Το γκολ του Μάρκο Λιβάγια στο 95’ χάρισε στην ΑΕΚ έναν πολύτιμο βαθμό απέναντι στον Παναθηναϊκό και διατήρησε το αήττητό της στα φετινή ντέρμπι (δύο νίκες και μία ισοπαλία απέναντι σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) ολοκληρώνοντας με απόλυτα θετικό πρόσημο έναν αγωνιστικό Γολγοθά.

Η «Ένωση» παραμένει στην κορυφή και θα πέσει από εκεί μόνο αν σήμερα ο Ατρόμητος κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ μπορεί να αισιοδοξεί για τη συνέχεια καθώς το πρόγραμμά της μέχρι και τον… Φεβρουάριο είναι πολύ βατό, σε σημείο που να μπορεί να αισιοδοξεί πως θα πάει μέχρι εκεί έχοντας μόνο νίκες.

Συγκεκριμένα, η «Ένωση» αντιμετωπίζει κατά σειρά τον Πλατανιά εντός, τον Λεβαδειακό εκτός, την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, ενώ με το νέο έτος κοντράρεται με Παναιτωλικό εκτός, ΠΑΣ Γιάννινα εντός, Λάρισα εκτός και Λαμία εντός, μέχρι να επισκεφτεί στις αρχές Φεβρουαρίου τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με λίγη προσοχή και φυσικά καλό ποδόσφαιρο, λοιπόν, στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως θα φτάσουν μέχρι τον δύσκολο Φλεβάρη στην κορυφή και-γιατί όχι;-με μια καλή διαφορά από τους ανταγωνιστές τους. Αυτή θα είναι πολύ χρήσιμη, γιατί Φλεβάρης και Μάρτης θα είναι «φωτιά», με εκτός έδρας ντέρμπι απέναντι σε Ολυμπιακό, Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, αλλά και πολύ πιθανώς με αγώνες για τους «32» του Europa League.

Για την ώρα, πάντως, στην ΑΕΚ δεν σκέφτονται τίποτε άλλο πέρα από τον αγώνα της Πέμπτης με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ (22:05), όπου με νίκη ουσιαστικά εξασφαλίζεται η πρόκριση, εκτός κι αν η Αούστρια Βιέννης κερδίσει τη Μίλαν στο Σαν Σίρο. Για το παιχνίδι αυτό, πέραν των τραυματιών Μάνταλου και Γιόχανσον, δεν υπολογίζεται ο Λαμπρόπουλος που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αλλά θα είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος στην Ελλάδα Αραούχο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.