Μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 επί του Ατρόμητου πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα των ομίλων του Κυπέλλου.

Οι Γιαννιώτες, παρότι έπαιξαν με δέκα παίκτες από το 50’, άντεξαν στην πίεση και συνεχίζουν την θετική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών της Σούπερ Λίγκας, οδηγώντας τους Περιστεριώτες (που είχαν δύο δοκάρια και ζήτησαν ισάριθμα πέναλτι) στην πρώτη τους φετινή ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ στο 18’ με σουτ του Κριζμάν, μετά από ασίστ του Γιάκου, ενώ λίγα λεπτά μετά έχασαν μεγάλη ευκαιρία με πέναλτι για να διπλασιάσει τα τέρματα. Ο διαιτητής έδειξε τη λευκή βούλα σε χέρι του Καρασαλίδη, όμως ο Θεοδωράκης μπλόκαρε την εκτέλεση του Κριζμάν και κράτησε το 1-0.

Ο Ατρόμητος «ξύπνησε» μετά το πέναλτι. Η πρώτη καλή στιγμή του ήρθε στο 22’ με δυνατό σουτ του Γιαννούλη που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του ΠΑΣ. Λίγο μετά ο Νεόφυτος μπλόκαρε σουτ του Ουγκράι και πλασέ του Μούγιακιτς στο 34’, ενώ στο 38’ το σουτ του τελευταίου σταμάτησε αρχικά στο δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο στα χέρια του τερματοφύλακα του ΠΑΣ.

Στο 40’, όμως, το σύνολο του Νταμίρ Κάναντι πλήρωσε την αδυναμία του να σκοράρει, αφού κόντρα στη ροή του ματς, ο ΠΑΣ έκανε το 2-0 με εύστοχο πλασέ του Ξύδα.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΣ, αφού ο Σιόντης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε το δρόμο για τα αποδυτήρια στο 50’.

Ο Ατρόμητος άρχισε ξανά να πιέζει για το γκολ, έχοντας ευκαιρίες με τους Μούγιατις (58’), Γιαννούλη (61’), Μπρούνο (64’) και Ουγκράι (72’), ενώ διαμαρτυρήθηκε τρεις φορές για πέναλτι. Αρχικά, στο 56’ για τράβηγμα στον Ουγκράι, στο 73’ για φάουλ και στο 79’ για μαρκάρισμα στον Κουλούρη, με τον διαιτητή να διαφωνεί.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε ασφυκτικά μέχρι το φινάλε και, τελικά, μείωσαν στο 76’, με κεφαλιά του Κολούρη, που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Τρίτη 25/9
Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
(76' Κουλούρης - 18' Κριζμάν, 40' Ξύδας)

Πέμπτη 27/9
Θύελλα Καμαρίου-Ηρακλής (16:30)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Τετάρτη 31/10

Ηρακλής-Ατρόμητος
ΠΑΣ Γιάννινα-Θύελλα Καμαρίου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube