Ο Παναθηναϊκός έχει κυκλώσει το όνομα του Λορέντζο Μπράουν για να δυναμώσει κι άλλο την περιφέρειά του αντικαθιστώντας τον Λούκα Βιλντόσα. Η ολοκλήρωση του ισραηλινού πρωταθλήματος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τον 34χρονο γκαρντ, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του τίτλου προανήγγειλε την αποχώρησή του από τη Μακάμπι παρότι δεσμεύεται ως το 2026.

Ο Αμερικανός άσος, που θα μεταβεί στην Ισπανία για να συμμετέχει, μαζί με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, στην προετοιμασία για το Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει στη Βαλένθια (2-7 Ιουλίου), έχει ενημερώσει ήδη τη Μακάμπι και η διοίκηση του κλαμπ θα σεβαστεί την απόφασή του, που βασίζεται στην ανησυχία του για την εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και το… ξεσπίτωμα της ομάδας που και τη νέα σεζόν θα είναι αναγκασμένη να παίζει εκτός Τελ Αβίβ τα παιχνίδια της για την Ευρωλίγκα.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η Μακάμπι δεν πρόκειται, λοιπόν, να σταθεί εμπόδιο στον Μπράουν, ωστόσο δεν θα τον αφήσει να φύγει και… τσάμπα. Όπως αναφέρεται, η ομάδα του λαού αναμένεται να αξιώσει ένα buy out που μπορεί να φτάσει και το 1 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν πως τελικά μπορεί να είναι και μικρότερο, ανάλογα με την διάθεση που θα δείξουν οι διάφοροι μνηστήρες για αποζημίωση.

Όσο για τον Μπράουν, φέτος ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Μακάμπι, με ετήσιες αποδοχές 1,6 εκατ. δολάρια (ο Γουέιντ Μπόλντγουιν είχε 1,5 εκατ. δολάρια) και θα αναζητήσει ένα τουλάχιστον ισόποσο συμβόλαιο στην αγορά.

Ο Παναθηναϊκός δεν «παίζει» μόνος του στην αγορά για τον Μπράουν, πάντως. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τη Φενέρμπαχτσε, που είναι φαβορί και για τον Γουέιντ Μπόλντγουιν (του δίνει 5,5 εκατ. δολάρια για δύο χρόνια), ενώ παρότι η Ρεάλ έκανε πίσω για την απόκτησή του (ενώ έμοιαζε μεγάλο φαβορί), δεν είναι απίθανο να προκύψουν και άλλοι μνηστήρες. Πάντως οι πρωταθλητές Ευρώπης αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχουν προβάδισμα για την απόκτηση του Μπράουν, που εφόσον έρθει θα αποτελέσει τη μία από τις δύο ή τρεις προσθήκες που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι.

Η επόμενη βασική ανάγκη είναι αυτή του σέντερ, που το πιθανότερο είναι πως θα αργήσει να κλείσει. Η περίπτωση του Σερζ Ιμπάκα δεν «παίζει» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος εξετάζει άλλες λύσεις έχοντας το βλέμμα του και στο ΝΒΑ. Και ίσως γι’ αυτό να χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή για να κλείσει ο παίκτης που θα πλαισιώσει τον Ματίας Λεσόρ στο «5».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανιώνιος: Με άρωμα Σμύρνης οι νέες φανέλες της σεζόν 2026/27

Νίκησε φιλικά τη Μύκονο η Καρδίτσα

Μπάντιο: «Όλοι δουλεύουν άκρως επαγγελματικά στον Παναθηναϊκό - Μαθαίνουμε τον τρόπο παιχνιδιού του Ομπράντοβιτς»

Παναθηναϊκός: Κυκλοφορούν την Τετάρτη (9/9) τα εισιτήρια για το 8ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Στο προπονητικό κέντρο της Αρμάνι ο ΠΑΟΚ, συναντήθηκαν και τα είπαν μέλη των δύο ομάδων

Λιόλιος: «Οι ομάδες να προστατέψουν τις επενδύσεις τους και το πρωτάθλημα - Άστοχη η επιλογή Παναθηναϊκού»

Συμφωνία Ολυμπιακού και ΑΕΚ για τη SUNEL Arena - Τελειώνει και του Λαρεντζάκη στην Ένωση!

Λιόλιος: «Παραπλανητικά τα περί επαγγελματικής διαιτησίας-Δεν θα επιτρέψω τον εκφοβισμό των διαιτητών»

H EOK πρότεινε στις ομάδες να επιλέγουν τους διαιτητές στους αγώνες τους!

Μαρούσι: Πήρε τον Νοτιοσουδανο-Αυστραλό πάουερ φόργουορντ Κουάνι