Χωρίς να πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε σε αρκετά σημεία της αναμέτρησης με τη μαχητική Λάρισα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει 87-77 στο ΟΑΚΑ, ξεκινώντας νικηφόρα τη σειρά των ημιτελικών, στα playoffs της Stoiximan Basket League.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Νέντοβιτς (20π.) και Παπαπέτρου (18π), ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο απίθανος Μούντι (29π. με 7/11 τρίποντα), αλλά και ο Κρουμπάλι (double-double με 14 π. και 12 ριμπάουντ).



Το ματς:

«Χέρι-χέρι» στο σκορ οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Μούντι να ξεκινάει… καυτός, σκοράροντας ένα απίθανο τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου και φτάνοντας τους 8 προσωπικούς πόντους από το 4’, κάνοντας το 8-10 για τους φιλοξενούμενους. Ο Μούντι συνέχισε να είναι πρωταγωνιστής για τη Λάρισα, η οποία έβρισκε συνεχώς λύσεις σε επίθεση και άμυνα. Με ένα σερί 8-0 οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 25-17 λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, ενώ ο Κασελάκης μείωσε σε 20-25 με εύστοχο buzzer-beater τρίποντο.



Σαφώς βελτιωμένος στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, με τον Σίβα να σκοράρει πέντε συνεχόμενους πόντους, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Νέντοβιτς, ο οποίος με 11 δικούς του διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το 36-29. Η Λάρισα είχε κόλλησε επιθετικά και δεν έβρισκε σκορ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (47-37), να ολοκληρώνει τη δεύτερη περίοδο με επί μέρους σκορ 29-14 και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με διψήφιο προβάδισμα (49-39).



Η Λάρισα αντέδρασε και παρέμεινε κοντά στο σκορ στην τρίτη περίοδο, με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Μπέρζινς και Καράμπελα να ρίχνουν τη διαφορά στους 6 (57-51 στο 24’), ενώ ο Μούντι συνέχιζε το… βιολί του, φτάνοντας τους 24 προσωπικούς πόντους με 6/8 τρίποντα και μειώνοντας στον πόντο (61-60) για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο με σερί 9-2, μπαίνοντας στην «τελική ευθεία» με προβάδισμα 8 πόντων (70-62).



Η Λάρισα πλησίασε ξανά στα μισά της τελευταίας περιόδου, μειώνοντας στους 6 (76-70) με τρίποντο του Παπαντωνίου, αλλά ο Νέντοβιτς ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ομάδας του στο σκοράρισμα, φτάνοντας τους 20 προσωπικούς πόντους και εκτοξεύοντας ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Το τελικό 87-77 βρήκε τον Παναθηναϊκό να κάνει το 1-0 στη σειρά και τη Λάρισα να δείχνει πως «θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της». Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 31/5 στις 19:30 στη Λάρισα, ενώ να θυμίσουμε πως την πρόκριση στους τελικούς θα πάρει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 49-39, 70-62, 87-77

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube