· Το ένα θέμα του Ολυμπιακού είναι ότι δεν χρειάζεται καν να του κάνει φάσεις ο αντίπαλος για να του βάλει γκολ-του δίνει φάσεις ο ίδιος ο Ολυμπιακός…

· Χθες…Μία φορά ο Φορτούνης γύρισε πίσω την μπάλα όχι στον Βούκοβιτς, αλλά στον αντίπαλο σέντερ φορ-εκεί το έσωσε ο Γιαννιώτης…Δεύτερη φορά ο Βούκοβιτς έδιωξε τόσο άσχημα που ήταν σαν να βγάζει πάσα στον αντίπαλο κυνηγό-εκεί στο σουτ η μπάλα έφυγε λίγο άουτ…Τρίτη φορά ο Μιράντα πήγε να βάλει αυτογκόλ, διώχνοντας απρόσεχτα την μπάλα-εκεί πάλι ο Γιαννιώτης ήταν σε ετοιμότητα…

· Ε, την τέταρτη φορά στην επιπολαιότητα του Ποντένσε, την πέμπτη φορά στα σερί λάθη των Ομάρ και Λάζαρου, την έκτη φορά στα άσχημα μαρκαρίσματα των Καμαρά, Λάζαρου σε ένα κόρνερ που πολύ εύκολα παραχώρησε ο Σισέ και την έβδομη φορά που ο Σισέ τα θαλάσσωσε μόνος του, ήρθαν τα γκολ. Λογικά. Την γλιτώνεις τρεις φορές από τα λάθη σου-προσέξτε, σε διαστήματα που παίζεις καλά- δεν μπορείς συνέχεια να την σκαπουλάρεις. Παρεμπιπτόντως, την όγδοη φορά, λόγω του δοκαριού δεν έγινε το 0-5, σε φάση που τρεις Ολλανδοί ήταν στο δεύτερο δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ κι ο Λάζαρος εντελώς μόνος του για να τους μαρκάρει όλους!!!

· Το άλλο θέμα του Ολυμπιακού είναι ότι αν δεν σκοράρει ο Γκερέρο, δεν βάζει γκολ η ομάδα. Στα δύο τελευταία φιλικά, με τις πιο δυνατές ομάδες, την Γκενκ και την ΠΣΒ, δεν ήταν μόνο το πολύ βαρύ παθητικό, αλλά και το μηδέν ενεργητικό. Ίσως σαν συνέχεια του 1-1 με την Σεντ Τρούϊντεν, με το τυχερό γκολ του Γκερέρο, από το λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ.

· Ο Ισπανός, βάζει δεν βάζει γκολ, είναι καλός σέντερ φορ-το βλέπουμε. Σούπερ δεν είναι, αλλά βγάζει μία αξιοπιστία. Θα κάνει συνεργασίες, θα δώσει παντού μάχες και θα μπει στις φάσεις. Χθες μία φορά βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά αστόχησε, νομίζω για λίγο. Στο προηγούμενο φιλικό έχασε κλασική ευκαιρία κι έπρεπε να είχε κάνει το γκολ εξ επαφής με τον τερματοφύλακα, ενώ άλλη μία φορά ήταν σε θέση βολής κι αστόχησε.

· Είναι λογικό όσο πιο δυνατός είναι ο αντίπαλος, τόσο να δυσκολεύεται κι ο Γκερέρο για το γκολ κι ο Ολυμπιακός γενικότερα, αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στα δύο τελευταία φιλικά, ακόμη και στα καλά της διαστήματα, η ομάδα δεν απείλησε πολύ-κατά κύριο λόγο από κόρνερ και φάουλ έγινε πιο επικίνδυνη για τον αντίπαλο. Βλέπε δοκάρι Βούκοβιτς χθες και μεγάλη ευκαιρία Μπουχαλάκη με την Γκενκ.

· Δεν φτιάχνει εύκολα καθαρές ευκαιρίες για γκολ, πατώντας την αντίπαλη περιοχή ο Ολυμπιακός. Το έκανε μόνο δύο-τρεις φορές στα δύο 90λεπτα με Γκερέρο, Ανσαριφάρντ, Βρουσάϊ. Αλλά όταν σε τέτοιο επίπεδο, έχεις έστω αυτές τις πέντε φάσεις για γκολ, μαζί με τα στημένα, πρέπει να κάνεις δυο γκολ. Όμως, αυτή την στιγμή ουδείς πλην του Γκερέρο σκοράρει εδώ και τέσσερα φιλικά...

· Χρειάζεται 100% περισσότερη βοήθεια κι από τα εξτρέμ η ομάδα. Ο Λάζαρος είναι πιο έτοιμος, αλλά δεν έχει βρει ακόμη τη ρέντα του, ο δε Ποντένσε που θέλει χρόνο μετά από τόσο μεγάλη αποχή είναι περισσότερο δημιουργός, παρά εκτελεστής. Πίσω από αυτούς τους δύο όμως; Από τον Πάρντο δύσκολα μπορείς να περιμένεις πλέον. Ο Φετφατζίδης χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά για να συνέλθει.

· Και κάπως έτσι ο Βρουσάϊ έχει γίνει ο τρίτος πιο βασικός. Δεν είναι όμως ακόμη για τρίτος στη σειρά, αλλά για πιο πίσω. Αξίζει το παιδί, είναι πειθαρχημένος τακτικά και μπορεί να κάνει τη μία καλή κίνηση στο ματς, αλλά δεν αρκεί. Οπότε, λογικά θα χρειαστεί κι εξτρέμ ο Ολυμπιακός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube