• To 2022 είχε ξεκινήσει για τον Ολυμπιακό με το χειρότερο δυνατό τρόπο, με μία ταπεινωτική ισοπαλία (0-0) με τον ουραγό Απόλλωνα στη Ριζούπολη και δυστυχώς κάπως έτσι πήγε μέχρι το τέλος…

• Σήμερα ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει το τελευταίο του παιχνίδι στην χρονιά, με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη και ελπίζει να επιστρέψει στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες, με την ΑΕΚ (0-0 εντός έδρας) πριν τη διακοπή της σεζόν λόγω Μουντιάλ και με τον ΠΑΣ (2-2 εκτός έδρας) μετά τη διακοπή της σεζόν.

• Θεωρητικά μπορεί κάποιος να πει, ότι αν δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός ούτε σήμερα, τότε είναι σα να σηκώνει τα χέρια ψηλά-υπό την έννοια ότι τον Αστέρα τον κερδίζει κάθε χρόνο μέσα στο Καραϊσκάκη: πέρυσι 5-1, πρόπερσι 3-0 κι 1-0 (πλέι οφς) και την αμέσως προηγούμενη διετία 1-0 και 2-1, άρα με συνολικό σκορ 12-2! Δηλαδή, εύκολα ή, δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» τον έχουν κερδίσει τον Αστέρα και στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στον Πειραιά, όπου γενικά η παράδοση είναι συντριπτικά υπέρ τους με 18 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 20 παιχνίδια.

• Να θυμίσω όμως ότι και στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός την περασμένη τετραετία είχε τέσσερις νίκες και δη με σκορ 2-0, 4-0, 5-0 και 2-0, δηλαδή συνολικό σκορ 13-0 (!!!), αλλά στον α΄ γύρο πήγε εκεί κι έφερε 0-0 με τον Αστέρα…Όπως πρέπει να υπενθυμίσω όλα τα φετινά αποτελέσματα του Αστέρα με τις πιο μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος: Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, ΠΑΟ-Αστέρας 1-0 με πέναλτι στο 80’ κι αποβολή παίκτη του Αστέρα στη συνέχεια, ΠΑΟΚ-Αστέρας 2-2 με ισοφάριση του ΠΑΟΚ με πέναλτι στο 97’, Αστέρας-ΑΕΚ 1-1…



• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ομάδα της Τρίπολης, έχοντας και νέο προπονητή στον πάγκο, θα πάει σήμερα στο Καραϊσκάκη για να κτυπήσει όσο μπορεί το παιχνίδι, όπως κάνει άλλωστε σχεδόν πάντοτε κόντρα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μάντζιος θα είναι ένα από τα πρόσωπα του αγώνα, από την στιγμή που κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του Αστέρα. Μάλιστα, έχει κάνει άλλες δύο φορές ντεμπούτο κόντρα στον Ολυμπιακό! Με δύο οριακές ήττες, μέσα κι έξω. Παλιότερα σε ένα Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 και πιο πρόσφατα σε ένα Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 1-0, με ένα γκολ από φάουλ κι ένα χαμένο πέναλτι του Ολυμπιακού.

• Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του ο Μάντζιος είχε μόνο ήττες από τον Ολυμπιακό, με μικρομεσαίες όμως ομάδες, αλλά εσχάτως έχει αλλάξει το σκηνικό και είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός αντίπαλος. Πρώτα με τη Λαμία είχε φέρει ένα εντός έδρας 0-0 για το Κύπελλο και, κυρίως, στη συνέχεια με τον Άρη είχε σε έξι παιχνίδια τρεις ισοπαλίες, όλες με το ίδιο σκορ (1-1), τις δύο στο Χαριλάου και την άλλη στο Καραϊσκάκη, και τρεις ήττες με τον πιο οριακό τρόπο (1-2 εντός κι εκτός έδρας και 0-1 εκτός έδρας).

• Γενικά, πάντως, είναι ένας προπονητής που μοιάζει να θέλει τον χρόνο του κι οι ομάδες του ρολάρουν καλύτερα μετά τα πρώτα παιχνίδια κι αυτό πρέπει να κοιτάξει να το εκμεταλλευθεί ο Μίτσελ, που νομίζω ότι σκέφτεται να βάλει έστω ως αλλαγή σήμερα τον Ουί Τζο. Θα θυμάστε ίσως ότι αμέσως μετά το 2-2 στα Γιάννινα είχα γράψει ότι ενδεχομένως έφτασε η ώρα να δούμε μία φορά τους δύο Χουάνγκ μαζί, μήπως κι ο Ουί Τζο βοηθηθεί από την παρουσία του Ιν Μπέομ, με τον οποίο έχουν παίξει μαζί μόνο 60 λεπτά στο Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-1 και 20 λεπτά στο τέλος στο Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube