Συνεχίζεται η αναζήτηση του Παναθηναϊκού για ενίσχυση στη θέση του πλέι-μέικερ εν όψει των playoffs της Basket League και των τελικών με τον Ολυμπιακό και στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η περίπτωση του Πέιτον Σέιβα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πετρίδης.

Πρόκειται για έναν 31 χρονο Αμερικανό βραχύσωμο γκαρντ, ύψους 1.83μ., που τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς στο πρωτάθλημα Αυστραλίας και το 2013 επιλέχθηκε στο νούμερο 56 του ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το 2015-16 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Ιταλίας με τη φανέλα της Γιουβεκαζέρτα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην πρώτη θέση των ασίστ με 6,5 ανά ματς.

Μέσω των εμφανίσεών του πήρε προαγωγή για τη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου στην οποία παρέμεινε πέντε χρόνια (2016-2021), πραγματοποιώντας τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2020, 2021) ενώ ήταν βασικός πόιντ-γκαρντ στις τρεις πρώτες χρονιές στο EuroCup (2016-2019) και εν συνεχεία στην Euroleague.

Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε αυτά τα δύο χρόνια είχε 9,8 πόντους μέσο όρο, 5,2 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίμο και 2,3 λάθη.

Με την ολοκλήρωση της θητείας του, άλλαξε εντελώς παραστάσεις καθώς υπέγραψε με τους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς στο πρωτάθλημα Αυστραλίας, με τους οποίους ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σάκοτα: «Είχαμε ανάγκη τη νίκη και την πήραμε, έπαιξε με άγχος ο Πανιώνιος»

Μάρκοβιτς: «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, όμως πρέπει να πιστεύουμε όσο υπάρχει μία μικρή ελπίδα»

Τα highlights από το διπλό της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan GBL: Με την πλάτη στον τοίχο ο Πανιώνιος, κρατάει την τύχη στα χέρια του το Μαρούσι!

Η ΑΕΚ άλωσε τη Γλυφάδα και έσπρωξε στον «γκρεμό» τον Πανιώνιο

Μιλουτίνοφ: «Δεν νιώθω κάποια πίεση, το σημαντικότερο είναι να είμαστε για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις»

Παπανικολάου: «Δεν μπορώ εγώ να μετρήσω την προσφορά μου σε έναν σύλλογο που μου έχει δώσει τα πάντα από μικρό παιδί»

Μπαρτζώκας: «Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για εμάς, πρέπει να παραμείνουμε υγιείς, συγκεντρωμένοι και επαγγελματίες»

Το double-double του Μιλουτίνοφ και οι έξι διψήφιοι: Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη

Μίλιτσιτς: «Θέλω να γίνουμε μια ομάδα νικήτρια - Να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω στα playoffs»