Στη «λευκή ισοπαλία» κόλλησαν Παναιτωλικός και Βόλος, παρά το γεγονός πως οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ και σπατάλησαν πολλές καλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Είχαν δοκάρι στο 92' οι Αγρινιώτες.

Καλό ο ρυθμός του ματς καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους δύο τερματοφύλακες, Κλέιμαν και Ανέστη, να είναι οι πρωταγωνιστές του αγώνα με καθοριστικές επεμβάσεις. Τόσο ο Παναιτωλικός, όσο και ο Βόλος έφτασαν τους 37 βαθμούς και έχουν να δώσουν ένα ακόμα παιχνίδι, για να ολοκληρώσουν τη φετινή τους σεζόν.



Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Μαλή, Τσιγγάρα, Ντίας, Μεντόσα, Βργκοτς, Κορνέλιους και Μελίσσα. Ο Ανέστης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Αποστολάκης, Λάρσον, Αντούνες και Περέιρα ήταν η αμυντική τετράδα. Φλόρες και Μάρτεσον ήταν δίδυμο στον άξονα, με τους Ντουάρτε, Μπελεβώνη και Μόρσεϊ να κινούνται μπροστά τους και τον Βέργο να είναι η «αιχμή του δόρατος» στην επίθεση των γηπεδούχων.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος, ο οποίος είχε μόλις 15 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για τη σημερινή αναμέτρηση, επέλεξε σύστημα 3-4-3 με τον Κλέιμαν τερματοφύλακα και τους Σιέλη, Τριανταφύλλου και Γκιολέν ως τριάδα στόπερ. Ο Άλχο ξεκίνησε στο δεξί άκρο, ο Τσοκάνης στο αριστερό και οι Μπαριέντος, Μεταξάς στο κέντρο. Ο Ροσέρο κινούνταν στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Φερνάντες στο δεξί και ο Φαν Βέερτ ως μοναδικό σέντερ φορ.

Το ματς:

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού «πήραν τα ηνία» του ματς, κρατώντας περισσότερη ώρα την μπάλα και προσπαθώντας να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία των φιλοξενούμενων. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 12’, όταν ο Βέργος έπιασε κεφαλιά-ψαράκι από κοντινή απόσταση και ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ.



Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά στο 18’, με τον Φερνάντες να σουτάρει με δύναμη από μακριά και την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη, ενώ στο 23’ ο Ροσέρο βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ο Αντούνες τον πρόλαβε λίγο πριν πλασάρει, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 28’ ο Βέργος «κρέμασε» τον Κλείμαν από πολύ πλάγια θέση και ο Τσοκάνης έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας λίγο πριν η μπάλα περάσει την γραμμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μόρσεϊ έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά και ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε με τα πόδια.



Στο 33΄ο Τσοκάνης βρήκε με σέντρα τον Άλχο, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη, ενώ στο 40’ ο Φαν Βέερτ σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 42’ ο Κλέιμαν αρνήθηκε ξανά το γκολ στον Βέργο, αποκρούοντας σουτ του από κοντινή απόσταση, ενώ στο 45’ ο Ανέστης αντέδρασε σωστά σε ένα μακρινό σουτ του Μεταξά.

Πιο απειλητικός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Βόλος, με τον Ανέστη να βρίσκει απάντηση τόσο σε μακρινό σουτ του Μπαριέντος στο 51’, όσο και σε πλασέ του Άλχο στο 53’. Ο Παναιτωλικός απάντησε με δικές του χαμένες ευκαιρίες, στο 58’ με μακρινό σουτ του Μόρσεϊ και ακόμα μία επέμβαση του Κλέιμαν και στο 60’ με φαλτσαριστό σουτ του Ντουάρτε να περνάει ψηλά άουτ.



Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν την εστία του Βόλου με μακρινά σουτ, αλλά τόσο ο Ντουάρτε στο 65’, όσο και ο Φλόρες στο 67’, έστειλαν την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βόλου. Στο 72’ οι Αγρινιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τους Καρέλη και Νταγκό να κάνουν όμορφα το ένα-δύο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Βόλου, αλλά τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα άουτ με άσχημο τελείωμα. Στο 78' ο Ανέστης μπλόκαρε πλασέ του Φαν Βέερτ από πλάγια θέση, στο 79' ο Ροσέρο σούταρε από μακριά, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού είχε ξανά απάντηση.



Στο 87' ο Κλείμαν απέκρουσε εντυπωσιακά βολίδα του Καρέλη, ενώ η τελευταία μεγάλη φάση ήταν και αυτή για τον Παναιτωλικό, με τον Ντουάρτε να κάνει σέντρα σουτ που κόντραρε στον Γκιουλέν και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι , περνώντας κόρνερ. Τελικά, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.



MVP: Αμφότεροι οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων θα μπορούσαν να πάρουν το βραβείο του πολυτιμότερου, σε ένα παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ. Τόσο ο Κλέιμαν του Βόλου, όσο και ο Ανέστης του Παναιτωλικού βρέθηκαν σε πολύ καλό βράδυ, «δηλώνοντας παρών» κάθε φορά που τους χρειάστηκαν οι ομάδες τους. Έκαναν και οι δύο σημαντικότατες επεμβάσεις, κρατώντας ανέπαφες τις εστίες τους.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε να αντιμετωπίσει δύσκολες φάσεις ο κ. Τσέτσιλας, ο οποίος έβγαλε το παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Σωστές οι κάρτες που έβγαλε από το τσεπάκι του, ενώ σωστές ήταν και οι αποφάσεις των βοηθών του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (80' Λούι), Λάρσον, Αντόυνες, Περειρα - Φλόρες, Μάρτεσον (86' Μπαρμπόσα), Ντουάρτε, Μπελεβώνης (61' Καρέλης), Μόρσεϊ (61' Νταγκό), Βέργος

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Σιέλης, Τριανταφύλλου (63' Ριένστρα), Γκουλέν, Άλχο, Τσοκάνης, Μπεριέντος, Μεταξάς (83' Λογαράς), Φερνάντες, Ροσέρο, Φαν Βέερτ

Το live της αναμέτρησης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube