Αποκαλυπτικός ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος, πλέον, για τρίτη διαδοχική χρονιά του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Λευτέρης Πετρούνιας σχετικά με τον τρόπο που προετοιμάζονται οι Έλληνες πρωταθλητές.

Μιλώντας στον «realfm», κάλεσε τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί μία από τις επόμενες προπονήσεις του προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες.

«Καταρχάς είμαι ένας άνθρωπος με σεβασμό. Δεν έχω έλλειψη σεβασμού προς κανέναν άλλον. Αυτό που έγραψα στον πρωθυπουργό, αυτό θα έλεγα σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες. Τον παρακάλεσα να έρθει στην προπόνησή μας. Θα είναι μεγάλη μας τιμή, αλλά και ταυτόχρονα θέλουμε να δει που προπονούμαστε, με τι συνθήκες και από που βγαίνουν αυτοί οι αθλητές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτησή του ότι αν δεν είχε τους χορηγούς του ίσως και να είχε σταματήσει τον πρωταθλητισμό το χρυσό παιδί των κρίκων είπε: «Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν γίνεται να κάνεις τόσο υψηλό αθλητισμό, τόσες πολλές ώρες την ημέρα, τόσες πολλές ημέρες την εβδομάδα και να μην έχεις 1 ευρώ στην τσέπη σου. Δεν είμαι 13 χρονών. Εχω υποχρεώσεις. Εχω σπίτι, έχω την οικογένειά μου, που την έχω στηρίξει από όταν “έφυγε” ο πατέρας μου. Εχω αρκετές υποχρεώσεις και δεν μπορώ να τα καταφέρω μόνος μου».

Και σημείωσε: «Εγώ έχω τον μισθό μου από τους χορηγούς μου». Στο ερώτημα σχετικά με το τι του προσφέρει η πολιτεία ο κ. Πετρούνιας απάντησε: «Η πολιτεία δεν γνωρίζω ακριβώς τι σχέδιο έχει. Τι θέλω να πω με αυτό; Κάθε χρόνο μαθαίνουμε ότι υπάρχουν καινούργιες αποφάσεις για τις πριμοδοτήσεις των αθλητών για τις επιτυχίες. Τα προνόμια δεν υπάρχουν πια, διορισμοί και όλα αυτά που υπήρχαν παλιά. Κατά ένα τρόπο με πολλά από αυτά συμφωνώ, αλλά κάποιο κίνητρο πρέπει να μένει πάντα. Προνόμια είχαν οι Ολυμπιονίκες από την αρχαία Ελλάδα. Δεν γίνεται να τα καταργήσεις 100%. Πρέπει να δώσεις ένα κίνητρο σε έναν αθλητή για να “χτυπιέται” όλη ημέρα».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βράβευση του αθλητή Θεόδωρου Τσελίδη από τον Χρήστο Τεντόμα

Λος Άντζελες 2028: Αποκαλύφθηκε το σύστημα των Ολυμπιακών προκρίσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση

Αναμετρήθηκαν και στον δεύτερο γύρο του ιταλικού πρωταθλήματος πινγκ Τέρπου και Παπαδημητρίου

Χειροκροτήθηκε για την προσπάθεια στη γιγαντιαία τεχνική κατάβαση η Τσιόβολου

Ο Αλέξανδρος Γκιννής ρίχνει τίτλους τέλους στην καριέρα του, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Με πρωταγωνιστή τον Γκιώνη πέρασε στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια

Οι Los Angeles Chargers επεκτείνουν το NFL Flag Football στην Ελλάδα

Χρήστος Βολικάκης: Από την Ολυμπιακή ποδηλασία στο μεγάλο στόχο του Ironman 2027

Έτοιμη να «σφραγίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League πινγκ πονγκ ανδρών η Μπογκόρια του Γκιώνη

Έξι Έλληνες πρωταθλητές δήλωσαν συμμετοχή στο WTT Feeder του Ντίσελντορφ