Επικράτησε εύκολα της Καρδίτσας, αλλά... απέκτησε νέα προβλήματα τραυματισμών ο Παναθηναϊκός (91-75).

Ο Χρήστος Σέρελης είδε τους Γουόλτερς και Γουίλιαμς να μην μπορούν να συνεχίσουν αμφότεροι στο δεύτερο ημίχρονο, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετικά ανά διαστήματα και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των Θεσσαλών, πηγαίνοντας πλέον με... φορά και ανεβασμένη ψυχολογία στη διαβολοδβομάδα της Ευρωλίγκας, κόντρα σε Μονακό και Ερυθρό Αστέρα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Γ. Καλαιτζάκη (20π.), ο οποίος ανεβαίνει σταθερά τον τελευταίο καιρό. Χρήσιμη η βοήθεια και των Μαντζούκα (14π.), Παπαγιάννη (14π., 13 ριμπ.) και Μπέικον (12π.), όταν το «τριφύλλι» τους χρειάστηκε. Δεν ήταν αρκετές οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των Έβανς (18π.) και Γκάλινατ (16π.) που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 3-14.


Το ματς

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν προβάδισμα από νωρίς. Με τον Καλαϊτζάκη να ξεκινά «καυτός», ο Παναθηναϊκός έφτασε αρχικά στο 12-6, ενώ στη συνέχεια, με καλή παρουσία σε επίθεση και άμυνα, η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +15 (23-8), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος.



Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, με το σκορ να φτάνει έως και το 30-12, με τον Μαντζούκα να είναι «καυτός» σε εκείνο το διάστημα. Προς το τέλος της περιόδου, η γηπεδούχοι χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι και με ένα σερί 6-0 και πρωταγωνιστή τον Γκάλινατ, να μειώνουν σε 42-31, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Οι παίκτες του Σερέλη μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος και ανέβασαν τη διαφορά, με τον Παπαγιάννη να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα, ανέβασαν τη διαφορά στο +14 (54-40). Ο Έβανς μείωσε στους 10 (54-44), αλλά σε εκείνο οι «πράσινοι» πήραν μπρος και έφεραν τη διαφορά ακόμη και στο +22 και σε 74-52, σκορ με το οποίο τελείωσε η τρίτη περίοδος.



Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, μιας και όλα είχαν τελειώσει. Με τους Μαντζούκα και Γ. Καλαϊτζάκη να βγαίνουν μπροστά, ο Παναθηναϊκός έβγαλε κάποιες όμορφες φάσεις, παίζοντας καλό μπάσκετ. Η Καρδίτσα ψαλίδισε τη διαφορά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 91-75!



Τα δεκάλεπτα: 23-8, 23-31, 74-52, 91-75.

Αναλυτικά στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube