Πανάκριβα, με θυσίες του ήδη δοκιμαζόμενου λαού, θα πληρώσει η Βραζιλία τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Μουντιάλ που πρόσφατα φιλοξένησε. Η έρευνα των αρχών στα πεπραγμένα περίπου 100 πολιτικών έβγαλε στην επιφάνεια όργιο διαφθοράς, που περιλαμβάνει παράνομες αναθέσεις έργων, δωροδοκίες και απάτες, που ζημίωσαν το κράτος.

Όπως προκύπτει μερικά μόνο από τα επίσημα στοιχεία της έρευνας:

-έξι από τα δώδεκα στάδια που χτίστηκαν για το Μουντιάλ είναι υπό διερεύνηση για απάτες και δωροδοκία γύρω από τους όρους και τις συνθήκες κατασκευής τους.

-ο πρώην δήμαρχος του Ρίο, Εντουάρντο Πάες, κατηγορείται πως έλαβε 4,4 εκατ. ευρώ για να προωθήσει έργα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

-η νέα γραμμή μετρό στο Ρίο βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά και απάτη.

-ο πρόεδρος της πολιτείας του Ρίο, Ζόνας Λόπες, ερευνάται για δωροληψία, προκειμένου να εγκρίνει τα συμβόλαια του «Μαρακανά».

-η «Arena Corinthians» στο Σάο Πάουλο ερευνάται για απάτες στο στάδιο της κατασκευής της, με πιθανή εμπλοκή του πρώην προέδρου Λούλα.

-η εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού σε στάδιο διαπιστώθηκε πως υπερκοστολογήθηκε κατά 1.257% αγγίζοντας σε κόστος τα 5,4 εκατ. ευρώ!

-συμβόλαια της κυβέρνησης με 14 διαφορετικές αθλητικές ομοσπονδίες είναι υπό διερεύνηση για ύποπτες δοσοληψίες.

Οι συνέπειες αυτών (και άλλων τόσων που δεν έχουν βγει ή θα βγουν στην επιφάνεια) ήταν και είναι καταστροφικές για τη χώρα. Η οικονομία της Βραζιλίας περνά τη χειρότερη κρίση της ιστορίας της και η ανεργία ήδη πλήττει 13 εκατομμύρια ανθρώπους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θρίαμβος των Ελλήνων σκοπευτών στον Ιταλικό Grand Prix

63ο Ράλλυ Αιγαίου: Πρωτιά στον Φοίνικα Σύρου για το «METATRON II» και το «WATER GIPSY»

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U15 & U19: Στους «32» του διπλού οι έφηβοι Κοσμάς/Κούτρα κι οι κορασίδες Τασιού/Μιχάλαρου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μέχρι τον τρίτο γύρο του διπλού μικτού Κοσμάς/Κοντοπούλου

Ράλλυ Αιγαίου: Σύρος και Λέρος συνεχίζουν το ταξίδι 63 ετών στην καρδιά του Αιγαίου

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Οι αντίπαλοι των αθλητών μας στα ατομικά αγωνίσματα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Στις θέσεις 21-22 έφηβοι και παίδες, 24ες κατετάγησαν νεάνιδες και κορασίδες

Μεταγραφές πινγκ πονγκ περιόδου 2026-2027: Ο Ολυμπιακός φέρνει τον Σλοβένο Γιόργκιτς κι ο Παναθηναϊκός τη Γιαπωνέζα Όγιο

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Μένουν στο κυνήγι της προνομιούχου 17ης θέσης οι παίδες

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U15 & U19: Με τρεις νίκες στον όμιλο οι νεάνιδες προχώρησαν στα πλέι οφ 1