Μετά την πρωτιά στο απλό και το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό νέων, με συμπαίκτες τους Ιάπωνες Αότο Ασάζου και Τακέρου Κασίβα.

Στο αγώνισμα πήραν μέρος 13 ομάδες και η μικτή Ιαπωνία/Ελλάδα ήταν πρώτο φαβορί. Σημείωσε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς και στον τελικό κατέβαλε δύσκολα με 3-1 την Ισπανία Α. Η απόλυτα πετυχημένη παρουσία του Σγουρόπουλου στο Regular Event του World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) έγκειται και σ’ ένα ακόμα στοιχείο. Ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων είχε μόνο νίκες στο απλό και το ομαδικό. Έδειξε τη μεγάλη κλάση του κι έκανε καλή πρόβα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ομαδικού.

Για αυτήν την πετυχημένη συνύπαρξη του Έλληνα άσου με αθλητές κορυφαίας δύναμης του αθλήματος έγινε φυσικά συνεργασία και σε επίπεδο προπονητών. Η συγκυρία, λοιπόν, ήταν πολύ ξεχωριστή και για τον Κώστα Βατσακλή, καθώς γνώρισε ένα μεγάλο όνομα του κοντινού παρελθόντος. Υπεύθυνος προπονητής των Ιαπώνων στο Βέλγιο ήταν ο Σέικο Ισέκι, που πριν μετακινηθεί στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» και πάρει την υπηκοότητα, αλλάζοντας και το όνομά του, είχε κορυφαίες διακρίσεις με την εθνική ομάδα της Κίνας.

Η ομάδα άρχισε την πορεία της ως επικεφαλής του πρώτου γκρουπ. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει τον ρόλο της και με καλές εμφανίσεις και των τριών παιδιών επιβλήθηκε την Παρασκευή με 3-0 αρχικά της Ισπανίας Β κι έπειτα της μικτής Νορβηγίας/Σουηδίας.

Από τα τέσσερα γκρουπ των νέων μόνο οι νικήτριες ομάδες έπαιρναν την πρόκριση στα «νοκ άουτ». Η ομάδα νίκησε 3-0 σετ την αξιόλογη ομάδα της Πολωνίας και μπήκε στον τελικό. Ως δεύτερος στη σειρά, ο Σγουρόπουλος έκαμψε με 3-0 σετ τον Λούκας Βατσόβιακ.

Ο Σγουρόπουλος αγωνίστηκε σαν πρώτος παίκτης και πέτυχε δύο καθαρές νίκες στην αρχή και στο τέλος του αγώνα.


Αναλυτικά, η εξέλιξη του τελικού:

Ιαπωνία/Ελλάδα-Ισπανία Α 3-1

Γιάννης Σγουρόπουλος-Φρανσίσκο Μιγκέλ Ρουίζ 3-1 (11-8, 9-11, 11-6, 11-6)
Αότο Ασάζου-Αλμπέρτο Λίλλο 2-3 (11-5, 7-11, 11-9, 9-11, 6-11)
Τακέρου Κασίβα-Χαβιέ Σόρια 3-1 (11-6, 11-9, 11-13, 12-10)
Σγουρόπουλος-Λίλλο 3-0 (11-4, 11-6, 11-8)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΕΦΟΕΠΑ: «Απαράδεκτη η έξωση από το ΣΕΦ - Καμία εναλλακτική λύση από πλευράς Πολιτείας»

Ο αθλητισμός ένωσε Αρχαία Ολυμπία, Κορυδαλλό & Κύπρο για το περιβάλλον

Ο μαραθώνιος της Ύδρας με διεθνή απήχηση

Προβληματισμός στον Παναθηναϊκό: Καμία απάντηση από τον Δήμο Γλυφάδας για το κλειστό στην εκπνοή της προθεσμίας!

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Θέλει Γλυφάδα για έδρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις - Εν αναμονή της απάντησης από τον Δήμο

Εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Πλησιάζει τα 9.000 μέλη μέσα σε ένα μήνα ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

Με επτά Έλληνες αρχίζει στη Ν. Κορέα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα βετεράνων πινγκ πονγκ 2026

Ευχαρίστησε ΠΑΕ και Αλαφούζο ο Παναθηναϊκός ΑΟ!

ΑΕΚ: Γενική Συνέλευση στην Ερασιτεχνική - «Θα υπάρξει ενημέρωση επί των όσων ψευδών και συκοφαντικών διαχέονται»