Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Άρη, πιάνοντας εκ νέου τετράδα και άφησε εκτός εξάδας τους «κίτρινους», παίρνοντας μάλιστα και πέντε βαθμούς διαφορά από τον σημερινό του αντίπαλο.

Ο προπονητής της εξέδρας σημειώνει τα σημεία-κλειδιά από τη νίκη του «τριφυλλιού».

Απουσίες; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα πριν το παιχνίδι, τα οποία αφορούσαν μεσοεπιθετικά την ομάδα του. Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος έλειπαν, αλλά αυτό δεν φάνηκε με τον Σέρβο τεχνικό να κατεβάζει μια πανέτοιμη ψυχολογικά ομάδα για ματς θανάτου. Οι «πράσινοι» μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια, περιόρισαν στο έπακρο τον αντίπαλό τους που σε 90 και πλέον λεπτά είχαν ένα δοκάρι και πήραν μια δικαιότατη νίκη. Ο Γιοβάνοβιτς κατάφερε να «μακιγιάρει» τις απουσίες και να παρατάξει ένα σύνολο που εκτός από το τρίποντο, έπαιξε κατά διαστήματα και εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Το extreme makeover που ψάχνει ο Μάντζιος: Σοβαρά προβλήματα μεσοεπιθετικά είχε και ο Άκης Μάντζιος να αντιμετωπίσει, αφού δεν υπολόγιζε τους Ματέο Γκαρσία, Γκάμα, Μαντσίνι, Καμαρά, αλλά και στην άμυνα τον Φαμπιάνο. Ο Άρης κατέβηκε στο γήπεδο με σκοπό να δώσει την μπάλα στον αντίπαλο, να παίξει στην κόντρα (κάτι που δεν γινόταν με τον «βαρύ» Λόπεθ), ενώ πνευματικά η ομάδα του δεν ήταν έτοιμη και δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Είτε έκανε αλλαγές είτε δεν έκανε, τίποτα δεν άλλαξε στην εικόνα των «κίτρινων». Πρέπει να αλλάξει πολλά στην ομάδα του ο Μάντζιος, που έχει τρία σερί εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη και σίγουρα προβληματίζει, όπως και να βρει λύσεις στο διάστημα που θα λείπει στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής ο Καμαρά.



Απόλαυση Αϊτόρ-Παλάσιος, ασταμάτητος ο Χουάνκαρ: Σε μεγάλα κέφια είχε τα δύο του εξτρέμ ο Παναθηναϊκός, με τον Αϊτόρ να έχει συμμετοχή στο πρώτο τέρμα που σκόραρε ο Παλάσιος και οι ρόλοι να αντιστρέφονται στο δεύτερο. Ο Αϊτόρ αν μπορούμε να το πούμε αυτό ήταν ένα κλικ ανώτερος, έχοντας δοκάρι και όντας ο πιο επικίνδυνος και δημιουργικός ποδοσφαιριστής του γηπέδου, με τον Παλάσιος να «σολάρει» αρκετές φορές και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του Άρη. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Χουάνκαρ, ο οποίος είναι σταθερό από τους διακριθέντες και έχει ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Πάλι, σε φάση καρμπόν με αρκετά φετινά ματς, έχει συμμετοχή στο πρώτο γκολ με ένα ακόμη ανέβασμα, όντας… ασταμάτητος και παίζοντας όλη την πλευρά!

Ο Εντιαγέ δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του: Αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής από πλευράς Άρη που διακρίθηκε και είχε καλύτερη εικόνα από την συνολικά κακή της ομάδας του, αυτός ήταν ο Εντιαγέ. Τον έχουμε δει και γνωρίζουμε πως είναι εξαιρετικός χαφ, ο οποίος τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά είναι καλός. Σήμερα, ήταν ξεκάθαρο το πλάνο του περιορισμού του, σε μεγάλο βαθμό πέτυχε αλλά ήταν και ο μοναδικός των φιλοξενούμενων που προσπάθησε να τραβήξει ορισμένες φορές την ομάδα του επιθετικά και αμυντικά «σκύλιαζε» αλλά έδειχνε μόνος του στον άξονα.

Το σερί… Ευρώπης και η επαναλαμβανόμενη σύμπτωση: Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο θυμόσοφος λαός και ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Παναθηναϊκού. Τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες για τους «πράσινους», όλες με 2-0 σκορ. Αν μη τι άλλο, σύμπτωση δεν είναι το μηδέν στην άμυνα και φαίνεται ότι γίνεται εξαιρετική δουλειά από το τεχνικό τιμ. Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» χτίζει σερί που του δίνει προβάδισμα για να είναι στην τετράδα και να επιστρέψει στην Ευρώπη. Ήδη στο +5 από τον Άρη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube