· Θυμάμαι μία συνέντευξη που είχε δώσει ο Ελ Αραμπί στη Νόβα μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο είχε κάνει χατ τρικ. Και μεταξύ σοβαρού και αστείου είχε πει ότι ασφαλώς και τον βοηθάνε οι συμπαίκτες του με τις ασίστ που του βγάζουν, αλλά κι αυτός τους βοηθάει γιατί βάζοντας ο ίδιος γκολ μετράνε στο ενεργητικό των συμπαικτών του οι ασίστ!

· Κι έχει απόλυτα δίκιο! Αν ο Αραμπί η, ο κάθε Αραμπί χάνει τα γκολ στις πάσες που του γίνονται, αυτομάτως χάνει κι ο πασέρ τις ασίστ που θα περνούσαν στο ενεργητικό του, άρα στο βιογραφικό του. Και το θυμήθηκα αυτό που είχε πει γελώντας ο μαροκινός κανονιέρης του Ολυμπιακού, με όσα βλέπουμε τελευταία με τον Βαλμπουενά και τον Μασούρα.

· Για όποιον δεν το έχει προσέξει, εσχάτως δεν μπορούν να σταυρώσουν ασίστ! Ο έμπειρος Γάλλος έχει εδώ και πολύ καιρό μόλις μία, εκείνο το καλοκτυπημένο φάουλ με την κεφαλιά του Μπουχαλάκη για το 1-0 επί της PSV στο Καραϊσκάκη κι ο Έλληνας διεθνής ακόμη περισσότερο καιρό.

· Βλέπετε, γκίνια δεν έχουν μόνο οι γκολτζήδες, αλλά και οι δημιουργοί των γκολ! Ειδικά ο Μασούρας εσχάτως δεν μπορεί να εξαργυρώσει με τίποτα μία καλή του σέντρα η, μία καλή πάσα.

· Θυμηθείτε…

ΑΠΟ το Άρης-Ολυμπιακός 1-1 στην ρεβάνς του Κυπέλλου της περασμένης εβδομάδας στο 0.05 αλλά και στο 0.51 τις ευκαιρίες που χάνουν ο Κάιπερς και ο Ραντζέλοβιτς από τις σέντρες του.



ΑΠΟ το ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 για το πρωτάθλημα στο 4.26 την ευκαιρία που χάνει ο Ανδρούτσος από το γύρισμα του



ΑΠΟ το Ολυμπιακός-Άρης 2-1 πρώτο ματς Κυπέλλου στο 3.14 την ευκαιρία που χάνει ο Ελ Αραμπί από την πάσα του.



ΑΠΟ το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 3-0 ρεβάνς του Κυπέλλου στο 0.05 την ευκαιρία που χάνει ο Ραντζέλοβιτς από τη σέντρα του.



ΑΠΟ το Απόλλων-Ολυμπιακός 1-3 για το πρωτάθλημα στο 2.50 την ευκαιρία που χάνει ο Χασάν από τη σέντρα του



· Και υπάρχουν και τουλάχιστον άλλες δύο σέντρες του Μασούρα που πάρα πολύ εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν γκολ αλλά χάθηκαν οι ευκαιρίες και δεν μπορώ να τις θυμηθώ για να έβαζα κι εκείνα τα σχετικά βιντεάκια!

· Είναι μεγάλο πράγμα στο ποδόσφαιρο η ρέντα. Είδαμε και τον Όλεγκ πόσο χάρηκε προχθές που επιτέλους πέρασε μία ασίστ, στην κεφαλιά γκολ του Ελ Αραμπί, για το τρίτο γκολ επί της Λαμίας. Το παιδί σε κάθε παιχνίδι κάνει ατελείωτα ανεβάσματα στην επίθεση, σαν έμβολο κινείται μπρος και πίσω και δεν είχε μία ασίστ!



· Δεν λέω ότι έχει βγάλει του κόσμου τις καλές σέντρες-ίσα ίσα λέω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη βελτίωση σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, έχει βγάλει και ουκ ολίγες πάρα πολύ καλές σέντρες που εύκολα θα μπορούσαν να γίνουν γκολ. Όπως για παράδειγμα δύο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, στο 0.24 και στο 5.27 με τις χαμένες ευκαιρίες του Ελ Αραμπί και του Εμβιλά.



· Παρεμπιπτόντως, δύο κουβέντες για τον Μαλδαβό αναφορικά με την απόδοση του στο παιχνίδι με τη Λαμία: ενώ είχε δύο πολύ καλές τοποθετήσεις-επεμβάσεις σε δύσκολες πάσες που έγιναν στην πλάτη του, έκανε δύο πολύ χοντρά λάθη από αυτά που αν τα κάνει με την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός δεν θα γλιτώσει! Έχασε δύο φορές την μπάλα μέσα από τα πόδια του έξω από την περιοχή του Σα, τη μία γιατί «φοβήθηκε» να την βγάλει σε πλάγια άουτ και την άλλη γιατί επιχείρησε ντρίμπλα λες και είναι ο Μπρούμα…Ήταν στιγμές ανωριμότητας για έναν παίκτη που έχει δείξει ότι δεν το έχει το εύκολο λάθος.

· Ο έτερος ακραίος μπακ, ο Λαλά, μοιάζει να προτιμάει, σε αντίθεση με τον Όλεγκ, να πηγαίνει σε πιο χαμηλό τέμπο στα παιχνίδια. Είναι σταθερός αμυντικά (κόβει μπάλες, πιέζει και κερδίζει, συγκλίνει και σαν τρίτος στόπερ), όμως δεν βγάζει ενέργεια και σπάνια βάζει ένταση στο παιχνίδι του, παρότι ταχύς. Ίσως να θέλει τον χρόνο του, ίσως να είναι τέτοιο το στιλ του κι απλά εμείς τώρα το μαθαίνουμε. Στο επιθετικό κομμάτι, η αλήθεια είναι ότι ενώ κάνει ωραίες κινήσεις, δεν τις τελειώνει και με τις σωστές σέντρες η, τα σωστά σουτ όταν πατάει την αντίπαλη περιοχή. Ενδεχομένως ακόμη να μην έχει «λυθεί», γιατί σαν να πάει κάτι να μας δείξει παραπάνω, αλλά να μην το φτάνει ως το τέλος.



· Αντίθετα, ενέργεια από τα πλάγια βγάζει περισσότερο ο Ανδρούτσος, που πάντως με τη Λαμία για δεύτερη φορά τον τελευταίο καιρό τον είδαμε σε ρόλο κεντρικού χαφ, οπότε είναι σαφές ότι ο Μαρτίνς τον έχει στο μυαλό του αφενός μεν για δεξί μπακ-ανταγωνιστικό του Λαλά, αφετέρου δε για εναλλακτική λύση στο δίδυμο του άξονα-ανταγωνιστικό και λίγο πιο πίσω από τον Τιάγκο. Ο Έλληνας άσος έκανε αρκετά καλή δουλειά για 40 περίπου λεπτά δίπλα στον Τιάγκο την Κυριακή, ειδικά ανασταλτικά, ενώ πέρασε και ορισμένες καλές πάσες, μεταξύ άλλων κι ανάμεσα στις γραμμές, αν και η καλύτερη, μία κάθετη στον Ραντζέλοβιτς, δεν του βγήκε.

· Ο Τιάγκο για άλλη μία φορά έδειξε ότι είναι μαχητής, έκοβε, έκλεβε και είχε και μερικές καλές πάσες, με κυριότερη εκείνη στον Όλεγκ για τη φάση του 3-0, ενώ το «έχει» το κάθετο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται να ανεβάσει στροφές αν θέλει να διεκδικήσει θέση στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω, έστω κι αν πράγματι δεν είναι εύκολο όταν δεν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια να το μπορεί αυτό εύκολα ένας παίκτης. Όμως, τώρα παίζει όλο και περισσότερο…

Άσχετο: πόσες φορές η οικογένεια Σαββίδη έχει «διώξει» τον Πάμπλο Γκαρσία; Μία μετά την ήττα στο Χαριλάου, δεύτερη μετά την ήττα στην Τρίπολη και τρίτη τώρα μετά την ισοπαλία με τον Άρη…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube