O ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 του Αστέρα Τρίπολης, για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει.

Κούρτιτς, ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ:

Ο Κούρτιτς σκόραρε δυο φορές στο ματς, με τον Σλοβένο χαφ μάλιστα στο 90’ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα, είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Ελ Αραμπί και τον Καρλίτος. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια ηγετική μορφή και την έχει βρει στο πρόσωπο του Κούρτιτς, ο οποίος σε κάθε ματς βγαίνει μπροστά για την ομάδα του.

Γλίτωσε την απώλεια και κάνει Χριστούγεννα με ηρεμία:

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Αστέρα, ο οποίος δεν ήταν καθόλου εύκολος αντίπαλος. Οι Αρκάδες δυσκόλεψαν την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 12ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι πήραν μια σημαντική νίκη στα τελευταία λεπτά και θα κάνουν γιορτές με ηρεμία, αφού εδραιώθηκαν στην 3η θέση στο -2 από την ΑΕΚ. Σε περίπτωση «γκέλας» και με μεγάλη διακοπή μπροστά τους, οι Θεσσαλονικείς δεν θα είχαν και το καλύτερο δυνατό κλίμα.

Νικάει και ας μην παίζει καλά ο ΠΑΟΚ, μπορεί την εξάδα ο Αστέρας:

Παρότι στα περισσότερα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή εικόνα, ωστόσο βρίσκει τον τρόπο να νικήσει. Βγαίνουν μπροστά κάποιοι κομβικοί παίκτες για τον Δικέφαλο και του χαρίζουν νίκες, με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει φτάσει τις τρεις σερί στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη ο Αστέρας χάνει στα σημεία το σημερινό (αλλά και προηγούμενα) ματς, ενώ κάνει καλές εμφανίσεις και τώρα θα μπορούσε να βρίσκεται στην εξάδα. Ωστόσο αυτό δεν είναι ακατόρθωτο, καθώς βρίσκεται στο -2 από τα playoffs και πρέπει μετά τα Χριστούγεννα να ρεφάρει και να παίρνει τα θετικά αποτελέσματα. Στην έδρα του άλλωστε έχει βατά παιχνίδια που μπορεί να τα πάρει όλα.

Έμεινε με το «αχ» ο Αστέρας Τρίπολης:

Οι Αρκάδες το πάλεψαν όσο μπορούσαν μέσα στην Τούμπα. Σκόραραν δυο γκολ και αν δεν είχε κάνει το πέναλτι ο Γκαρθία στο τέλος θα έφευγε με έναν βαθμό από την Θεσσαλονίκη. Μπορεί στα πρώτα λεπτά να προσπαθούσαν να βρουν τους ρυθμούς τους, ωστόσο μετά βρήκαν τον τρόπο να ανεβάσουν ρυθμούς και να παίρνουν τα πάνω τους. Με εξαιρετική τακτική και χτυπώντας στα αδύναμα σημεία του αντιπάλου, λίγο ήθελαν για να πάρουν αποτέλεσμα. Ακόμη και μετά το 3-2 που έγινε στο 90’ από τον Κούρτιτς, πίεσαν υπερβολικά και είχαν μια φάση στο φινάλε να σκοράρουν με τον Μπενίτο. Γενικότερα, ο Αστέρας δέχτηκε και τα τρία γκολ από τον ΠΑΟΚ σε άσχημα σημεία. Το πρώτο πριν βγει το ημίχρονο, το δεύτερο όταν ξεκίνησε το β’ 45λεπτο, το τρίτο στο 90’…

Ο Τιλίκα άλλαξε το ματς, ο Γκαρθία το «χάλασε» ξανά:

Ο Τιλίκα με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έδωσε ενέργεια στο ματς, κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα και έδωσε ανάσες στην ομάδα, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φόρα ότι ο πάγκος του Αστέρα έχει βάθος.

Από την άλλη ο Γκαρθία έκανε πέναλτι στον Κρέσπο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να το αποφύγει εκείνη την στιγμή, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ένα «κρίσιμο» λάθος αφού και στο ματς με τη Λαμία ήταν εκείνος που είχε βάλει το αυτογκόλ και ο Αστέρας είχε γνωρίσει την ήττα. Δεν είναι κακός παίκτης, ίσως συμβαίνει έτσι και είναι ο… άτυχος που βρίσκεται στη λάθος θέση τη λάθος στιγμή. Θα μπορούσε, πάντως, ο Ράσταβατς να τον είχε βάλει σε ρόλο εξτρέμ και να αφήσει τον Καρμόνα μπακ (σσ. έκανε το αντίθετο), αφού ο δεύτερος ήταν εξαιρετικός ανασταλτικά.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube