• Ο Ολυμπιακός γιορτάζει απόψε, στο Καραϊσκάκη (λίγο μετά τις 10μμ), στο Πασαλιμάνι (λίγο μετά τις 11μμ) και γενικά σε όλη την Ελλάδα την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του!

• Μιλάμε για ένα απίστευτο κατόρθωμα! Σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν βγάλεις έξω την Βρετανία, όπου το ποδόσφαιρο παίζεται από το…1888 (!!!), κι έχουν έτσι πάνω από 50 πρωταθλήματα οι Ρέϊντζερς, Σέλτικ και Λίνφιλντ, στην Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία αντίστοιχα, δεν υπάρχει ομάδα με τόσα πρωταθλήματα όσα ο Ολυμπιακός!!!

• Είναι ο Ολυμπιακός με 45, η Μπενφίκα με 37, η Γιουβέντους με 35, η Ρεάλ με 34 κι η Άντερλεχτ με 34!!!

• Προσέξτε: 45 πρωταθλήματα, την στιγμή που όλες οι άλλες ομάδες της Ελλάδας έχουν 39 μαζί!!! Μόνο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα κι η Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα το έχουν αυτό το προνόμιο! Να έχουν κατακτήσει, ο Ολυμπιακός από τότε που παίζεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κι η Μπάγερν από το 1964 που συστήθηκε η Μπουντεσλίγκα στη Γερμανία, να έχουν μόνοι τους περισσότερα πρωταθλήματα απ΄ όσα όλες οι άλλες ομάδες! Έτσι κι η Μπάγερν, έχει 29 κι όλες οι άλλες ομάδες μαζί έχουν 28!

• Ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλα δύο πρωταθλήματα για να έχει περισσότερα απ΄ όσα όλες οι άλλες ομάδες μαζί και σε επίπεδο Α΄ Εθνικής. Η Α΄ Εθνική συστήθηκε το 1960 κι έκτοτε ο Ολυμπιακός έχει 30 κι όλοι οι άλλοι 31! Παναθηναίκός 17, ΑΕΚ 10, ΠΑΟΚ 3, Λάρισα 1.

• Κατά την άποψη μου, το επόμενο βήμα του Ολυμπιακού είναι πραγματικά να προσπαθήσει να γίνει Μπάγερν! Εννοώ σε επίπεδο νοοτροπίας. Είναι Μπάγερν ο Ολυμπιακός, αλλά όχι ακόμη στο επίπεδο που πρέπει. Και δεν εννοώ να φτάσει την Μπάγερν σε αξία, αυτό δεν γίνεται-η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα ποτέ δεν μπορεί να φτάσει τη μεγαλύτερη ομάδα στη Γερμανία. Το μεγάλο στοίχημα είναι η νοοτροπία.

• Βλέπεις την Μπάγερν, είναι ομάδα που σε σκοτώνει! Δεν αφήνει τίποτα όρθιο μπροστά της. Σου λέει, είμαι καλύτερη ομάδα, θα τα σαρώσω όλα. Και πρωτάθλημα και Κύπελλο και κάθε ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός δεν το κάνει αυτό. Δυστυχώς.

• Να δώσω ένα παράδειγμα! Θα μπορούσε η Μπάγερν φέτος να πάρει το πρωτάθλημα στη Γερμανία αήττητη για πρώτη φορά στην ιστορία της και θα έχανε τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος στο γήπεδο της και δη με γκολ στο 90’, όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό και το 0-1 από τον ΠΑΟΚ τις προάλλες στο Καραϊσκάκη; Ούτε μία στο εκατομμύριο! Γιατί να χάσει ο Ολυμπιακός τέτοια ιστορική ευκαιρία; Πότε θα του ξαναδοθεί;

• Βλέπεις την Μπάγερν…Τέλειωσε το πρωτάθλημα με άλλο στιλ, 13 νίκες στις 13 τελευταίες αγωνιστικές! Κι ο Ολυμπιακός πάει και φέρνει 0-0 με τον Παναθηναϊκό, που έπαιζε με τα παιδιά της ομάδας Νέων. Βλέπεις την Μπάγερν…Άμα σε βρει μπόσικο, θα σε τσακίσει, αλύπητα! Είσαι Ντόρτμουντ, πάρε 4-0! Είσαι Λέβερκουζεν, πάρε τεσσάρα μέσα στο σπίτι σου. Άϊντραχτ; Πεντάρα! Σάλκε Πεντάρα κι εσύ! Υπήρχε περίπτωση η Μπάγερν να προηγούνταν 2-0 στο 20ο λεπτό σε ντέρμπι στη Γερμανία, όπως προηγήθηκε ο Ολυμπιακός του Παναθηναίκού στο Καραϊσκάκη και το τελικό σκορ να ήταν μόνο 3-0; Ούτε μία στο εκατομμύριο; Πεντάρα ξεγυρισμένη θα έγραφε.

• Άλλο παράδειγμα, το Κύπελλο. Η Μπάγερν θα την κυνηγήσει πάση θυσία κι αυτή την κούπα! Δεν θα αφήσει τίποτα κάτω! Από το 2010 έως το 2020, σε ένα διάστημα στο οποίο σάρωσε τα πρωταθλήματα (εννιά στα 11), πήρε κι έξι Κύπελλα! Κι έχασε και δύο τελικούς, οκ δεν θα τους πάρει κι όλους. Αλλά από τους 11, πήγε στους οκτώ και κέρδισε τους έξι! Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, ενώ πήρε τα οκτώ στα δέκα πρωταθλήματα από το 2011, το Κύπελλο το πήρε μόλις τρεις φορές, σε τέσσερις τελικούς στους οποίους προκρίθηκε. Όταν, ωστόσο, είσαι η μακράν καλύτερη ομάδα σε μία δεκαετία, δεν μπορεί να φτάνεις σε μόνο τέσσερις τελικούς.

• Γι΄ αυτό λέω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει Μπάγερν! Να πάρει τη νοοτροπία της Μπάγερν, τη νοοτροπία «παίζω σε κάθε ματς μόνο για τη νίκη, παίζω για να πάρω κάθε τίτλο, δεν χαρίζομαι πουθενά, δεν χαλαρώνω όταν έχω πετύχει τον στόχο μου». Κατά την γνώμη μου, αυτό πρέπει να είναι ένα επόμενο μεγάλο βήμα του Ολυμπιακού. Εκπτώσεις, δικαιολογίες και «μα μου» κι Ολυμπιακός, δεν πρέπει να συμβαδίζουν.

• Άμα δεν μπορείς, γιατί συμβαίνει και να μην μπορείς, είναι άλλο θέμα. Αποδεκτό κι αυτό. Αλλά άμα μπορείς, πρέπει να παίρνεις τα πάντα, να κάνεις όλα τα ρεκόρ, να βάζεις όσα περισσότερα γκολ μπορείς-100 γκολ έβαλε φέτος η Μπάγερν!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube