Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά παραδείγματα για το που μπορεί να φτάσει ένας αθλητής μέσω της δουλειάς, της επιμονής και της πίστης στο ταλέντο του, είναι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο 28χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού, αγωνίζεται πλέον για δεύτερη χρονιά στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Ευρωλίγκα, έχοντας ανέβει σκαλί-σκαλί όλη την ιεραρχία του αθλήματος. Από τα γήπεδα των μικρότερων κατηγοριών, σε ομάδες μικρότερων δυνατοτήτων στην Α1, από εκεί στην ΑΕΚ της τριετίας της εκτόξευσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, έπειτα ένα χρόνο στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης (σ.σ. ισπανικό) και πλέον πρωταγωνιστής στους «ερυθρόλευκους».

Έπειτα από μία περίοδο που ήταν εκτός αποστολής ή δωδέκατος παίκτης στο rotation, ο «Λάρι» κέρδισε με το σπαθί του τον Γιώργο Μπαρτζώκα και κατ’ επέκταση κάθε λεπτό που αγωνίζεται στο παρκέ, με αποτέλεσμα πλέον να είναι πολύτιμος με αυτά που προσφέρει σε όλα τα μήκη και πλάτη του παρκέ. Το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου του 2021, έμελε να βοηθήσει τα μέγιστα τους «ερυθρόλευκους» στην μεγάλη νίκη κόντρα στην Ολύμπια στο Μιλάνο, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 18 πόντους σε σχεδόν 17 λεπτά, αλλά και 5/9 τρίποντα, με τα εύστοχα να είναι καλύτερη επίδοσή του στην διοργάνωση.



Στις δώδεκα πρώτες αγωνιστικές φέτος, έχει ποσοστό ευστοχίας 37% με 19/58 σουτ πίσω από τα 6.75μ., έχοντας δείξει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του ως τώρα, το ποσοστό του κυμαίνεται στο 30-35%. Νούμερα που δεν εντυπωσιάζουν, αλλά σίγουρα δεν αφήνουν και την αντίπαλη άμυνα να τον αγνοεί στο σκάουτινγκ της. Ο Λαρεντζάκης εκτός του ότι έχει φτιάξει την μηχανική του, σουτάρει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ. Με λίγα λόγια το… λέει η καρδούλα του και σε αυτό, όπως και σε πολλά άλλα που κάνει στο παρκέ και δεν είναι μόνο προϊόν ταλέντου, αλλά κυρίως δουλειάς, θέλησης και αφοσίωσης σε αυτό που κάνει.



Και αν κάποιος υποστηρίξει πως όλα όσα έγιναν στο Μιλάνο απλά… έτυχαν, μάλλον αγνοεί τις… προειδοποιητικές βολές του από πέρυσι, όπου σε μία σεζόν που είχε 32,8% στα τρίποντα, είχε 3/4 στην νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, 3/5 απέναντι στην Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, αλλά και φέτος, όταν πετύχαινε 3/4 και μάλιστα κρίσιμα για την ανατροπή του σκορ κόντρα στην Ζάλγκιρις στον Πειραιά. Τα… σημάδια όμως ότι ο 28χρονος γκαρντ αποτελεί έναν αν μη τι άλλο… επικίνδυνο σουτέρ, έχουν φανεί άλλες τουλάχιστον έξι φορές, όπου τα πήγε εξαιρετικά πίσω από τα 6.75μ. με τις φανέλες των Κολοσσού Ρόδου, ΑΕΚ και Μούρθια. Το sportfm.gr ξεσκόνισε το αρχείο του και σας θυμίζει τα συγκεκριμένα παιχνίδια:



Μία χρονιά πριν γίνει ευρύτερα γνωστός σε όλους λόγω της μεταγραφής του στην ΑΕΚ, ο Λαρεντζάκης πετυχαίνει 25 πόντους όντας ο κορυφαίος του Κολοσσού στην νίκη 80-67 απέναντι στο Ρέθυμνο στην Ρόδο. Σε εκείνο το παιχνίδι είχε 4/7 τρίποντα, που μαζί με τα 9 ριμπάουντ και τις 3 ασίστ του δίνουν το βραβείο του MVP. Δύο σεζόν αργότερα, για την 15η αγωνιστική της κανονικής περιόδου 2017/18, η ΑΕΚ νικάει το Λαύριο εκτός έδρας με 87-84 και ο Λαρεντζάκης πετυχαίνει 19 πόντους με 4/4 τρίποντα. Την χρονιά της… ξενιτιάς στην Ισπανία, η Μούρθια ηττάται 95-90 από την Ομπραντόιρο, παρότι πετυχαίνει 18 πόντους με 4/6 τρίποντα, που μαζί με τα 8 ριμπάουντ, τις 5 ασίστ και τα 4 κλεψίματα, καθιστούν την συγκεκριμένη εμφάνισή του ως την κορυφαία στην Liga Edensa.

Στις τρεις σεζόν του στο Basketball Champions League με την Ένωση, υπήρξαν τρεις βραδιές που ήταν… άχαστος στα τρίποντα. Το 2018-19 που τελείωσε με 30,8% ως συνολικό ποσοστό, είχε 7/8 στην νίκη 94-93 επί της Νίμπουρκ στην Τσεχία (σ.σ. 23 πόντους συνολικά), ενώ μία σεζόν νωρίτερα, όπου τελείωσε με 31,7%, απέναντι στην ίδια ομάδα στο ΟΑΚΑ είχε 3/3. Ακριβώς ίδιο ποσοστό, κατέγραψε την πρώτη του σεζόν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (2016-17, BCL) όταν με 3/3, βοηθούσε την ΑΕΚ να νικήσει 69-65 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι. Τελείωσε εκείνην την χρονιά με 36,8%., που αν μη τι άλλο, έδειχνε τι... έρχεται.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube