• Είχε πράγματι γούστο ότι στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες ήταν δύο 28άρηδες, ο Μπουχαλάκης κι ο Χασάν. Κι ότι στην ενδεκάδα που τέλειωσε το ματς, με τον Μπούχα και τον Αιγύπτιο να έχουν γίνει αλλαγή, ο μοναδικός άνω των 27 ετών (Σεμέδο, Κουντέ) ήταν ο Βαλμπουενά.

• Κι όμως ο έμπειρος Γάλλος άσος που οδεύει στα 37 χρόνια του, ήταν ίσως ο πιο καθοριστικός παίκτης του Ολυμπιακού από τη μέση και πάνω, παρότι μάλιστα είχε παίξει με μόλις τρεις προπονήσεις στα πόδια του, προερχόμενος από αποχή δέκα ημερών από το πρόγραμμα της ομάδας. Όχι, δεν…έβγαλε μάτια ο Ματιέ-άλλωστε με τόσο μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού, ποιος εντυπωσίασε; Το γεγονός ότι μοναδικός διακριθείς ήταν ο γκολκίπερ (Τζολάκης) σε ματς μέσα στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν, τα λέει όλα…

• Τέλος πάντων, ο Βαλμπουενά μπαίνοντας ξαφνικά και πολύ γρήγορα στο ματς, από το 17ο λεπτό, κι ενώ ο Μαρτίνς τον υπολόγιζε κατά βάση για τα τελευταία 20-30 λεπτά, αν μη τι άλλο έβαλε την σφραγίδα του στο παιχνίδι, έστω κι αν στην αρχή δεν του έβγαινε τίποτα κι άλλαζε συνεχώς θέσεις, μέχρι που ο Πέδρο τον έβγαλε από δεκάρι και τον πέρασε στα πλάγια, όπου κατά ένα περίεργο τρόπο βολεύεται περισσότερο-περίεργο, γιατί οι πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες προτιμάνε να παίζουν στον άξονα, πίσω από τον φορ, όπου χρειάζεται λιγότερο τρέξιμο σε σχέση με τα πλάγια της επίθεσης, όπου πρέπει καν γυρίζουν και να βοηθάνε τα μπακ.



• Η καταμέτρηση, η τελική, λέει ότι από το κοφτό γύρισμα του Βαλμπουενά ήρθε το γκολ του Καμαρά με το περίφημο σουτ έξω από την περιοχή, από την πολύ έξυπνη πάσα του στον Μασούρα ήρθε η ίσως μοναδική καλή ευκαιρία της ομάδας (με τον Έλληνα άσο να σουτάρει από καλή θέση με το αριστερό και να διώχνει ο Αζέρος γκολκίπερ), ενώ πέρασε κάποιες ακόμη καλές πάσες, κέρδισε φάουλ, δίνοντας ανάσες στην ομάδα, ενώ τον είδαμε και να γυρίζει πίσω και να διώχνει.

• Θα έλεγα ότι εκεί που πήρε κακό βαθμό ήταν μόνο στις στημένες φάσεις, αφού έξι κόρνερ και φάουλ που εκτέλεσε πέρασαν ανεκμετάλλευτα-υπερβολικά μεγάλος αριθμός χαμένων στατικών φάσεων. Αλλά αυτό που πραγματικά μας άρεσε ήταν ότι είδαμε μάτι να γυαλίζει στο πρόσωπο του Ματιέ! Έβγαζε το παιχνίδι του πάθος, ψυχή, καρδιά. Έστω κι αν κάποιες φορές τα πόδια δεν τον άκουγαν.

• Νομίζω ότι αυτό το μάτι του Βαλμπουενά που γυάλιζε, πρέπει να είναι το σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού στη ρεβάνς στο Μπακού. Με τα τόσα προβλήματα που έχει η ομάδα, πρωτίστως πρέπει να καταθέσει ψυχή και πάθος. Και ο Ματιέ θέλω να πιστεύω ότι θα με δικαιώσει και θα είναι μπροστάρης.



• Τώρα, για την ενδεκάδα είναι μονόδρομος, όπως έχω γράψει εδώ και ημέρες, να παίξει ο Μαρτίνς με τρεις στόπερ, τον Σεμέδο και δύο εκ των Μάρκοβιτς, Σισέ, Μπα, ενώ δεν αλλάζω τις εκτιμήσεις μου ως προς το ότι πρώτον ο Λαλά θα πάρει την ευκαιρία του και δεύτερον ο Σουρλής θα κάνει δίδυμο με τον Κουντέ στα χαφ. Αύριο το μεσημέρι, πριν πετάξει η αποστολή, θα ξέρουμε περισσότερα.

Άσχετο: Πλάκα πλάκα, από εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν γεμάτος Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, τώρα έχει απομείνει ο Σεμέδο! Μετά τον Ποντένσε, κι ενώ έφυγαν ενδιάμεσα κι ο Μπρούνο Γκασπάρ με τον Καφού, έχουμε τον Σα να ακολουθεί τον Ποντένσε στη Γουλβς, τον Μπρούμα να έχει γυρίσει στην PSV και τους Πέπε και Τιάγκο να είναι υπό παραχώρηση! Για να είμαι ειλικρινής, θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν τέλη Αυγούστου το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει μόνο ένα Πορτογάλο!...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube