Stoiximan Super League

Έπεσε ηρωικά ο Απόλλωνας, όρθια στη Ριζούπολη και πάει μπαράζ η Λαμία!

Ήθελε, το πάλεψε, αλλά αποχαιρέτησε ο Απόλλων. Η Λαμία έφυγε… ατσαλάκωτη από τη Ριζούπολη με το 0-0 και θα έχει δεύτερη ευκαιρία μέσω του μπαράζ, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποβιβάστηκε και τυπικά!

Έστειλε τον Απόλλωνα στη Super League 2 και πάει μπαράζ η Λαμία. Ισόπαλος 0-0 έληξε ο «τελικός» ανάμεσα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» και τους Φθιωτούς στη Ριζούπολη, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι οι οποίοι πέτυχαν τον στόχο τους, παραμένοντας ζωντανοί για παραμονή.

Θα έχουν δεύτερη ευκαιρία κόντρα σε Βέροια ή Λεβαδειακό, ενώ οι γηπεδούχοι δεν εξαργύρωσαν την ανωτερότητά τους στο σημερινό παιχνίδι και αποχαιρετούν οριστικά την κατηγορία.

Κορυφαία φάση για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν το χαμένο τετ-α-τετ του Τσιλούλη στο 86ο λεπτό, όταν και έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω, ενώ στο 43’ είχε δοκάρι ο Βιτλής.

Η βαθμολογία των playouts
ΟΦΗ 41
Αστέρας Τρίπολης 40
Ιωνικός 39
Παναιτωλικός 37
Βόλος 37
Ατρόμητος 32
Λαμία 25
Απόλλων 21

Στο μυαλό των κόουτς:
Με 3-5-2 παρέταξε τελικά τον Απόλλωνα ο Μπάμπης Τεννές. Ο Σόρτσαν ήταν στο τέρμα. Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες και Ρόγκνε η τριάδα στην άμυνα. Ντεντάκης και Βιτλής είχαν δεξιά και αριστερή πλευρά αντιστοίχως, Σλίβκα, Κάστρο και Μαρτίνες ήταν η τριάδα στο κέντρο, Ντάουντα και Ιωαννίδης στη γραμμή κρούσης.

Με το ίδιο σχήμα (3-5-2) και ο Φέστα. Ο Σαράνοφ ήταν στο τέρμα, Τζανετόπουλος, Λούκας και Σιμόν στην άμυνα. Προβυδάκης, στα δεξιά και Σαραμαντάς στην αριστερή πτέρυγα, Τζανδάρης, Μπεχαράνο και Τιρόνε η τριάδα στο κέντρο, ενώ Μανούσος και Καραμάνος στη γραμμή κρούσης.

Το ματς
Πιο δυνατό το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Απόλλωνα, αλλά επρόκειτο για κάτι αναμενόμενο. Βάσει των αναγκών και των «θέλω» των δύο ομάδων. Στο 8’ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να απειλήσει, με την κεφαλιά του Σλίβκα να περνάει εκτός στο γέμισμα του Μαρτίνες, ενώ με την ίδια συνταγή είχε καλή στιγμή και στο 11’, αλλά με τον Ιωαννίδη. Από εκείνο το σημείο άρχισε να αντιδρά η Λαμία, με τον Λούκας να έχει δύο καλές στιγμές σε ένα τρίλεπτο (13’, 15’), με τη δεύτερη να είναι με άστοχη κεφαλιά, αν και αμαρκάριστος.

Στο επόμενο λεπτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τον Απόλλωνα για πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στον αγκώνα του Λούκας σε κεφαλιά του Ιωαννίδη, αλλά είχε κολλητό το χέρι του ο αμυντικός των φιλοξενούμενων. Η Λαμία έχασε στο 36’ την καλύτερη της ευκαιρία στο α’ μέρος, με τον Προβυδάκη να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Ντομίνγκες να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Μανούσου, διώχνοντας την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Έξι λεπτά μετά, η Λαμία είχε νέα καλή φάση, με τον Τζανδάρη να κάνει άψυχο σουτ από εξαιρετική θέση μετά την ωραία συνεργασία με τον Καραμάνο. Η καλύτερη φάση του α’ μέρους άνηκε στον Απόλλωνα, ο οποίος στο 43’ είχε την κεφαλιά του Βιτλή στο δοκάρι μετά το γέμισμα του Μαρτίνες, πληρώνοντας το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να την πιάσει γεμάτα.



Το β’ μέρος ξεκίνησε πάνω-κάτω ξανά με τον Απόλλωνα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 52’ έπιασε άστοχη κεφαλιά ο Ντάουντα, με τη Λαμία στη συνέχεια καταφέρνει για ένα μικρό διάστημα να φέρει το παιχνίδι στον δικό της ρυθμό. Στο δεύτερο μισό του β’ ημιχρόνου, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άρχισε να ανεβάζει στροφές και έχασε ευκαιρία στο 65’ με τον Ντάουντα να απειλεί ξανά με κεφαλιά, ενώ ο Τσίμπσαχ δεν μπόρεσε να φτάσει στην μπάλα.

Στην τελική ευθεία το σκηνικό ήταν μονότονο. Με τη Λαμία να έχει οχυρωθεί πίσω και να μην ψάχνει ουσιαστικά ούτε την κόντρα επίθεση, με τους γηπεδούχους να παίζουν τα ρέστα τους. Λίγο έλειψε να πετύχουν «χρυσό» γκολ στο 86ο λεπτό, όταν ο Τσιλούλης είδε τις κόντρες να τον ευνοούν μετά από προσπάθεια του Φερνάντες, αλλά το πλασέ τους ήταν άστοχο.





MVP: Είναι κάπως οξύμωρο να τον χαρακτηρίζουμε MVP αφού η ομάδα του υποβιβάστηκε. Ωστόσο, ο Μαρτίνες ήταν αντάξιος των περιστάσεων και ό,τι καλύτερο παρουσίασε ο Απόλλων, αλλά η προσπάθειά του δεν αποδείχθηκε αρκετή.

Σφυρίχτρα: Καλή διαιτησία από τον Τρεϊμάνις. Ήταν κοντά στις φάσεις και έκανε καλή διαιτησία. Η μοναδική φάση που χωράει κουβέντα ήταν του 16ου λεπτού, όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, με την μπάλα να βρίσκει στον αγκώνα του Λούκας μετά από προσπάθεια του Ιωαννίδη. Ήταν κοντά στο σώμα του το χέρι του πάντως.

Δείτε ΕΔΩ το φιλμ του αγώνα.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν - Μπαξεβανίδης (58' Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε (46' λ. τρ. Τσίμπσαχ)- Ντεντάκης, Βιτλής, Σλίβκα (79' Τσιλούλης), Κάστρο, Μαρτίνες - Ντάουντα, Ιωαννίδης (73' Γιαννιώτας)

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ - Τζανετόπουλος, Λούκας, Σιμόν - Προβυδάκης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τιρόνε (66' Νούνιες), Σαραμαντάς - Μανούσος (84' Αραμπούλι), Καραμάνος (70' Ρόμανιτς)

Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμανίς
Βοηθοί: Χάραλντς Γκουντερμάνις, Αλεκσέις Σπασιονίκοφς
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
VAR: Ματέι Γιουγκ, AVAR: Βασίλης Νικολακάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x