Φράιμπουργκ. Η συνέχεια είναι γνωστή, με τον έναν εκ των δύο να παίρνει την κεφαλιά και να πασάρει προς δύο συμπαίκτες του, που είχαν αντίπαλο μόνο τον Σισέ, αφού ο Ρέαμπτσιουκ απλά παρακολουθούσε τη φάση!

• Δύο γκολ λοιπόν από την Φράιμπουργκ από στημένες φάσεις. Κι άλλα δύο γκολ είχε δειχθεί ο Ολυμπιακός από στημένες φάσεις στο 2-2 με την Σλόβαν. Να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ: ο διαιτητής Γιούγκ μπορεί να μην έπαιξε ρόλο στην έκβαση του αγώνα, όμως από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό λες και είχε προσωπικά μαζί του.

Την επαφή του Μπόουλερ αμέσως την έδωσε φάουλ στη φάση του 1-0, αλλά ένα λεπτό νωρίτερα στο καταφανές σπρώξιμο πάνω στον Ουί Τζο σε ίδια θέση έξω από την περιοχή της Φράιμπουργκ έδειξε «παίζεται». Εκεί, στα πρώτα κιόλας τέσσερα λεπτά, έδειξε τις διαθέσεις του ο Σλοβένος, που σε μία άλλη στιγμή, στο 67’, προκάλεσε πραγματικά με το να μη δώσει φάουλ που έγινε πάνω στον κούντε, του οποίου πήγαν να βγάλουν οι Γερμανοί τη φανέλα από το τράβηγμα.

Με το σκορ, όμως, ήδη τότε 3-0, ποιος να πει, τι.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube