Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου αγωνίστηκαν το περασμένο Σάββατο στις κορυφαίες κατηγορίες σε Γερμανία και Ιταλία αντίστοιχα και ο Τάσος Ρηνιώτης μετείχε στη δεύτερη αγωνιστική, επίσης, της ιταλικής Α1 πινγκ πονγκ. Οι ομάδες τους υπέστησαν ήττες, πάντως η καλή είδηση είναι ότι άνοιξε γρήγορα …λογαριασμό στη φετινή πρώτη κατηγορία της Ιταλίας ο Ρηνιώτης.

Για τη 15η αγωνιστική της Bundesliga η Γκρενζάου του Σγουρόπουλου γνώρισε νέα ήττα και παραμένει τελευταία και σε θέσεις υποβιβασμού. Στην Ιταλία, η Εσπεντίτο του Ρηνιώτη στους άνδρες και η Νορμπέλο της Τόλιου στις γυναίκες έχουν πια από δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες και αναζητούν ακόμα τους πρώτους τους βαθμούς.

Στην Α1 ιταλική κατηγορία των ανδρών, η Εσπεντίτο έδωσε τον δεύτερο αγώνα της και γνώρισε, ως φιλοξενούμενη, την ήττα με 4-1 από τη Βερτζουόλο. Ο Ρηνιώτης ήταν εκείνος που σημείωσε το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα από τη Νάπολη. Σε ντέρμπι με τον Ιταλό Αντρέα Πούπο επικράτησε με 3-2 σετ και προσωρινά «έβαλε» ξανά στο ματς την Εσπεντίτο, μειώνοντας σε 2-1.

Να σημειωθεί ότι στο καθοριστικό πέμπτο σετ ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2017 έχασε τέσσερα ματς μπολ, αργότερα έσωσε ένα και τελικά επικράτησε με 15-13!

Στην Α1 κατηγορία των γυναικών, η Νορμπέλο έχασε στην έδρα της 4-1 σετ από την Μπανιολέζε. Η Τόλιου αγωνίστηκε στο τρίτο επιμέρους ματς, έδωσε γερή αναμέτρηση με την Τιαν Γινγκ, αθλήτρια κινεζικής καταγωγής, και κάμφθηκε με 3-1 σετ.

Στην Bundesliga, η Γκρενζάου δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της Οχσενχάουζεν και ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-0 σετ. Από τη θέση 1 της ομάδας του ο Σγουρόπουλος αντιμετώπισε δεύτερη φορά φέτος τον σπουδαίο Γάλλο Σιμόν Γκοζί και κάμφθηκε με 3-0 σετ.

Η Γκρενζάου βρίσκεται στην 11η θέση της κατάταξης με μόλις 2 βαθμούς μαζί με τη Χόμπουργκ. Για τη 16η αγωνιστική, συναντά την Πέμπτη εκτός έδρας την Ποστ Μουλχάουζεν.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube