* Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στο ματς της Λεωφόρου ήταν να βάλει τις βάσεις πρόκρισης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας νίκη με ένα σκορ πρόκρισης. Οι «πράσινοι», όχι μόνο το έκαναν αυτό, αλλά επί της ουσίας εξασφάλισαν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Το τελικό 4-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην Αναγέννηση Καρδίτσας, που βρήκε απέναντί της μια ομάδα σοβαρή, πειθαρχημένη, θεαματική στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο «καθάρισε» το παιχνίδι.

* Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μόνο ικανοποιημένος μπορεί να είναι από αυτά που είδε. Οι παίκτες του είχαν κέφι, διάθεση, σοβαρότητα όπως αναφέραμε και με τα τέσσερα γκολ που σημείωσαν μέσα σε ένα 45λεπτο μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Τρίτης στην Καρδίτσα. Ένα παιχνίδι, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον προπονητή να προχωρήσει σε rotation και να δοκιμάσει πράγματα σε συνθήκες αγώνα.

* Ο Βιτάλ σημείωσε δύο γκολ, τα πρώτα της ομάδας, και έδειξε να βρίσκεται στη διαδικασία… επιστροφής. Μετά την καλή του εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Βραζιλιάνος δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά του. Αναμφίβολα, τα τέρματα που σημείωσε, τον απελευθερώνουν και του ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας. Ο Αϊτόρ ήταν εκ των κορυφαίων. Σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας, από υπέροχη πάσα του Καρλίτος και είχε δυο ασίστ στα πρώτα τέρματα του Βιτάλ. Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση από τον Ισπανό εξτρέμ που φέτος έχει αναγεννηθεί.

* Ο Καρλίτος επέστρεψε με γκολ. Γκολάρα για να είμαστε ακριβείς! Ο Ισπανός προσέφερε το θεαματικότερο τέρμα της αναμέτρησης με μια φανταστική λόμπα για το 4-0. Απίθανο γκολ σε εκτέλεση, δείγμα της ποδοσφαιρικής εξυπνάδας, αλλά και της ποιότητας που έχει ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού», ο οποίος ήταν κι αυτός στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του αγώνα. Η τριάδα στη μεσαία γραμμή με Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο δεν είχε προβλήματα, όπως και η άμυνα. Η Αναγέννηση δεν απείλησε ποτέ το «τριφύλλι». Ο Κώτσιρας είχε και αυτός πολύ καλή εμφάνιση. Η μπαλιά που βγάζει στο γκολ του Καρλίτος είναι εξαιρετική, ενώ το ίδιο έκανε κι άλλες δυο-τρεις φορές σε πάσα προς τον Αϊτόρ στη δεξιά πλευρά. Ο Χουάνκαρ από τη δική του πλευρά είχε τα γνώριμα ανεβάσματα που κάνει.

* Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Μπήκε στο ματς ως η μεγάλη ομάδα, ως το απόλυτο φαβορί και «καθάρισε» το ματς και την πρόκριση μαζί. Δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στο ρελαντί… έριξε τεσσάρα σε ένα από τα πιο άνετα απογεύματα για την ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης"». Πλέον, η προσοχή στρέφεται στη συνέχεια και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό για το πρωτάθλημα. Ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι με τους «πράσινους» να ψάχνουν σχεδόν απεγνωσμένα το «διπλό». Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος που ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να δώσει ανάσες σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα έχουν μέσα σε μια εβδομάδα τρία σερί παιχνίδια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube