Για την σπουδαία κατάκτηση της LEN Euroleague από τον Ολυμπιακό, μίλησαν οι Χάρης Παυλίδης και Άλκηστη Αβραμίδου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη.

Ο προπονητής αλλά και η αρχηγός των «ερυθρολεύκων», αναφέρθηκαν στο εξαιρετικό κλίμα που είχαν προπονητής, αθλήτριες και διοίκηση, και εξέφρασαν την ανησυχία που είχαν λόγω του κορωνοϊού, αφού αν εμφανιζόταν κρούσμα λίγο πριν το Final 4 ήταν πιθανό να μην πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Επίσης, σχολίασαν το λαμπρό μέλλον της ομάδας τους χάρη στον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που προσθέτει φρεσκάδα, ενώ τόνισαν ότι το πόλο είναι το μόνο άθλημα που μπορεί ελληνική ομάδα να κοντράρει στα ίσα τις ξένες υπερδυνάμεις, οι οποίες διαθέτουν περισσότερα χρήματα και καλύτερες εγκαταστάσεις.

«Οι νεαρές αθλήτριες προσφέρουν φρεσκάδα στην ομάδα και οι παλιές σιγουριά. Όταν οι παλαιότερες αθλήτριες έρχονται πρώτες στην προπόνηση, οι νέες δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και πλέον έχουν καταλάβει ότι η σκληρή δουλειά θα ανταμειφτεί. Αν κάποια δεν μπορεί να ακολουθήσει την νοοτροπία της ομάδας, θα την “αποβάλει” από μόνο του το σύστημα»

Τέλος, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την χρόνια καθυστέρηση της δημιουργίας ενός κολυμβητηρίου αποκλειστικά για τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκαν στη στήριξη που λαμβάνουν από τον κόσμο, ενώ ο Χάρης Παυλίδης αποκάλυψε πως η πειραϊκή θα κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτηση δύο ξένων αθλητριών που θα κάνουν τη διαφορά.

«Από το 1991 που ήρθα στον Ολυμπιακό, ακούω συνεχώς για την δημιουργία κολυμβητηρίου, αλλά τίποτα», ανέφερε ο Χάρης Παυλίδης, ενώ η Άλκηστη Αβραμίδου τόνισε: «Όταν ήρθα στην ομάδα το 2007, μου είπαν ότι το πολύ σε δύο χρόνια θα παίζουμε σε δικό μας γήπεδο. Είναι απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει, καθημερινά προπονούνται στο Παπαστράτειο ακαδημίες, άλλες ομάδες, κολύμβηση, δεν μπορούμε καν να έχουμε τις ώρες που θέλουμε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube