Ο ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για το νέο έτος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να μην κέρδισε την Αμπερτνίν, όμως προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa Conference League και πολλά μπορεί να κριθούν στην επόμενη αναμέτρηση. Σε 20 μέρες, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη, για να αντιμετωπίσει την Άιντραχτ και εκεί μπορεί να πανηγυρίσει την πρωτιά στον όμιλό του.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν το… δικαίωμα να παίξουν για δύο αποτελέσματα επί γερμανικού, αφού με νίκη ή ισοπαλία θα μείνει μόνος πρώτος.

Σε περίπτωσης νίκης, μάλιστα, οι «ασπρόμαυροι» θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση και θα επιστρέψει στην Ευρώπη το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Σε περίπτωση, όμως, ισοπαλίας στο «Deutsche Bank Park», ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί νίκη επί της Ελσίνκι, για να ολοκληρώσει ως πρώτος τις υποχρεώσεις τους και να καταστρώσει τα πλάνα του ήρεμος για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Το χθεσινό παιχνίδι με τους Σκωτσέζους μπορεί να αποτελέσει ένα καλό «μάθημα» για τους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, οι οποίοι παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να προηγηθούν με 2-1, κάνοντας 20 τελικές προσπάθειες με μόνο δύο γκολ στα αντίπαλα δίχτυα.

Μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τις εγχώριες υποχρεώσεις του, αφού πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς των εθνικών ομάδων, έχει την Κυριακή το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 11η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ενώ πριν από τον αγώνα με τους Γερμανούς πάει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καραγκούνης: «Έχω ζήσει Μεάτσα και Ντα Λουζ, αλλά η ενέργεια της Λεωφόρου είναι ότι καλύτερο»

Αλαφούζος για Βοτανικό: «Με διαφορά το πιο όμορφο γήπεδο της Αθήνας-Θα έχει κάτι που δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς»

Τσανάκας: «Οι τέσσερις περιπτώσεις που περιμένουν εξελίξεις στον Ολυμπιακό»

Τσακίρης: «Αυτοί είναι οι υπό παραχώρηση παίκτες της ΑΕΚ - Σημαντικό αυτό που έκανε ο Γιόβιτς»

«Τον καθάρισε μέσα σε επτά μήνες, από στεναχώρια το έπαθε»: Συγκλονίζει η μητέρα του Παρασκευά Άντζα

Γιόβιτς: «Δεν μπορούσα να παίξω χωρίς ενέσεις τους τελευταίους τρεις μήνες - Ο No1 παράγοντας για τον τίτλο ο Νίκολιτς»

Λουτσέσκου: «Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, ας κλείσει αυτό το θέμα»

Δεσύλλας: «Εποχή Νίστρουπ και επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό»

Παναγόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Υπότροπος ο Μαρινάκης, να ελεγχθεί και πειθαρχικά»

Έρχονται αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις για Μαρινάκη-Δημητριάδη

TAGS: Π.Α.Ο.Κ.