Ελλάδα

Στην τελική ευθεία για Σίβα ο Παναθηναϊκός

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Πέιτον Σίβα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει τις θέσεις των γκαρντ εν όψει των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος.

Έτοιμος να ενισχυθεί σε μια θέση που «πονάει» από την αρχή της σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς οι «πράσινοι» προχωρούν τελικά την περίπτωση του Πέιτον Σίβα, όπως μετέδωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πετρίδης.

Ο Αμερικανός, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Αυστραλίας με τη Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, εξεταζόταν από το «τριφύλλι» και τελικά αποφασίστηκε η απόκτησή του, από τη στιγμή που υπήρχε αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία.

Η υπόθεση είναι πολύ προχωρημένη και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στη διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων και εν συνεχεία ο 31χρονος να ταξιδέψει στην Αθήνα για να ενταχθεί στο ρόστερ του Γιώργου Βόβορα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.



Ο Πέιτον Σίβα είναι ένας γκαρντ ύψους 1.83μ., που τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς στο πρωτάθλημα Αυστραλίας και το 2013 επιλέχθηκε στο νούμερο 56 του ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το 2015-16 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Ιταλίας με τη φανέλα της Γιουβεκαζέρτα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην πρώτη θέση των ασίστ με 6,5 ανά ματς.

Μέσω των εμφανίσεών του πήρε προαγωγή για τη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου στην οποία παρέμεινε πέντε χρόνια (2016-2021), πραγματοποιώντας τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2020, 2021) ενώ ήταν βασικός πόιντ-γκαρντ στις τρεις πρώτες χρονιές στο EuroCup (2016-2019) και εν συνεχεία στην Euroleague.

Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε αυτά τα δύο χρόνια είχε 9,8 πόντους μέσο όρο, 5,2 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίμο και 2,3 λάθη.





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x