· Το σκέφθηκα με αφορμή την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή από πλευράς Ολυμπιακού. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι ουσιαστικά αυτό το ρόλο τον είχε ο Αργεντινός Μάριο Ουσίγιος, με προϋπηρεσία ετών στο ισπανικό πρωτάθλημα.

· Ο Ουσίγιος πήρε πόδι από τον Ολυμπιακό εκεί γύρω στις αρχές Οκτώβρη, χωρίς να τον θυμόμαστε για κάποια επιτυχία του-ούτε καν για αποτυχία του! Αυτό που ακούγονταν ήταν ότι δεν είχε ουσιαστικά καμία ενεργό συμμετοχή στην κατάρτιση του ρόστερ, αλλά την πραγματικότητα επακριβώς ελάχιστοι την ξέρουν, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

· Με το που έφυγε από τον Ολυμπιακό αμέσως έκλεισε στη Μάλαγα, αναλαμβάνοντας εκεί χρέη τεχνικού διευθυντή την 7η αγωνιστική με την ομάδα ουραγό, πέντε βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Το Γενάρη ο Ουσίγιος, κι αφού προηγουμένως άλλαξε προπονητή παίρνοντας τον άσημο Χοσέ Γκονζάλεθ στη θέση του Μίτσελ, πήρε ένα σωρό παίκτες στη Μάλαγα.

· Τον Αλγερινό Λασέν από τη Χετάφε, τον Χιλιάνο Ιτούρα από τη Νεκάξα, τον Βέλγο Λεστιέν από τη Ρούμπιν, τον Μικέλ από τη Λούγκο και δανεικούς τον Μπουένο από την Πόρτο, τον Νιγηριανό Ιντέγε από την Κίνα, τον Σάμου από τη Λεβάντε και τον επίσης Νιγηριανό Ισαάκ Σαξές από τη Γουότφορντ. Κοινώς πήρε οκτώ παίκτες. Κι αυτή την στιγμή η Μάλαγα έχει ήδη υποβιβαστεί, όντας 17 βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη…

· Πραγματικά πρέπει να είναι ρεκόρ αυτό που έκανε ο Ουσίγιος ως τεχνικός διευθυντής! Μέσα δηλαδή σε μία σεζόν να έχει εμπλοκή στην πιο αποτυχημένη σεζόν του Ολυμπιακού εδώ και 23 χρόνια, μέσα από τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, αλλά και στον υποβιβασμό της Μάλαγα μετά από μία δεκαετία στην Πριμέρα, μέσα από αλλαγή προπονητή και οκτώ μεταγραφές μεσούσης της σεζόν…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube