Διονύσης Δεσύλλας

Παναθηναϊκός για να… γουστάρεις!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τον εξαιρετικό Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τη νίκη με κυριαρχικό ποδόσφαιρο επί του Άρη.

*Πριν από την αναμέτρηση της Λεωφόρου, τα ερωτηματικά ήταν πάρα πολλά, τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τον Άρη. Κάτι η διακοπή, κάτι τα κρούσματα και οι σημαντικές απουσίες, κάτι η σημαντικότητα του αγώνα, δεν άφηνε πολλά περιθώρια για εκτιμήσεις. Αυτό που είδαμε στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαΐδης», ήταν ένα τριφύλλι εντυπωσιακό, με εξαιρετικό διάβασμα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με τους ποδοσφαιριστές να κυριαρχούν σε κάθε τομέα έναντι των αντιπάλων τους.

*Το τελικό 2-0, πέρα από το σπουδαίο τρίποντο που βάζει τους πράσινους σε θέση οδηγού για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έδειξε και την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Παρά τις απουσίες των Ρούμπεν και Μαουρίσιο στη μεσαία γραμμή, αλλά και των Καρλίτος, Χατζηγιοβάνη, οι πράσινοι ήταν σχεδόν άριστοι σε όλα! Σκόραραν δυο φορές με τους Παλάσιος και Αϊτόρ να είναι σούπερ, είχαν τρομερές αλληλοκαλύψεις με αποτέλεσμα να κρατήσουν ξανά το μηδέν στην άμυνα και να μην επιτρέψουν στους Θεσσαλονικείς να απειλήσουν, παρά μόνο στο δοκάρι του Μπεναουλάν έπειτα από στατική φάση. Έβγαλαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, είχαν δυναμισμό και πάθος στο παιχνίδι τους και υπερείχαν σε όλους τους τομείς έναντι των αντιπάλων τους.

*Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα από τον Παναθηναϊκό που συνεχώς βελτιώνεται και προοδεύει. Ο Βιγιαφάνιες ήταν ξανά στους διακριθέντες, ο Παλάσιος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερές του εμφανίσεις με γκολ και ασίστ (τρομερή η ενέργειά του στο δεύτερο τέρμα), ο Αϊτόρ ήταν... δαιμονισμένος και δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη του καλοκαιριού, ενώ οι Αλεξανδρόπουλος και Λούντκβιστ έκαναν πολύ καλή δουλειά στα χαφ. Η τετράδα της άμυνας ήταν απροσπέλαστη. Οι στόπερ Σένκεφελντ και Βέλεθ τα πήγαν περίφημα, ο Σάντσες από δεξιά ήταν καταπληκτικός, ενώ ο Χουάνκαρ βοήθησε κι αυτός τα μέγιστα.

*Η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό είναι έργο του προπονητή. Ξεκάθαρα πράγματα. Βλέπεις ποδοσφαιριστές που πέρυσι δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα βασικά, να είναι τώρα μεταμορφωμένοι, να βγάζουν αυτοματισμούς, να παρουσιάζονται όλοι και καλύτεροι και φυσικά με τον καιρό και με τις νίκες να αποκτούν αυτοπεποίθηση. Βλέπεις μια ομάδα που... γουστάρεις.

*Το τριφύλλι μετράει τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0), προχωράει ακάθεκτο και κοιτάζει κάθε ματς ξεχωριστά. Χαμηλά η μπάλα, δίχως πολλά λόγια, παρά μόνο με πράξεις. Ακόμα δεν έχει κατακτηθεί, φυσικά, τίποτα. Υπάρχει δρόμος. Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, άπαντες βλέπουν ότι υπάρχει προοπτική σε αυτή την ομάδα κι αυτό είναι κάτι το ευχάριστο. Τα υπόλοιπα εν καιρώ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x