Για πρώτη φορά μετά από πέντε σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα παίξει Ευρώπη και μετά τις γιορτές.

Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν 2-0 της Λίνκολν και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλόβαν Μπρατισλάβας με το ίδιο σκορ από την Κοπεγχάγη, πέρασαν στα play-offs του Europa Conference League.

Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, με τους Ζίβκοβιτς και Σβαμπ να χρίζονται σκόρερ.

Ο Ρουμάνος πάντως είχε τρεις παίκτες να αποκομίζουν προβλήματα τραυματισμών, με τους Ελ Καντουρί, Τέιλορ και Σβαμπ να αποχωρούν.

Στο μυαλό του κόουτς

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 4-3-3, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο και Σίντκλεϊ στην άμυνα. Στον άξονα οι Κούρτιτς-Σβαμπ, με τον Αουγκούστο να παίζει μπροστά τους, αντικαθιστώντας την τελευταία στιγμή τον Ελ Καντουρί που φέρεται να έπαθε τράβηγμα λίγο πριν τη σέντρα. Μοναδικός προωθημένος ο Σφιντέρσκι, με Μουργκ και Ζίβκοβιτς στα άκρα.

Με 4-3-3 πορεύτηκε και ο Μικ ΜακΈλγουι, με τον Κόλινγκ στο τέρμα, τους Σέρτζαντ, Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο στην άμυνα, τους Ρόναν, Γιαχάγια, Ανιόν στο κέντρο και τους Μπρίτο, Γκόμεθ και Γουόκερ μπροστά.

Το ματς

Η πρώτη ευκαιρία μπορεί να ανήκε στους φιλοξενούμενους, με το σουτ του Γουόκερ που πέρασε άουτ (7’), ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και απείλησε με Σίντκλεϊ (9’) και Ζίβκοβιτς (15’).

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0, με τον Σέρβο να σκοράρει με ωραία κεφαλιά μετά από ωραία μπαλιά του Βραζιλιάνου.



Μία εκτέλεση φάουλ του Γουόκερ στο 20’ ανάγκασε τον Πασχαλάκη να εκτιναχτεί για να διώξει σε κόρνερ, με τη συνέχεια να ανήκει στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Μουργκ είχε τον Κόλινγκ να αποκρούει το σουτ του στο 28’, με τον Κούρτιτς να έχει κεφαλιά άουτ ένα λεπτό αργότερα.

Ο Αουγκούστο απείλησε στο 30’ με τον τερματοφύλακα της Λίνκολν να επεμβαίνει εκ νέου, ενώ η τελευταία φάση ήρθε από τον Μουργκ, που έχασε την ισορροπία του στο 43’ πριν προλάβει να σουτάρει καλά.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπεροχή του, με τον Ζίβκοβιτς και Σφιντέρσκι να απειλούν πριν έρθει το 2-0 στο 55' από εξαιρετική κεφαλιά του Σβαμπ.



Ακολούθως, ο Λουτσέσκου πρώτα τον Τέιλορ και εν συνεχεία τον Σβαμπ να αποχωρούν τραυματίες, με το τελευταίο σημείο αναφοράς να είναι η διπλή χαμένη ευκαιρία του Μπίσεσβαρ στο 89'.

Ο Σουριναμέζος αστόχησε πρώτα σε απίθανο τετ α τετ και εν συνεχεία είδε τον Κόλινγκ να αποκρούει το σουτ του από πλάγια θέση.

MVP: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν... όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟΚ και δεν ήταν τυχαία μέσα και στα δύο γκολ. Πρώτα σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά, μετά σέρβιρε με υπέροχη μπαλιά το 2-0 στον Σβαμπ.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (61’ Λύρατζης), Μιχάι, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σβαμπ (74’ Τσιγγάρας), Μουργκ, Αουγκούστο (68’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (68’ Άκπομ).

Στον πάγκο: Z. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βαρέλα, Εσίτι, Κωνσταντέλιας.

Λίνκολν (Μ. ΜακΈλγουι): Κολέινγκ, Σέρτζαντ, Ρ. Τσιπόλινα, Λόπες, Τοσκάνο, Ρόναν (72’ Καραλέρο), Γιαχάγια, Ανιόν, Μπρίτο (78’ Αράιθα), Γκόμεθ, Γουόκερ (65’ Όκραν).

Στον πάγκο: Γκόλντγουιν, Παουλίνο, Γουάισμαν, Ρόσα.

Διαιτητής: Σαγκί (Νορβηγία)
Βοηθοί: Ίσακσεν, Γιένσεν (Νορβηγία)
4ος: Χάγκεν (Νορβηγία)

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Conference League: Πιθανότατα πρόκριση με 7 πόντους - Πόσοι για 8άδα!

Δεσύλλας: «Έψαχνε αντίδραση και τη βρήκε με νίκη και καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός - Κορυφαίοι Κάνγκουα και Αντίνο»

Αθανασίου: «Ισοπεδωτικός ο Παναθηναϊκός χθες, άλλη ομάδα με τον Κάνγκουα μέσα»

Football Meets Data: Αυτές είναι οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού για την 24άδα και την οκτάδα του Conference League

Η θέση του Παναθηναϊκού στη βαθμολογία του Conference League - Πρεμιέρα με άνεση για Αταλάντα, Κοπεγχάγη και Μπράιτον

«Ο κυρίαρχος Παναθηναϊκός, οι χαμένες ευκαιρίες και το μάθημα ενόψει Καϊράτ»: Το σχόλιο Σιαμπλή από το ΟΑΚΑ

Λιβάι: «Έχουμε δεμένο γκρουπ εντός και εκτός γηπέδου - Ήδη δεν δώσαμε απάντηση για το ντέρμπι;»

Νίστρουπ: «Στεναχωριέμαι για τους παίκτες που δεν νικήσαμε με περισσότερα γκολ - Τρομερά αξιόπιστος ο Αντίνο»

Η περιγραφή της νίκης του Παναθηναϊκού από Δεσύλλα-Νικολογιάννη στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο Conference