Ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος στο παιχνίδι της ο Παναθηναϊκός, υποτάχθηκε πλήρως στις άγριες ορέξεις του Ερυθρού Αστέρα και ηττήθηκε με το μάλλον κολακευτικό 86-68 στο Βελιγράδι. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν αποκαμωμένοι και δίχως διάθεση να το παλέψουν, με συνέπεια να προβληματίσουν ακόμα περισσότερο με την εικόνα τους.

Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε. Δεν είναι τα αποτελέσματα και οι ήττες που προβληματίζουν. Είναι η εικόνα παράδοσης και η γενικότερη νοοτροπία που παρουσιάζει η ομάδα. Δεν είναι λοιπόν κάτι που αφορά ένα και μόνο παιχνίδι. Πλέον συσσωρεύονται πολλά και στα μάτια μας δεν -επιτρέπεται να- υπάρχει η δικαιολογία των απουσιών.

Όσον αφορά το ματς με τους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας, οι παίκτες του Αταμάν μπήκαν πολύ… χαλαροί και παρασύρθηκαν πάλι στον ρυθμό και στο πάθος των αντιπάλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο ο «επτάστερος» είχε 0/10 τρίποντα, ενώ ολοκλήρωσε το ημίχρονο με μόλις 3 ασίστ και 8 λάθη!



Πάλι καλά δηλαδή που βρέθηκε στο -14 (46-32) στο φινάλε του πρώτου μέρους. Μεγάλο πρόβλημα επίσης ότι δεν λειτουργούσε καλά καμία ζώνης άμυνας. στην περιφέρεια, οι γκαρντ του Αστέρα περνούσαν ανενόχλητοι, ενώ στη ρακέτα οι ψηλοί των γηπεδούχων είχαν στήσει πάρτι και σκόραραν σαν σε προπόνηση: τα 16 από τα 18 καλάθια των παικτών του Ομπράντοβιτς ήρθαν μέσα από τη ρακέτα.

Αντί λοιπόν οι «πράσινοι» να εμφανιστούν στο 3ο δεκάλεπτο με το μαχαίρι στα δόντια, μπήκαν ακόμα πιο… κοιμισμένοι: στα πρώτα 5,5 λεπτά της 3ης περιόδου, το «τριφύλλι» πέτυχε μόλις έναν πόντο! Κάπου εκεί χάθηκε τελείως η μπάλα και ο Παναθηναϊκός απειλούνταν με διασυρμό, καθώς η διαφορά ξέφυγε μέχρι και το +28.

Στο 4ο δεκάλεπτο, οι παίκτες του «επτάστερου» ζωντάνεψαν κάπως και έδειξαν σφυγμό για να κλείσουν την ψαλίδα, με την πεντάδα Τολιόπουλος-Σλούκας-Όσμαν-Ρογκαβόπουλος-Χουάντσο να ροκανίζει τη διαφορά στο -13. Σε αυτό το διάστημα, κυκλοφόρησε καλύτερα η μπάλα και είδαμε περισσότερες ομαδικές συνεργασίες. Μέχρι εκεί όμως, καθώς τα πάντα είχαν κριθεί επί της ουσίας.

Σε ατομικό επίπεδο, μόνο ο Σλούκας και ο Ρογκαβόπουλος πάλεψαν να σώσουν κάπως τα προσχήματα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του, ήταν απλά συγκινητικός και έδωσε το καλό παράδειγμα, ωστόσο δεν τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του.

Ο Ναν πραγματοποίησε τη χειρότερη ίσως εμφάνισή του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» και συνεχίζει να είναι αρνητικός για την ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν άστοχος (2/7 εντός παιδιάς) και είχε περισσότερα λάθη από πόντους (7 έναντι 6), ενώ για μια ακόμα φορά καθυστερούσε πολύ τις επιθέσεις της ομάδας. Φυσικά, στον «επτάστερο» περίμεναν πολλά περισσότερα και από τον Μήτογλου, ειδικά σε ένα τέτοιο ματς.



Προφανώς και η ευθύνη βαραίνει τόσο τον κόουτς Αταμάν, αλλά και τη διοίκηση του συλλόγου, που μάλλον έφτασε η ώρα να… τραβήξει αυτιά σε όλους. Όσον αφορά τον Τούρκο προπονητή, είναι πρόβλημα ότι παρουσιάζει μια ομάδα πνευματικά ανέτοιμη και απροετοίμαστη (σε πολλούς αγώνες πλέον), ενώ κάνει κάκιστο κοουτσάρισμα μέσα στα παιχνίδια, έχοντας πολλές εμμονές και αδικώντας παίκτες όπως ο Τολιόπουλος: με τον διεθνή γκαρντ στο παρκέ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (σε 9 σχεδόν λεπτά), ο Παναθηναϊκός είχε +16!

Συμπερασματικά, ο «επτάστερος» καλείται να διορθώσει πάρα πολλά, καθώς αν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπουμε ούτε στην οχτάδα στο τέλος της κανονικής περιόδου. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, διότι η φετινή Ευρωλίγκα δεν αστειεύεται. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όποιος σέντερ και να έρθει, δεν πρόκειται να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Το πρόβλημα είναι πιο γενικό και αφορά τη νοοτροπία που εμφανίζει η ομάδα. Δεν γίνεται να χάνεις με κάτω τα χέρια από τον ελλιπέστατο Ερυθρό Αστέρα του Ντόμπριτς και του Νταβιντόβατς (με κάθε σεβασμό στα παιδιά). Δεν γίνεται να χάνεις όλες τις προσωπικές μονομαχίες, όλες τις διεκδικούμενες μπάλες και να υστερείς στα ριμπάουντ σε τέτοιο βαθμό (44 έναντι 31). Αυτό είναι που ενοχλεί…

Υ. Γ. Θα είναι μέγιστο ατόπημα του Παναθηναϊκού αν... καταφέρει να «χάσει» ως παίκτη (και) τον Σορτς.

Υ. Γ. 2 Ειλικρινά, για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Τολιόπουλος στο 1:50 πριν από το φινάλε;

Υ. Γ. 3 Ολίγον τι προκλητικός ο κύριος Μονέκε. Καλά θα κάνει να προσέχει λίγο τη συμπεριφορά του προς τους αντιπάλους του. Όσο για το απαράδεκτο κορεό των Σέρβων (...) πριν από το ματς, τι να πεις και τι να σχολιάσεις;

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube