Λάμψη από... διαμάντια είχε η τελετή λήξης της περσινής χρονιάς - και η σηματοδότηση της νέας - για τους σπουδαστές της κορυφαίας σχολής αθλητικής δημοσιογραφίας, η οποία πρωταγωνιστεί στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1994, του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, καθώς ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρέθηκε εκεί, ως επίτιμος προσκεκλημένος, και βράβευσε τους διακεκριμένους αποφοίτους της σχολής.



Στην εκδήλωση, που έγινε στο ξενοδοχείο Metropolitan και κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε και μια νέα συνεργασία, παραβρέθηκαν, πέρα από τον «3D» και τους παλιούς και νέους σπουδαστές, και καταξιωμένοι αθλητικοί δημοσιογράφοι του χώρου, όπως ο Μιχάλης Τσόχος, Βασίλης Βέργης, ο Κώστας Βαϊμάκης, o Γιάννης Θειακός, ο Δήμος Μπουλούκος, η Αριάδνη Γερασιμίδου, ο Μανώλης Σφακάκης κ.ά.





Την αρχή έκανε ο «πρωτομάστορας» κι εμπνευστής αυτού του έργου, ο Διευθυντής Σπουδών του Κ.Α.Ρ., Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε παλιούς και νέους σπουδαστές, λέγοντας πως «ο κάθε σπουδαστής πήρε μια ευκαιρία, του ανοίξαμε μια πόρτα, μια χαραμάδα, να μπορέσει να κυνηγήσει τα όνειρά του. Και αυτό ισχύει κάθε χρόνο, για όποιους καινούριους ανοίγει την αγκαλιά του το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ κι έρχεται, όπως συμβαίνει και σήμερα, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν».





Στη συνέχεια, ο κ. Σωτηρακόπουλος παρουσίασε τον πρώην πια, εμβληματικό αρχηγό του Παναθηναϊκού Superfoods, τον οποίο βράβευσε για την προσφορά του στον αθλητισμό: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί μας κάνει την τιμή, ως επίσημος προσκεκλημένος μας, να είναι εδώ ένας άνθρωπος που μόλις σταμάτησε από την ενεργό δράση, και σήμερα (σ.σ. χθες) κιόλας είναι και το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, μετά από 12 χρόνια χωρίς την παρουσία του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, ένα χαρισματικό παιδί, ένας πολύ μεγάλος παίκτης, που όσο θα περνούν τα χρόνια, θα καταλάβουμε όλοι πόσο πολύ μας λείπει».







Έπειτα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σεμνός και ταπεινός όπως πάντα, αφού ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και καλή τύχη στους σπουδαστές, απένειμε τους επαίνους στους φετινούς αποφοίτους του ΚΑΡ, οι οποίοι διακρίθηκαν για τη συνολική τους παρουσία στη σχολή.











































Το λόγο, στη συνέχεια, πήρε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΠΟΡ FM 94.6, Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος δήλωσε: «Εγώ ήμουν μαθητής του Χρήστου (σ.σ. Σωτηρακόπουλου) πάντα, γιατί εκείνος ήταν που μου έδωσε την πρώτη ευκαιρία σε αυτό το χώρο. Νομίζω αυτό ψάχνετε κι εσείς. Αυτή την πρώτη ευκαιρία, σε επίπεδο επαγγελματικό, ώστε να αναδείξετε τα στοιχεία που σας χαρακτηρίζουν, τα προσόντα σας, τη φιλοδοξία σας και το κέφι που έχετε για να ασχοληθείτε με αυτή τη δουλειά. Μέσα από το Κ.Α.Ρ., όλα αυτά τα χρόνια, όλοι έχουν διαπιστώσει ότι ευκαιρίες δίνονται, κι είναι πάρα πολλές. Είναι στο χέρι του καθενός να τις αξιοποιήσει, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Υπάρχουν πολλά νέα μέσα ενημέρωσης και ένα πεδίο για να λειτουργήσει όποιος έχει τη μεγαλύτερη φιλοδοξία από όλους, γιατί ο ανταγωνισμός είναι πάρα πολύ μεγάλος, και από αυτό θα κριθεί και το μέλλον του καθενός. Όποιος έχει τη μεγαλύτερη φιλοδοξία και τη μεγαλύτερη δίψα θα πετύχει σε αυτό το χώρο. Δεν αρκεί απλά να είσαι καλός. Και το έχουν διαπιστώσει αυτό αρκετοί από εσάς και όσοι κάνουν την πρακτική τους τώρα, στο ΣΠΟΡ FM 94.6 και στο sportfm.gr».



Η λαμπερή αυτή τελετή, όμως, έκρυβε και μια έκπληξη, όπως προαναφέρθηκε, καθώς ανακοινώθηκε η συνεργασία του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ με τη New Media Studies, που από φέτος θα πορευτούν μαζί, με τον Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτη Μαλέλη να αναφέρει: «Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη. Μπαίνετε σε έναν δύσκολο δρόμο, πρέπει να παλέψετε όλοι πολύ δυνατά. Τίποτα δεν σας χαρίζεται σε αυτή τη δουλειά, να το θυμάστε αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινάμε αυτή τη νέα συνεργασία από φέτος με το Κ.Α.Ρ., το οποίο έχει τη δική του πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο, η οποία θα αναπαράγει καινούρια πράγματα, θα συνδυάσουμε το αθλητικό ρεπορτάζ με την τηλεόραση, το οποίο το κάνουμε με επιτυχία ήδη στη New Media Studies. Σκοπός είναι να βγουν οι πρωταθλητές της αθλητικής δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, που στη δύσκολη αυτή καμπή της, χρειάζονται καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα, που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Σας εύχομαι, λοιπόν, καλή χρονιά, καλή δύναμη κι όλα θα πάνε καλά».



Επίσης, βραβεύτηκαν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι για την προσφορά τους στον αθλητικό χώρο - απόφοιτοι του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ - όπως ο Μανώλης Σφακάκης, ο Γιάννης Ράνιος, ο Νίκος Σταματέλος, ο Βαγγέλης Νεραντζιάς, ο Σταύρος Χονδροθύμιος και ο Διονύσης Καππάτος, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους, να ακολουθούν το τρίπτυχο «δουλειά-δουλειά-δουλειά», να αρπάξουν την όποια ευκαιρία δοθεί στους νέους και φυσικά, να έχουν γερό στομάχι, πείσμα και θέληση.























Οδεύοντας προς το τέλος, οι Γιώργος Κοσμάς και Σταμάτης Μαλέλης έδωσαν τις 10 συνολικά υποτροφίες (5 σε συνεργασία με τον ΣΠΟΡ FM 94.6 και 5 σε συνεργασία με τον ΣΚΑΪ) στους νέους σπουδαστές, συν δύο ακόμη, μία στη μνήμη του Αντώνη Μπόκτωρ, και μία στου Χαράλαμπου Τσιριμωνάκη.

















Στο φινάλε, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, πέρα από τους ήδη υπάρχοντες καθηγητές του Κ.Α.Ρ. (Αλέξης Σπυρόπουλος, Αντώνης Πανούτσος, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιώργος Χελάκης, Βασίλης Βέργης, Κώστας Βαϊμάκης, Δήμος Μπουλούκος, Τόλης Κοτζιάς, Βασίλης Σκουντής, κ. ά.) παρουσίασε και τους νέους, όπως ο Γιάννης Ράνιος, ο Μανώλης Σφακάκης, ο Άγγελος Τόμπρος, ο Αντρέα Παλομπαρίνι και Νίκος Γιαννόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι μια νέα εποχή, κι όπως κάθε χρόνο, μια ομάδα χρειάζεται τις μεταγραφές της για να ενισχυθεί. Το ρόστερ του ΚΑΡ είναι υπερπλήρες».







Η όμορφη, αυτή εκδήλωση «έκλεισε» με την αισιόδοξη ατάκα από τον «πρωτομάστορα» όλου αυτού του έργου, ο οποίος ανέφερε πως «ο δρόμος αυτός που πάτε να βαδίσετε είναι μοναχικός, ωστόσο, ο προορισμός είναι όμορφος, πόσω μάλλον το ταξίδι».

Φυσικά, με τη λήξη, όλοι έσπευσαν να βγάλουν μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Δημήτρη Διαμαντίδη!































Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube