• Αύριο στη Φιλαδέλφεια δεν θα βρεθούν αντιμέτωπες μόνο οι δύο ομάδες με την καλύτερη βαθμολογία στο β΄ γύρο, μετά δηλαδή τη διακοπή της σεζόν λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και οι δύο ομάδες με τους γκολκίπερ που έχουν δεχθεί τα λιγότερα γκολ!

• Μάλιστα, τόσο ο Πασχαλάκης, όσο κι ο Αθανασιάδης έχουν ένα κοινό γνώρισμα: έγιναν βασικοί στην πορεία της σεζόν, κι όχι από την αρχή. Και οι δύο, λόγω τραυματισμών των μέχρι τότε βασικών γκολκίπερ των ομάδων τους!!! Ο Αθανασιάδης έγινε βασικός μετά τον τραυματισμό του Στάνκοβιτς κι ο Πασχαλάκης πήγε στον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Βατσλίκ και σχεδόν αμέσως έγινε αυτός βασικός. Οι δε προκάτοχοι τους ήταν μα σαφώς χειρότερα νούμερα, καθώς στην ΑΕΚ ο Στάνκοβιτς είχε φάει τέσσερα γκολ σε έξι ματς (μ.ο. 0,66) και στον Ολυμπιακό ο Βατσλίκ είχε φάει τέσσερα γκολ σε πέντε ματς (μ.ο. 0,8) κι ο Τζολάκης τρία γκολ σε τρία ματς (μέσο όρο 1).

• Κάπως έτσι, ο Πασχαλάκης αυτή την στιγμή έχει παθητικό έξι γκολ σε 17 αγώνες πρωταθλήματος άρα κατά μέσο όρο δέχεται 0,35 γκολ ανά ματς κι ο Αθανασιάδης έχει παθητικό εφτά γκολ σε 19 αγώνες πρωταθλήματος άρα κατά μέσο όρο δέχεται 0,37 γκολ ανά ματς! Ξεκάθαρα οι δύο καλύτεροι του πρωταθλήματος στη δυσκολία με την οποία δέχονται γκολ, καθώς ο Μπρινιόλι έχει στον Παναθηναϊκό παθητικό μέσο όρο 0,48 γκολ ανά ματς (12 γκολ σε 25 ματς) κι ο Κοτάρσκι έχει στον ΠΑΟΚ παθητικό μέσο όρο 0,52 γκολ ανά ματς (13 γκολ σε 23 ματς).

• Βεβαίως, εάν ο Πασχαλάκης κι ο Αθανασιάδης επιβεβαιώσουν τα στατιστικά τους αύριο στη Φιλαδέλφεια, δεν πρόκειται να δούμε ούτε έστω ένα γκολ, όπως συνέβη στο Καραϊσκάκη! Η, μετά βίας ένα, αφού και οι δύο μαζί τρώνε 0,72 γκολ ανά ματς!

• Στο πόσο μοιάζουν οι περιπτώσεις τους φαίνεται κι από το ότι και οι δύο δεν έχουν παίξει στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν των ομάδων τους, με ήττα και για τις δύο! Ο Ολυμπιακός είχε χάσει 1-2 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με τον Τζολάκη κι η ΑΕΚ είχε χάσει επίσης 1-2 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο με τον Στάνκοβιτς.



• Η διαφορά είναι ότι ο Πασχαλάκης δεν έχει χάσει κανένα από τα τέσσερα ντέρμπι που έπαιξε κι έχει παθητικό μόλις ένα γκολ κι αυτό από πέναλτι (στο τελευταίο λεπτό από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο), ο δε Αθανασιάδης έχει κι αυτός κρατήσει το μηδέν σε τρία ντέρμπι, αλλά στο μοναδικό που παραβιάστηκε η εστία του ήταν δύο φορές κι ήρθε η ήττα 0-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Γενικά δηλαδή, ο Πασχαλάκης δείχνει να είναι λίγο, ένα βήμα, πιο μπροστά από τον επίσης πολύ καλό Αθανασιάδη.

• Δύο γκολκίπερ που και πέρυσι είχαν δείξει πολύ καλό πρόσωπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Αθανασιάδη να έχει πολύ καλά νούμερα στη Σέριφ (11 γκολ σε 15 ματς, άρα 0,733 μέσο όρο ανά ματς) κόντρα σε ομάδες όπως οι Ρεάλ, Ίντερ, Σαχτάρ, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ερυθρός Αστέρας, Μπράγκα. Κι ο Πασχαλάκης σε 16 παιχνίδια στο Κόνφερενς Λιγκ είχε δεχθεί 14 γκολ (0,875 μέσο όρο ανά ματς) με τον ΠΑΟΚ να φτάνει αρκετά ψηλά στην Ευρώπη, για τα ελληνικά δεδομένα πλέον.

• Πραγματικά, πάντως, ο Πασχαλάκης έχει βοηθήσει τεράστια να σταθεί όρθιος ο Ολυμπιακός φέτος, καθώς ακόμη και στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια στα οποία έχει παίξει, ήταν πάλι όπως έπρεπε και η ομάδα του τουλάχιστον δεν έχασε παρότι έπαιζε εκτός έδρας (βλέπε 1-1 στο Φράιμπουργκ και 0-0 στην Γκαραμπάγκ). Κάπως έτσι στα 19 παιχνίδια του κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού έχει 11 νίκες κι οκτώ ισοπαλίες, με παθητικό εφτά γκολ!



• Σίγουρα θα είναι και γι΄ αυτόν ένα σκληρό τεστ το αυριανό ντέρμπι, καθώς στη Φιλαδέλφεια κανείς γκολκίπερ δεν έχει κρατήσει το μηδέν και μόνο ο Μπρινιόλι με τον Γιαννιώτη (Ατρόμητος) έχουν παθητικό από μόλις ένα γκολ, ο δεύτερος μάλιστα με πέναλτι στο 90’. Αλλά ήδη ο Πασχαλάκης έχει σταθεί όρθιος στην Τούμπα και στην Γκαραμπάγκ, ενώ έχει φάει ένα γκολ στη Λεωφόρο με πέναλτι κι ένα στην Φράιμπουργκ στο 93’.

• Παρεμπιπτόντως, κι ο Πασχαλάκης κι ο Αθανασιάδης έπαιζαν στον Πανθρακικό! Ο Πασχαλάκης (που οδεύει στα 34, αλλά είναι πολύ fit) πιο λίγο, ουσιαστικά δύο χρόνια (ντεμπούτο 2 Φεβρουαρίου 2014, τελευταίο ματς 17 Δεκεμβρίου 2015), ενώ ο 30άρης Αθανασιάδης σχεδόν τέσσερα χρόνια (ντεμπούτο Οκτώβριο του 2012, τελευταίο παιχνίδι Απρίλιο του 2016). Κι έτσι είχαν στην ομάδα της Κομοτηνής ο μεν 18, ο δε 62 παιχνίδια.

• Το φοβερό είναι ότι στο πρώτο τους παιχνίδι με τον Πανθρακικό και οι δύο είχαν αποβληθεί από τα πρώτα κιόλας λεπτά!!! Ο Αθανασιάδης στο 7ο λεπτό σε εντός έδρας ήττα 1-2 από τον Πανιώνιο κι ο Πασχαλάκης σε ένα 0-0 στη Βέροια στο 8ο λεπτό! Είχε κάνει πέναλτι, πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα, τον αντικατέστησε ο Αθανασιάδης κι έπιασε το πέναλτι!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube