• Σκέφτομαι τι έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μας «εξηγήσουν» και να μας «επεξηγήσουν» γιατί δεν πρέπει να μείνει ο Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί όσα λένε τώρα για τον Άγγλο, δεν ίσχυαν για τον Πορτογάλο Μέλο Περέιρα, που ήταν επί μία τριετία αρχιδιαιτητής, πριν αναλάβει ο Κλάτενμπεργκ.

• Δηλαδή, «ομονοούσαν οι μεγάλες ομάδες» για τον Περέιρα και δεν το ξέρουμε; Μόνο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ τον ήθελαν-αλλά έμεινε τρία χρόνια. Τώρα, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος, μας λέει ότι, «δεν ομονοούν οι μεγάλοι για τον Κλάτενμπεργκ», άρα πρέπει να φύγει στα δύο χρόνια. Ο Περέιρα γιατί έμεινε τρία;

• Δηλαδή, ο Περέιρα δεν έχτισε σχέσεις με παράγοντες και πρόσωπα μένοντας τρία χρόνια στη θέση του αρχιδιαιτητή; Τώρα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, ο Γκαγκάτσης, βγαίνει και δηλώνει ότι, «ο Κλάτενμπεργκ μένοντας δύο χρόνια στη θέση του αρχιδιαιτητή, έχτισε σχέσεις με παράγοντες και πρόσωπα». Ο Περέιρα γιατί έμεινε τρία χρόνια κι ο Κλάτενμπεργκ πρέπει να μείνει δύο;

• Όπως αντιλαμβάνεστε, «κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας». Δικαιολογίες είναι όλα αυτά. Απλά, υπάρχουν δύο ομάδες που δεν θέλουν τον Άγγλο και κατ΄επέκταση δεν τον θέλει και η ομοσπονδία κι αυτό είναι όλο. Και δεν τον θέλουν, επειδή θεωρούν ότι ευνοεί τον Ολυμπιακό, επειδή ο Ολυμπιακός στη διετία του Κλάτενμπεργκ πήρε δύο πρωταθλήματα. Ενώ, και καλά, με τον Μέλο Περέιρα είχαν πάρει από ένα πρωτάθλημα η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κι ο Ολυμπιακός.



• Μα τα πράγματα είναι απλά: είχε ο Ολυμπιακός τρία χρόνια την καλύτερη ομάδα και πήρε τα πρωταθλήματα, ανεξαρτήτως αρχιδιαιτητή. Όπως είχε κι ο ΠΑΟΚ νωρίτερα καλή ομάδα στη διετία και πήρε το ένα πρωτάθλημα, χάνοντας το άλλο με τα γνωστά απίστευτα…αυτογκόλ.

• Με τον δε Μέλο Περέιρα αρχιδιαιτητή ο Ολυμπιακός έκανε το τελευταίο του νταμπλ. Αντίθετα, με τον Κλάτενμπεργκ αρχιδιαιτητή ο Ολυμπιακός έχασε το ένα Κύπελλο στον τελικό με τον ΠΑΟΚ και αποκλείστηκε στον ημιτελικό της άλλης σεζόν ξανά από τον ΠΑΟΚ…

• Και κάτι τελευταίο, για τον ΠΑΟΚ. Για να κάνουμε και λίγη πλάκα: Λογικό είναι ο ΠΑΟΚ να μην θέλει τον Κλάτενμπεργκ! Πέρασε ο Μάρτης, ο Απρίλιος κι ο Μάης και δεν πήρε ούτε ένα πέναλτι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, την στιγμή που μέχρι και τον Φλεβάρη είχε…πανευρωπαϊκό ρεκόρ με 15 πέναλτι σε 25 αγωνιστικές!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube