Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πρακτικής Σκοποβολής Λειόκανου που διήρκησε 15 ημέρες και πραγματοποιήθηκε στο Σκοπευτήριο Κορίνθου. Η διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία και οι 900 σκοπευτές που συμμετείχαν μαζί με χιλιάδες επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο παροχών στους αθλητές,την αρτιότητα και την πληρότητα του αγώνα που διηύθυνε ο Γιάννης Κελαιδάκης έχοντας την στήριξη της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία έμεινε τόσο ικανοποιημένη που επέλεξε την Ελλάδα να διοργανώσει και πάλι το επόμενο Πανευρωπαϊκό το 2029.



Η παράδοση που έχουν χτίσει οι Έλληνες αθλητές συνεχίστηκε και οι επιτυχίες ήταν άνευ προηγουμένου. Στην standard κατηγορία ο senior Γιάννης Τοπαλίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά μετάλλιο ατομικό και ομαδικό σε δύο διαφορετικές κατηγορίες σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφού πήρε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό, αφήνοντας δεύτερο τον Ουκρανό Γιαρεμένκο και τρίτο τον Νοτιοαφρικανό Φαν Ρόγιεν ενώ στο ομαδικό η Εθνική μας ομάδα έδωσε μια δύσκολη μάχη μέχρι το τελευταίο στάδιο όπου και κατόρθωσε να υπερισχύσει των Πολωνών και Σουηδών.



Αξίζει να δοθούν τα εύσημα στον Δημήτρη Κανδύλη και Θανάση Σισμάνη οι οποίοι άλλαξαν κατηγορία πριν λίγο καιρό, ώστε να σχηματιστεί η ομάδα και να πετύχουν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο,χάρη στην επιμονή και την πίστη τους μέχρι την τελευταία στιγμή.



Στην κατηγορία Modified η παράδοση που χτίστηκε στην Ταιλάνδη συνεχίστηκε με τον κορυφαίο όλων των Ελλήνων Μιχάλη Χατζηγιάννη να καταλαμβάνει τη τρίτη θέση πίσω από τους Φιλανδούς Πελτοκόσκι και Χαουταμάκι και αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον έταιρο Φιλανδό Λάουκια κυριολεκτικά στη τελευταία βολή του αγώνα.



Ο Γιώργος Φιλίππου, ο σκοπευτής που ξεκίνησε και έδωσε το έναυσμα να να έρθουν οι επιτυχίες κατέλαβε την όγδοη θέση στη γενική και μαζί με τους Ντέμη Καραμήτσο και Χρήστο Γιαννακίδη που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία κατάκτησαν τη δεύτερη θέση στο ομαδικό, πίσω από τους Φινλανδούς και αφήνοντας στην τρίτη θέση την ομάδα των ΗΠΑ. Αξιοπρόσεκτη η εμφάνιση του νεαρού και πρωτοεμφανιζόμενου σε μεγάλη διοργάνωση Βαγγέλη Τσανακτσίδη που έλαβε την πολύ τιμητική 31η θέση και που εάν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό θα φέρει μεγάλες επιτυχίες μελλοντικά.



Επιτυχία και από την Ελένη Ανδριοπούλου που ως senior lady πήρε το ασημένιο μετάλλιο , ενώ η εκπληκτική νεάνιδα Τζωρτζίνα Σηφάκη πήρε την τέταρτη θέση αντιμετωπίζοντας επαγγελματίες αθλήτριες στα ίσα.



Τέλος στην κατηγορία Open ο junior Γιάννης Μανιαδάκης κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ και οι Κελαιδάκης Γιάννης, Πυροβολάκη Αναστασία και Ανδρέου Σταύρος στην πρώτη τους συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση τα πήγαν περίφημα και πήραν τη τέταρτη,έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.



Στις γυναίκες η Μαριαλίνα Βασιλάτου πήρε το ασημένιο μετάλλιο ενώ η μητέρα της Ελένη Τσοπουροπούλου πήρε την πολύ τιμητική τέταρτη θέση.

Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των Γιώργου Τσεκούρα, Γιάννη Μανιαδάκη, Γιώργου Ηλιάδη και Νίκου Βασιλάτου που κατάκτησαν την ένατη θέση στο ομαδικό ενώ την κατηγορία κέρδισαν οι ΗΠΑ με δεύτερους τους Πολωνούς και τρίτους τους Βρετανούς.

Η παρουσία των Ελλήνων σκοπευτών δημιουργεί στην ομοσπονδία μια συνθήκη για πρόγραμμα ανάπτυξης και σχεδιασμού με περισσότερους αγώνες στην χώρα μας, ώστε να δίνεται η απαραίτητη βοήθεια στους αθλητές μας να μας εκπροσωπούν έχοντας εμπειρία και αγωνιστικό ρυθμό

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube