Έτοιμος να ενισχυθεί σε μια θέση που «πονάει» από την αρχή της σεζόν είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς οι «πράσινοι» προχωρούν τελικά την περίπτωση του Πέιτον Σίβα, όπως μετέδωσε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Πετρίδης.

Ο Αμερικανός, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Αυστραλίας με τη Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς, εξεταζόταν από το «τριφύλλι» και τελικά αποφασίστηκε η απόκτησή του, από τη στιγμή που υπήρχε αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία.

Η υπόθεση είναι πολύ προχωρημένη και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε οι δύο πλευρές να προχωρήσουν στη διαδικασία ανταλλαγής συμβολαίων και εν συνεχεία ο 31χρονος να ταξιδέψει στην Αθήνα για να ενταχθεί στο ρόστερ του Γιώργου Βόβορα μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.



Ο Πέιτον Σίβα είναι ένας γκαρντ ύψους 1.83μ., που τη φετινή σεζόν αγωνιζόταν στους Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς στο πρωτάθλημα Αυστραλίας και το 2013 επιλέχθηκε στο νούμερο 56 του ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το 2015-16 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα Ιταλίας με τη φανέλα της Γιουβεκαζέρτα, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην πρώτη θέση των ασίστ με 6,5 ανά ματς.

Μέσω των εμφανίσεών του πήρε προαγωγή για τη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου στην οποία παρέμεινε πέντε χρόνια (2016-2021), πραγματοποιώντας τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα (2020, 2021) ενώ ήταν βασικός πόιντ-γκαρντ στις τρεις πρώτες χρονιές στο EuroCup (2016-2019) και εν συνεχεία στην Euroleague.

Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση σε αυτά τα δύο χρόνια είχε 9,8 πόντους μέσο όρο, 5,2 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ, 1,1 κλεψίμο και 2,3 λάθη.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πετρίδης: «Δυσκολεύουν την προετοιμασία του Παναθηναϊκού οι τραυματισμοί - Δεν φαινεται ενδεχόμενο προσθήκης»

Ζέρβας: «Ο Ολυμπιακός κρατάει την αντίδραση απέναντι στη Φενέρμπαχτσε - Δεν ξάφνιασε κανέναν η δήλωση του Ντόρσεϊ»

Ιτούδης: «Η επιστροφή του Ομπράντοβιτς είναι υπέροχη για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό»

Τρινκιέρι: «Η τέταρτη περίοδος ήταν… σκ@τ@ - Δεν ξέρω αν θα ξαναδείτε τον Μπαζίνα»

Σάρωσε την Ούντινε με ασταμάτητο Όσμαν ο ΠΑΟΚ

Νίκησε σε φιλική αναμέτρηση την Μπασκίμι στο Ιβανώφειο και έδειξε θετικά στοιχεία ο Ηρακλής

Φιλική... ισοπαλία στην Πάτρα για Προμηθέα και Κολοσσό

Πολύ όμορφη κίνηση από τον Καλάθη, υπέγραψε φανέλες Ιταλών με το όνομά του

Βαριά ήττα με 100άρα από την Εφές για τη λειψή ΑΕΚ

Παπαθεοδώρου: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε, αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί όλοι είναι στο πνεύμα της ομάδας»