Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος κι η Μαρία Χαλδαίου αναδείχθηκαν, για ακόμα μία φορά, πρωταθλητής και πρωταθλήτρια Ελλάδας αντίστοιχα στο ξίφος ασκήσεως στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο.

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος είναι ο πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεως ανδρών. Ο 33χρονος έφτασε στην κατάκτηση του ενδέκατου τίτλου του κι έβδομου διαδοχικού, αφού έχει μείνει αήττητος στον θεσμό από το 2018. Με τους έντεκα τίτλους ισοφάρισε τον Ζήση Μπαμπανάση, που ήταν ο πολυνίκης του θεσμού στους άνδρες με τους έντεκα διαδοχικούς τίτλους που είχε πάρει στη σπάθη μεταξύ 1984 και 1994.

Πρωταθλήτρια στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών αναδείχθηκε η Μαρία Χαλδαίου, η οποία έφτασε τους πέντε ατομικούς τίτλους μετά από αυτούς που είχε κατακτήσει το 2016, το 2018, το 2021 και το 2022 κι έγινε η τρίτη με τις περισσότερες νίκες στον θεσμό μαζί με το μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ, Νικολέτα Καλλή, και πίσω μόνο από τις Λιάνα Ρεγκούκου (11) και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (7).

Στους ατομικούς των δύο κατηγοριών συμμετείχαν 52 και 37 ξιφομάχοι αντίστοιχα.

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞΑ) αντιμετώπισε στον ημιτελικό γύρο τον Γιώργο Μπάλλο (ΑΟΞΑ), που νωρίτερα είχε αφήσει εκτός συνέχειας τον περυσινό φιναλίστ, Ραφαήλ Σούλιο (ΑΞΙΑ) με 15-10. Ο έμπειρος ξιφομάχος επικράτησε με 15-11 του Μπάλλου και προκρίθηκε στον τελικό.

Στον δεύτερο ημιτελικό «διασταυρώθηκαν» ο Σωτήρης Γεροσίδερης (ΓΕΦ) κι ο Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ), ο οποίος είχε αφήσει στον προημιτελικό εκτός τον Δημήτρη Φατούρο (ΑΟΞΑ), νικητή του τρίτου φετινού Κυπέλλου, με 15-13 κι ο Μανώλικας κατάφερε με 15-7 να πάρει το «εισιτήριο» του τελικού.

Εκεί, ο Κοντοχριστόπουλος, όμως, ήταν αυτός που «σφράγισε» τον τίτλο με σκορ 15-8 κόντρα στον Μανώλικα.


Η τελική οκτάδα του ξίφους ασκήσεως ανδρών:
1. Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
2. Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙA Χαϊδαρίου)
3. Σωτήρης Γεροσίδερης (ΓΕ Φλώρινας)
Τ3. Γιώργος Μπάλλος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Δημήτρης Φατούρος (ΑΟΞ Αιγάλεω)
6. Δημήτρης Γκίκας (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Μιχαήλ Σταυράκης (ΑΞΙA Χαϊδαρίου)
8. Ραφαήλ Σούλιος (ΑΞΙA Χαϊδαρίου)


Στην ημιτελική φάση των γυναικών η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞΑ) μονομάχησε με τη Μαρία Στάμος (ΠΑΟ) κι η Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ) με την Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞΑ). Η πρώτη αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες και νικήτρια ήταν η Στάμος με 15-13, ενώ η Χαλδαίου επικράτησε πιο εύκολα της Μπάλλου στη δεύτερη αναμέτρηση με 15-9.

Ο μεγάλος τελικός κρίθηκε στον τελευταίο και καθοριστικό πόντο, με τη Χαλδαίου να καταφέρνει τελικά το 15-14 κόντρα στη Στάμος.

Η τελική οκτάδα των γυναικών:
1. Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙA Χαϊδαρίου)
2. Μαρία Στάμος (ΠΑΟ)
3. Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
Τ3. Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω)
5. Ζωή Σταυράκη (ΑΞΙA Χαϊδαρίου)
6. Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω)
7. Σοφία Ιωάννου (ΠΑΟ)
8. Κατερίνα Σαβάλιο (ΑΟΞ Αιγάλεω)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»

Νίκος Κακλαμανάκης: Δικαίωση στον Άρειο Πάγο για τη δικαστική διαμάχη με την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Under 21 και τα ζευγάρια των Ελλήνων αθλητών

Άγγιξε τα 15.000 μέλη ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Η πρεμιέρα της Τέρπου στο WTT Contender πινγκ πονγκ της Βόρειας Μακεδονίας

Σακελλαροπούλου στη «Δίκη»: «Η μεγαλύτερη παθογένεια της Δικαιοσύνης είναι η βραδύτητα»

Παναθηναϊκός: Μέχρι σήμερα (31/5) οι κάρτες μέλους για τον Α.Ο. και η... προτεραιότητα για Βοτανικό!

Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U11 & U13: Στα πέντε μετάλλια κλείνει η συγκομιδή της Ελλάδας

Βαλκανικό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ U11 & U13: Ασημένιο μετάλλιο οι μίνι παμπαίδες, χάλκινο η μικτή ομάδα U13

ΑΕΚ: Κυκλοφόρησε η Κάρτα Φίλου για τη σεζόν 2026/27