Υπάρχει… ζωή στον Παναιτωλικό! Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη μετά από δύο μήνες, λυγίζοντας με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Φλόρες με τρομερό βολέ στην κίνηση πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, με τον Παναιτωλικό να ανεβαίνει στους 8 βαθμούς και να «καβαλάει» τον Απόλλωνα που έμεινε στις 6 και δεν κατάφερε να πάρει νέο θετικό αποτέλεσμα μετά το 2-2 της περασμένης αγωνιστικής με την ΑΕΚ.

Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο παίζει την επόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός, με την Ελαφρά Ταξιαρχία να υποδέχεται την Λαμία.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου. Στην εστία ο Μελίσσας, με τους Αποστολάκη, Μαλή, Κορνέλιους και Χουχούμη στην τετράδα της άμυνας. Φλόρες, Αντούνες και Ντουάρτε στα χαφ, με τους Μόρσεϊ και Μπαρμπόσα στα «φτερά» και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Απόλλωνα Σμύρνης από την άλλη μεριά ο Τζανλούκα Φέστα. Στο τέρμα ο Κότσαρης, με τους Ντεντάκη, Κάστρο, Άλβες και Τουτουαρίμα στην άμυνα. Ο Φατιόν με τον Μπαξεβανίδη στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τον Μαρτίνες στο «10», τους Τσιλούλη, Παμλίδη στα εξτρέμ και τον Ιωαννίδη σε ρόλο σέντερ φορ.

Το ματς

Ένταση, πάθος και μονομαχίες ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα, αφού το παιχνίδι ήταν κρίσιμο και στη μέση βρισκόταν το βαθμολογικό κίνητρο. Ένα κακό πλασέ του Καρέλη στο 7’ μέσα από την περιοχή ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, και η μοναδική του Παναιτωλικού στο πρώτο μέρος, και τον Απόλλωνα να αγγίζει δέκα λεπτά αργότερα το γκολ αλλά από το γύρισμα του Τσιλούλη ο Φατιόν δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να την σπρώξει στην εστία από τα δύο μέτρα!

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους και προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν κυρίως στην κόντρα-επίθεση. Έφτασαν μια ανάσα από το προβάδισμα σε δύο στιγμές στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά αρχικά στο 40’ ο Παμλίδης είδε το πλασέ του από ιδανική θέση για να εκτελέσει να σταματάει στο δεξί δοκάρι και πέντε λεπτά αργότερα από τη δημιουργία του Τσιλούλη, ο Ιωαννίδης δεν βρήκε εστία με το σουτ στην κίνηση από το ύψους του πέναλτι.



Καλύτερος στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει και είδα τον Παναιτωλικό να αρχίζει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να αγγίζει το γκολ στην πρώτη του ουσιαστική φάση, αλλά ο Κότσρης νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μπαρμπόσα. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να παίρνουν μέτρα, οι φιλοξενούμενοι να οπισθοχωρούν και το πλήρωσαν. Ο Παναιτωλικός χτύπησε σε γρήγορη κόντρα, η άμυνα και τα χαφ του Απόλλωνα πιάστηκαν στον ύπνο και ο Φλόρες με τρομερό βολέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Κότσαρη για το 1-0, μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς.



Οι γηπεδούχοι είχαν βρει το γκολ που έψαχναν και οι φιλοξενούμενοι καλούνταν να βγάλουν αντίδραση, αλλά δυσκολεύονταν ιδιαίτερα. Ο Φέστα έβαλε Φαν Λα Πάρα και Ντάουντα, το γύρισε σε 4-2-4 και έπαιξε φουλ επίθεση αλλά η ευκαιρία δεν ερχόταν. Η μοναδική καλή στιγμή ήρθε από το σόλο του Ματέι που έπεσε μόνος του στην περιοχή ενώ θα μπορούσε να εκτελέσει. Τα λεπτά περνούσαν, ο Απόλλων δεν κατάφερε να φτιάξει καν φάση (μένοντας και με δέκα στο φινάλε λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη), δείχνοντας πως επιθετικά πέραν του Ιωαννίδη ο Ντάουντα απλά δεν… υπάρχει και γνώρισε την ήττα που τον έριξε στην προτελευταία θέση και ανέβασε τον Παναιτωλικό στους 8.

MVP: Ο Φλόρες εκτός του φοβερού γκολ που πέτυχε, είχε τρομερή παρουσία στο παιχνίδι. Έκοβε και έραβε στο ματς, έτρεχε ακατάπαυστα στον άξονα και μοίραζε σωστά την μπάλα, βοηθώντας στην κυκλοφορία. Εξαιρετικός!

Η σφυρίχτρα: Ο Γκορτσίλας δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Το κακό πως σφύριζε αρκετά, θα μπορούσε να δώσει ορισμένες ακόμη κάρτες. Σωστή η αποβολή του Μπαξεβανίδη.

To live του αγώνα από το sportfm.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σπουδαία κίνηση του Αστέρα: Βοηθάει 100 οικογένειες για τις ημέρες του Πάσχα

Σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ ο Αλμέιδα - Κλήθηκε και ο ΠΑΟΚ για το πανό

Κοσμάς για Αλμέιδα: «Σε φοβούνται, αλλά δεν μπορεί να σε αγγίξει κανείς - Μαζί σου μέχρι τέλους»

ΟΦΗ: Επέστρεψε ο Γκαγέγκος, τραυματίστηκε ο Αμπάντα

Η παρακάμερα της ΑΕΚ με ΠΑΟΚ: Η εναλλαγή συναισθημάτων

Τσακίρης: «Σε λίγο θα ακούσουμε ότι τσακωνόταν με… δικούς του ο Αλμέιδα - Τι έγινε όταν ο Λουτσέσκου χαστούκισε παίκτη;»

Παναθηναϊκός: Αποφόρτιση για Ιωαννίδη, Μπακασέτα και Τσέριν, ατομικό Μπερνάρ-Χουάνκαρ

Νικολογιάννης: «Προέχει για τον Παναθηναϊκό να μη φτάσει από την αποτυχία στην καταστροφή-Να βγει η χρονιά όπως πρέπει»

Βόλος: «Ήρθε η ώρα ο σύλλογος να γυρίσει σελίδα - Η μόνη προϋπόθεση για μεταβίβαση της ΠΑΕ»

Εξώδικο Ολυμπιακού από Κούγια σε ΕΠΟ και ποδοσφαιρικό εισαγγελέα: Ζητά να ασκηθεί δίωξη στον Αλμέιδα