Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στο μικρό τελικό, ωστόσο λύγισε από τον ανώτερο Ρώσο Τερζιάν. Ο Μαρτίδης χρειάστηκε να κάνει δύο διαδοχικές νίκες στα ρεπεσάζ, για να φτάσει στον «μικρό» τελικό. Επικράτησε με τεχνική πτώση του Βούλγαρου Βικτόροφ και, στη συνέχεια, νίκησε με 4-3 τον Πολωνό Μπούντικα.

Την Τετάρτη, η Ελλάδα θα έχει διπλή ελληνική συμμετοχή στα ρεπεσάζ και θα επιδιώξει να ανέβει στο βάθρο.

Στην κατηγορία των 65κ. της ελευθέρας, ο Χριστόφορος Λοϊζίδης επικράτησε με 10-2 του Αζέρου Μπενογκούεφ στον προκριματικό γύρο και προκρίθηκε στους «16». Εκεί, αντιμετώπισε τον Τασέφ (ΠΓΔΜ) κι επικράτησε εύκολα με 7-0. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αμπντουλκαντίροφ και ηττήθηκε με 9-5, όμως ο Ρώσος έφτασε έως τον τελικό κι έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Μπουέ (Γαλλία) – Μπορζίν (Μολδαβία).

Στα 110κ., ο Δημήτρης Τουλκερίδης θα αντιμετωπίσει στα ρεπεσάζ τον Βούλγαρο Καμίτσκι. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στους «16» από τον Αμπούεφ, όμως ο Αζέρος προκρίθηκε στον τελικό κι έστειλε τον Τουλκερίδη στα ρεπεσάζ.

Τέλος, στην κατηγορία των 80κ. ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης επικράτησε του Φινλανδού Ρουουσίλα με 10-7. Στον επόμενο γύρο, ηττήθηκε από τον Τούρκο Ντουρ με τεχνική πτώση και αποκλείστηκε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube