*Ένας… νόμος του ποδοσφαίρου λέει ότι στον πρωταθλητισμό θα πρέπει να παίρνεις τη νίκη ακόμη και όταν δεν είσαι καλός. Αυτό συνέβη και σήμερα με τον Παναθηναϊκό. «Τρίποντο» κόντρα στον Λεβαδειακό (1-0), 3Χ3 στο πρωτάθλημα, το «τριφύλλι» παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας το απόλυτο και συνεχίζει νικηφόρα, παρά το γεγονός ότι σήμερα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν… θάμπωσε με την εμφάνισή του, προβληματίζοντας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

*Ο Βέρμπιτς άνοιξε λογαριασμό μόλις στο 3' και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, πότε με τον Αϊτόρ, πότε με τον Παλάσιος, πότε με τον Σάρλια και πότε με τον Σπόραρ, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ξανά. Απειλήθηκε μόλις μια φορά όταν ο Μπρινιόλι είπε «όχι» στην κεφαλιά του Βινίσιους στο 26' (στη μοναδική απειλή του Λεβαδειακού) και κρατώντας ξανά το μηδέν στην άμυνα, πανηγύρισε το πολύτιμο τρίποντο.

*Η εμφάνιση στο πρώτο μέρος, ανά διαστήματα, ήταν καλή. Όχι εντυπωσιακή, αλλά οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έδειχναν να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Αντιθέτως, στην επανάληψη, η απόδοση έπεσε. Ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε μπάλα, οι ευκαιρίες που έκανε ήταν στην κόντρα, ο Λεβαδειακός πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και είδαμε ένα… αγνώριστο πρόσωπο για τους «πράσινους».

*Η έλλειψη έντασης και το γεγονός ότι η μεσαία γραμμή δεν λειτουργούσε καλά προβλημάτισε. Οι «πράσινοι» δεν έβγαζαν στο χορτάρι κυριαρχική εικόνα, συνεργασίες και δεν είχαν κατοχή. Ο Λεβαδειακός πήρε την μπάλα, αλλά δεν είχε ποιότητα να απειλήσει το «τριφύλλι», που αναχαίτιζε εύκολα την όποια προσπάθεια έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είχαν τις ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, παρά την κακή τους εμφάνιση.

*Η δουλειά έγινε. Νέα νίκη, νέο μηδέν παθητικό, 3Χ3 στο πρωτάθλημα και τώρα το μυαλό στρέφεται στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Είναι βέβαιο ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στην ανάλυση του αγώνα, θα σταθεί στην κακή εμφάνιση των παικτών του στο δεύτερο μέρος και θα επισημάνει τις ανορθογραφίες που παρατηρήσαμε στο κομμάτι της κατοχής και του ελέγχου του ρυθμού.

*Σε ατομικό επίπεδο οι Αϊτόρ (ως «δεκάρι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα) και Τσέριν ήταν στους διακριθέντες, στο πρώτο μέρος, ενώ ο Παλάσιος για μια ακόμη φορά ταλαιπώρησε τους αντιπάλους αμυντικούς με την ταχύτητά του και το πάθος στο παιχνίδι του. Ο Σπόραρ βρέθηκε μόλις μια φορά σε φάση για γκολ όταν προς το τέλος νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όσον αφορά στον Βέρμπιτς, σημείωσε το νικητήριο γκολ, αλλά έδειξε ότι θέλει παιχνίδια για να βρει ρυθμό, ενώ μην ξεχνάμε ότι αριστερή πλευρά με τον Σλοβένο και τον Γκάνεα έπαιξε για πρώτη φορά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

*Η νίκη ήρθε με… σβηστές μηχανές και είναι αυτή που μετράει. Σε άλλες περιόδους, ο Παναθηναϊκός όταν δεν έπιανε καλή απόδοση πάθαινε ζημιά και έχανε βαθμούς. Τώρα αυτό δε συνέβη και είναι το πιο θετικό στοιχείο του σημερινού αγώνα και ενόψει της απαιτητικής συνέχειας στο πρωτάθλημα. Οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι και η ομάδα βλέπει τις επόμενες υποχρεώσεις, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, με ηρεμία και στην κορυφή της βαθμολογίας.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube