• Είπα κάποια πράγματα και πριν στο ραδιόφωνο, σχετικά με τον Ολλανδό ομοσπονδιακό τεχνικό και τα όσα δήλωσε για τον Φορτούνη, όμως θα ήθελε να ολοκληρώσω μέσα από εδώ τον συλλογισμό μου για τη γενικότερη στάση του Φαν΄τ Σιπ έναντι του Ολυμπιακού και των διεθνών του.

• Λέω λοιπόν με ειλικρίνεια, ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να μην καλούσε παίκτες από τον Ολυμπιακό ο ομοσπονδιακός προπονητής! Δεν θα ήταν κακό. Ούτε για τον Ολυμπιακό, που δεν θα έχανε κάθε τρεις και λίγο βασικότατους παίκτες του (Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Μασούρα) για 10 και 12 ημέρες, ούτε για την Εθνική, την οποία ούτως η, άλλως δεν παίζουν οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς!

• Στα εννιά επίσημα παιχνίδια με τον Φαν΄τ Σιπ στον πάγκο, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν τόσο ελάχιστη συμμετοχή, που είναι σαν να μην έχουν!

Ο Φορτούνης από όλα αυτά, έχει συμμετοχή στο ένα ως βασικός και στο άλλο ως αλλαγή…

Ο Μπουχαλάκης από τα εφτά τελευταία, έχει απλά μπει αλλαγή στα δύο…

Ο Μασούρας από τα εφτά τελευταία, έχει απλά μπει μπει αλλαγή στα πέντε, εκ των οποίων στα δύο μετά το 88’…

Η, αλλιώς, στο μοναδικό παιχνίδι εδώ και 12 μήνες που έχουν παίξει βασικοί ο Φορτούνης κι ο Μπουχαλάκης είναι στο…φιλικό στην Αυστρία…

• Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολλανδός προπονητής, με θητεία στην 10ετή καριέρα του στους πάγκους των Τβέντε, Τσβόλε, Μελβούρνης και Τσίβας, θεωρεί ότι οι διεθνείς του Ολυμπιακού είναι κατώτεροι των διεθνών όλων των άλλων ομάδων. Η, ότι απλά δεν εξυπηρετούν τα πλάνα του.

• Κοιτάξτε, δεν είναι υποχρεωτικά κακό κάτι τέτοιο. Θα ήταν, όμως, πιο έντιμο εκ μέρους του να το δήλωνε ξεκάθαρα, μέσα από τις πράξεις του: να μην τους έπαιρνε ξανά στην Εθνική. Ούτως η, άλλως δεν θα έχανε τίποτα, αφού δεν τους βάζει που δεν τους βάζει. Όπως δεν έβαζε και τον Τσιμίκα…

• Το μόνο που κάνει ο Ολλανδός με το να τους καλεί στην Εθνική είναι να ζημιώνει τον Ολυμπιακό, που παραμονές κρισιμότατων αγώνων του στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ χάνει βασικά του στελέχη, αλλά να ζημιώνει και τους παίκτες, από πλευράς ψυχολογίας, αφού τους ρίχνει το ηθικό, όταν βλέπουν να είναι οι ίδιοι στον πάγκο και να παίζουν άλλοι παίκτες κατά κοινή ομολογία κατώτεροι τους ποδοσφαιρικά.

• Θα ήταν πολύ πιο τίμιο εκ μέρους του Φαν΄τ Σιπ, όμορφα κι ωραία, να μην τους ξαναπάρει στην Εθνική!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube