· Στην Ελλάδα λοιπόν βρίσκεται από χθες ο Ραφίνια προκειμένου να ολοκληρώσει, ίσως κι εντός της ημέρας, τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

· Μία μεταγραφή που σύμφωνα με πληροφορίες «πέρασε» και μέσα από τον Ζόρζε Ζέζους, τον βετεράνο Πορτογάλο προπονητή, που πριν λίγες εβδομάδες επέστρεψε στην Μπενφίκα, μετά από μία σεζόν στην Φλαμένγκο, όπου τα σάρωσε όλα, στην Βραζιλία και γενικά στο ποδόσφαιρο της Νότιας Αμερικής.

· Στην περίφημη Φλα ο Ζέζους είχε αναντικατάστατο στη θέση του δεξιού μπακ τον Ραφίνια σε όλο αυτό το διάστημα. Και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν σκέφθηκε πολύ να τηλεφωνήσει στο συμπατριώτη του τεχνικό, για να τσεκάρει κάποια πράγματα για τον Βραζιλιάνο άσο, που είναι ασφαλώς πασίγνωστος στο χώρο, αλλά μπαίνει και στα 35 του, οπότε λογική η αναζήτηση και το ψάξιμο.

· Τι του είπε ο Ζέζους του Πέδρο; «Πάρτον με κλειστά μάτια. Είναι fit, επαγγελματίας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε βοηθήσει σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη».

· Ο Ζέζους από το πρώτο παιχνίδι του, Ιούλιο του 2019, στην Φλαμένγκο, τη μεγαλύτερη ίσως ομάδα της Βραζιλίας, είχε τον Ραφίνια στην ενδεκάδα. Και σε ένα σύνολο 47 αγώνων του στον πάγκο της Φλα, χρησιμοποίησε τον Βραζιλιάνο παλιό άσο της Μπάγερν στους 37. Σε τέσσερις τον είχε αφήσει στον πάγκο, σε άλλους τέσσερις εκτός αποστολής και δύο ματς είχε χάσει λόγω κίτρινων καρτών.

· Ίσως, βέβαια, το μεγαλύτερο παράσημο για τον Ραφίνια ήταν τα όσα δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο Νόϊερ σε βραζιλιάνικο τηλεοπτικό σταθμό για τον Ραφίνια. Ο Γερμανός διεθνής γκολκίπερ της Μπάγερν ξέρει όσο λίγοι τον νέο άσο του Ολυμπιακού, καθότι συμπαίκτες πέντε χρόνια στη Σάλκε κι οκτώ στην Μπάγερν!

· Τι είπε ο Νόιερ για τον Ραφίνια; Χωρίς σχόλια παραθέτουμε τη δήλωση του: https://www.esporteinterativo.com.br/futebolbrasileiro/Neuer-diz-que-Rafinha-e-o-melhor-brasileiro-com-quem-jogou-e-brinca-sobre-jogar-no-Flamengo-20200811-0024.html

· «Υπάρχουν τόσοι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης, αλλά ο Ραφίνια είναι ο καλύτερος. Είμαστε φίλοι εδώ και πάρα πολύ καιρό. Παίξαμε μαζί από το 2005. Ξέρω και κάθε μέλος της οικογένειας του. Είχα λυπηθεί πολύ για την αποχώρηση του από την Μπάγερν, όμως κάνει φοβερή δουλειά στην Φλαμένγκο. Κέρδισε το Κόπα Λιμπερταδόρες, το πρωτάθλημα Βραζιλίας…Έχει μία μεγάλη καριέρα».

Άσχετο: Ο Χολέμπας υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, ύψους 300 χιλ. Ευρώ. Μιλάμε για τα στάνταρ λεφτά που θα πάρει. Χώρια φυσικά τα μπόνους επίτευξης στόχων.

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1294423560870666247

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube