Ακόμη πιο αυστηρός θα γίνει ο κανονισμός του αντιαθλητικού φάουλ στην Ευρωλίγκα και το Eurocup της επόμενης περιόδου, προκειμένου να μην κόβεται η ταχύτητα του παιχνιδιού και να μην μειώνονται οι αιφνιδιασμοί, οι οποίοι προσφέρουν περισσότερο θέαμα.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή, στο συνέδριο των προπονητών που έγινε στη Βαρκελώνη, άπαντες συμφώνησαν να γίνει ακόμη πιο αυστηρός ο συγκεκριμένος κανονισμός, με αυτό να σημαίνει πως όταν ο αμυνόμενος κάνει φάουλ και δεν πάει για την μπάλα, όταν ο επιτιθέμενος φεύγει στο τρανζίσιον παιχνίδι, τότε αυτό θα σφυρίζεται αντιαθλητικό και έτσι θα δίνονται δύο ελεύθερες βολές και κατοχή με επαναφορά από το κέντρο.

Ουσιαστικά, δηλαδή, αυτό καταργεί τον όρο «φάουλ τακτικής» που ζητούσαν οι προπονητές όταν η ομάδα τους έχανε την μπάλα και ο αντίπαλος έβγαινε στον αιφνιδιασμό.

Επίσης, οι προπονητές και οι διαιτητές συζήτησαν πως θα πρέπει να έχουν αμφότεροι κόσμια συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της χρησιμοποίησης του instant replay που αφορά στα βήματα και στις φάσεις χωρίς την μπάλα.

Στο μίτινγκ αυτό, το «παρών» έδωσαν οι Βέλιμιρ Περάσοβιτς, Αντρέα Τρινκιέρι, Ντέγιαν Ράντονιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Ντέιβιντ Μπλατ, Γιασμίν Ρέπεσα, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Ερέζ Εντελστάιν, Γιάννης Σφαιρόπουλος, Πάμπλο Λάσο, Εβγκένι Πασούτιν και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Απών ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube