Έδωσε δύο αγώνες με τη Σαϊτάμα, ίσως να μη βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί ξανά εκεί στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όμως αυτό που έζησε στην ασιατική υπερδύναμη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τού προκάλεσε μεγάλο ενθουσιασμό!

Όχι τόσο, γιατί είχε μόνο νικηφόρα αποτελέσματα και βοήθησε την ομάδα του να επικρατήσει και στους δύο αγώνες της, σήμερα και χτες, αλλά επειδή εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση του πρωταθλήματος και τον παλμό με τους χιλιάδες θεατές στην εξέδρα. «Στους τελικούς της Μπουντεσλίγκα πριν από λίγα χρόνια νόμιζα ότι είχα ζήσει το απόλυτο με την ατμόσφαιρα, όμως αυτό που γίνεται εδώ είναι κάτι το ασύλληπτο», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας, που νίκησε το διήμερο τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Κινεζική Ταϊπέι, τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα και σε ένα καθοριστικό σετ τον, επίσης, τοπ Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο.

Την «Τ» League τη διοργανώνουν από πέρυσι ιδιωτικές εταιρείες. Μετέχουν μόνο τέσσερις ομάδες, αλλά παίζουν μεταξύ τους συνολικά επτά φορές σε έδρες μέχρι ν’ αναδειχτούν η πρώτη και η δεύτερη της συνολικής βαθμολογίας, που θα συγκρουστούν στον τελικό για να βγει η πρωταθλήτρια.

Κάθε μία ομάδα μπορεί να έχει στο δυναμικό της μέχρι και οκτώ παίκτες, ενώ τα συστήματα διεξαγωγής δεν είναι συνηθισμένα κι εφαρμόζονται καινοτομίες. Η Σαϊτάμα νίκησε την Κυριακή με 4-0 τη Ryukyu Asteeda και σήμερα την πρωτοπόρο Kinoshita meister Tokyo με 3-2.

Οι ομάδες έχουν φτάσει σχεδόν στα μισά, έχουν δώσει από δέκα αγώνες και η Σαϊτάμα ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά από τις τελευταίες νίκες της ξεπερνώντας τη Ryukyu Asteeda. Κόντρα στην τελευταία έκανε το ντεμπούτο του στην πόλη Οκινάουα ο Γκιώνης και στο τέταρτο στη σειρά παιχνίδι αντιμετώπισε τον Τσουάν Τσι Γιουάν. Έχει νικήσει δύο φορές στο παρελθόν τον πρωταθλητή κόσμου του διπλού ανδρών το 2013 και επί σειρά ετών παίκτη της πρώτης δεκάδας στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης και τον νίκησε και τώρα με 3-1 σετ.

Κι αν την Κυριακή διαμόρφωσε το τελικό σκορ, στο ντέρμπι με τη Μeister Tokyo στην πόλη Κινοσίτα υπήρξε καθοριστικός. Αρχικά, ισοφάρισε σε 2-2 όταν με ζηλευτή σταθερότητα… κατατρόπωσε με 3-0 σετ τον αριστερόχειρα Ιάπωνα Κόκι Νίουα. Στο 2-2 οι ομάδες διάλεγαν αθλητή για να παίξει ένα σετ, που θα έβγαζε την τελική νικήτρια. Η Σαϊτάμα επέλεξε τον Έλληνα αμυντικό και η ομάδα του Τόκιο το παιδί-θαύμα, τον Τομοκάζου Χαριμότο, που στην αρχή είχε κάμψει με 3-2 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ.

Ο Γκιώνης ήταν πανέτοιμος και για το ένα σετ, αιφνιδίασε τον 17χρονο σούπερ άσο και με σκορ 11-6 χάρισε τη νίκη στην ομάδα του μέσα σε αποθέωση από 4.000 κόσμο!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube