«Εβρεξε» γκολ στο Αρνεμ, στο πρώτο φιλικό τεστ του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας σεζόν. Οι «πράσινοι»… ξεμούδιασαν βρίσκοντας δίχτυα εννιά φορές για το τελικό 9-0 απέναντι, φυσικά, σε μια αδύναμη ομάδα. Αλλωστε, επρόκειτο για ένα ματς, που είχε χαρακτήρα «δυνατής προπόνησης», με τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου να το χαίρονται και να δείχνουν όρεξη και διάθεση.

Το ματς

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα με ένα 4-2-2-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ανγνωστόπουλος και στα άκρα οι Μπούρμπος και Νάνο. Τριανταφυλλόπουλος και Μαρινάκης οι δυο στόπερ και οι Ζέκα, Αγγελόπουλος τα χαφ. Νίνης και Πέτριτς μπροστά τους με τους Καλτσά και Μπεργκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Οι «πράσινοι» από την αρχή ήλεγξαν το παιχνίδι και με συνεχές πρέσινγκ «ζάλισαν» τους αντιπάλους τους, οι οποίο από το 15’ και μετά δεν μπόρεσαν ποτέ να ακολουθήσουν τον ρυθμό των δευτεραθλητών Ελλάδας. Αφού, λοιπόν, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου άρχισαν να δημιουργούν και να χάνουν ευκαιρίες, άρχισαν να… γράφουν! Και μάλιστα με ένα καταπληκτικό γκολ από τον Πέτριτς, που με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί «γάμα»! Ακολούθησαν άλλα τρία γκολ από τον Μπεργκ, ένα ακόμη από τον Κροάτη, ένα από τον Καλτσά (το παρθενικό του), για το 6-0 που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η ενδεκάδα άλλαξε, όπως και το σύστημα που έγινε 4-2-3-1 και στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Λουντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης. Με εξαίρεση ένα 15λεπτο, όπου οι «πράσινοι» ήταν κάπως… χαλαροί απέναντι στους ερασιτέχνες της Αρνεμ, το τέμπο ήταν πάνω κάτω το ίδιο. Κινητικότητα, κάθετο ποδόσφαιρο και άλλα τέσσερα γκολ. Δυο από τον Κλωναρίδη, έπειτα από συνεργασία με τον Καρέλη, ένα αυτογκολ και ένα από τον Λουντ, που σκόραρε για πρώτη φορά με την πράσινη φανέλα, έπειτα από πάσα του Βέμερ.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο δείγμα ήταν θετικό, αλλά το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική. Επί της ουσίας ήταν ένα ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στη συνέχεια θα δώσει ένα πιο «δυνατό» φιλικό, αυτό με την Κλαμπ Μπριζ.

Διακοπή λόγω κεραυνού!

Το ματς είχε και… απρόοπτα. Κι όπου «απρόοπτα», βάλτε τον άστατο καιρό. Αρχικά, ήταν ο δυνατός αέρας, αλλά η… έκπληξη έγινε περίπου στο 35’. Τότε, δυνατός κεραυνός «χτύπησε» κοντά στο γήπεδο που γινόταν το φιλικό, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης να διακόψει για δέκα λεπτά την αναμέτρηση.



Οι συνθέσεις του Παναθηναϊκού

Α’ ημίχρονο: Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Ζέκα, Αγγελόπουλος, Νίνης, Πέτριτς, Καλτσάς, Μπεργκ.

Β’ ημίχρονο: Κοτσολης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Λουντ, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Καρέλης.

Δ. Δεσύλλας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανσερραϊκός: «Είναι ντροπή αυτό που γίνεται και σήμερα για το ελληνικό πρωτάθλημα»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα μέσα σε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα»

Ντέμης: «Η ΑΕΚ είχε καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες από τον ΠΑΟΚ για να νικήσει»

Ντέμης για αποβολή Όζμπολτ: «Οδηγήθηκε σε λάθος ο διαιτητής από την αντίδραση του Τζολάκη, ούτε καν φάουλ δεν είναι»

Τσακίρης: «Δεν μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη με τον βαθμό στην Τούμπα η ΑΕΚ, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία»

Ντέμης για τις αποδοκιμασίες στον Μπακασέτα: «Εγώ είχα παραιτηθεί για αυτόν τον λόγο» - Τι είπε για Μπενίτεθ

Σαραγόσα: «Όταν μιλάω με προπονητές του εξωτερικού, γελούν με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα»

Τσανάκας: «Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης, πίστης, αλλά και απαίτησης από τον Μαρινάκη»

Κέρκεζ: «Δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα, κάναμε παιδικά λάθη»

Το τρελό φινάλε στο Περιστέρι: Από τη φωτοβολίδα του Μουτουσαμί στο 87', στην κεφαλιά-οβίδα του Τεϊσέιρα στο 92'!