Την πρώτη του ήττα κατά τη διάρκειας της προετοιμασίας του στην Ολλανδία υπέστη ο ΠΑΟΚ, που έχασε 2-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς.

Για τον «Δικέφαλο του Βορρά» έκανε το ντεμπούτο του το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ, που πήρε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο 29’ αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων ο Αουγκούστο.

Το γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε ο Σβαμπ στο 47ο λεπτό.

Το ματς



Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε στο 2’, όταν η επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μουργκ από πλάγια θέση πέρασε από όλους χωρίς υπάρξει επαφή από παίκτη. Ο Αυστριακός είχε νέα εκτέλεση που κατέληξε στην αγκαλιά του Ντε Λάνχε στο 17’, με τον Ζίβκοβιτς να μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή πέντε λεπτά αργότερα αλλά να καθυστερεί και να σουτάρει πάνω σε αμυντικό.

Στο 27’, Μουργκ-Μπράντον συνεργάστηκαν άψογα και ο Ισπανός βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά ο τελευταίος τον σταμάτησε, με την πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Ολλανδούς να έρχεται στο 31’.



Ο Σόου πρόλαβε τον Νάσμπεργκ αλλά όχι τον Ζίβκοβιτς, με τον Νορβηγό να διώχνει σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Σέρβος τερματοφύλακας σταμάτησε το σουτ του Γιανσάνα. Εντέλει, στο 35’ ήρθε το 1-0 για τους Ιγκλς, καθώς ο Λίντμπεργκ έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και η μπάλα βρήκε στον Σόου, αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στο βάθος της εστίας του ΠΑΟΚ.

Μία κεφαλιά του Σβαμπ στο 40’ δεν ανησύχησε τον Ντε Λάνχε, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το βολέ του Λύρατζη μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο.

Ο Ζίβκοβιτς φώναξε ξανά... παρών στο 43’, σταματώντας την εξ επαφής προσπάθεια του Μπρόιμ, με την τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους να είναι μια επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς που απομάκρυνε ο Ντε Λάνχε στο 45’.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, που έφτασαν στην ισοφάριση στο 47’ χάρη σε ωραία κοντινή κεφαλιά του Σβαμπ μετά από γλυκιά σέντρα Τάισον.

Ο Βραζιλιάνος άγγιξε την ανατροπή στο 60’, όμως το πανέμορφο σουτ που έπιασε από τα αριστερά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ιγκλς.

Εννέα λεπτά αργότερα, Βρακάς και Τσαούσης βρέθηκαν κοντά στο γκολ με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, ωστόσο στο 70’ ήρθε το 2-1 για τους Ολλανδούς.

Σκόρερ ο Αντεκάνιε, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ταλιχμανίδη με τρομερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή.



Ο Ντε Λάνχε εξουδετέρωσε τον κίνδυνο από το σουτ του Γκορντεζιάνι στο 76’, με τον ρυθμό να πέφτει ακολούθως και την πολύ επικίνδυνη κεφαλιά του Κωνσταντέλια στις καθυστερήσεις να περνά άουτ και να αποτελεί την τελευταία αξιοσημείωτη φάση.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Εκόνγκ, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Τσιγγάρας, Αουγκούστο (29’ Σβαμπ), Μουργκ, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Κωνσταντέλιας, Γκορνταζιάνι, Γιαξής, Βιεϊρίνια, Τσαούσης, Βρακάς, Τζίμας

Γκόου Αχέντ Ιγκλς (Ρ. Χάκε): Ντε Λάνχε, Κάιπερς, Σέρα, Σόου, Μπλόμε, Γιανσάνα, Αμόφα (30’ Λακρουά), Έβερινκ, Σάατχοφ, Μπρόιμ, Λίντμπεργκ

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν οι Ντέιλ, Κράμερ, Τζέιμς, Ρόμενς, Αντεκάνιε, Αβεντισιάν, Β. Έντβαρντσεν, Ο. Έντβαρντσεν, Σμιτς, Ντέρκσεν, Γκαφούρ

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM για την αεράτη ΑΕΚ, το κέρδος του Παναθηναϊκού και το «μπλόκο» στον ΠΑΟΚ

Μάνταλος: «Πήραμε τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς με επιβλητική νίκη - Χάρηκα περισσότερο το γκολ από την ασίστ»

Λουτσέσκου: «Στο παρελθόν τέτοια παιχνίδια τα χάναμε - Ήταν το χειρότερο ματς από άποψη κόπωσης»

Μουκουντί ο 20ός διαφορετικός σκόρερ της ΑΕΚ φέτος

Μπενίτεθ: «Η ομάδα βελτιώνεται και δείχνει πράγματα που θέλουμε - Έπρεπε να είχαμε τελειώσει το ματς στο ημίχρονο»

Γκεοργκίεφ: «Ένιωσα καταπληκτικά, άγγιξε το τέλειο η ομάδα»

Νίκολιτς: «Το τελικό σκορ μιλά από μόνο του - Πρέπει να δουλέψουμε για να μην κάνουμε δώρα στον αντίπαλο»

Τσορμπατζόγλου: «Αλλοιώνεται και χειροτερεύει η εικόνα του ΠΑΟΚ»

Μουκουντί: «Δουλέψαμε πολύ αυτήν την εβδομάδα - Πρέπει να κάνουμε το ίδιο και την επόμενη»

Παπαδόπουλος: «Δεν είχαμε πάθος, να μας γίνει μάθημα η ήττα»

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.