Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Μπασκόνια (Ευρωλίγκα) και Μπαρτσελόνα (ισπανικό πρωτάθλημα) η Ρεάλ Μαδρίτης, κάνοντας… παρέλαση κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «WiZink Center» και διαλύοντάς τη με 98-67.

Παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα, η «βασίλισσα» κυριάρχησε και τελικά πήρε με άνεση την 11η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα, μπαίνοντας και εκείνη στην πενταπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα και Μονακό, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μούσα (18π), Κορνελί (18π) και Γιαμπουσέλι (16π), ενώ για τους φιλοξενούμενους διασώθηκαν οι Άνταμς (15π) και Νίμπο (11π, 7 ριμπάουντ).

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Νίμπο να δίνει στη Μακάμπι το πρώτο (και τελευταίο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) προβάδισμά της στην βραδιά, με τη Ρεάλ να μπαίνει στη θέση του οδηγού και να προηγείται με 8-3, χάρη σε ένα εύστοχο τρίποντο του Κοζέρ. Με σερί 7-0, οι γηπεδούχοι πήραν το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα στο ματς (15-5 ), πριν οι Ροντρίγκεθ, Χάνγκα και Κορνελί, διαμορφώσουν το 22-7 της πρώτης περιόδου.

Η Ρεάλ κυριάρχησε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού με συνεχόμενα τρίποντα των Κορνελί και Μούσα προηγήθηκε με +20 (33-13), ενώ σε κάθε προσπάθεια της Μακάμπι να μειώσει, οι γηπεδούχοι έβρισκαν απαντήσεις, διατηρώντας το ξεκάθαρο προβάδισμά τους. Ο Μούσα έφτασε τους 11 προσωπικούς πόντους κάνοντας το 50-23, πριν η Μακάμπι κάνει ένα σερί 11-1, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια ούσα πίσω με 17 (51-34).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Κοζέρ να ευστοχεί στο δεύτερό του τρίποντο για το 54-35, πριν ο Γιαμπουσέλι σκοράρει πέντε διαδοχικούς πόντους, επαναφέροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο +21 (62-41). Ο Λορέντζο Μπράουν μείωσε σε 62-43, αλλά έπειτα η Μακάμπι έμεινε χωρίς να σκοράρει ούτε πόντο για σχεδόν 4 αγωνιστικά λεπτά, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 31 (!) πόντους (74-43), στη μέγιστη υπέρ τους διαφορά, πριν ο Σόρκιν μειώσει σε 78-49.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, η Ρεάλ δεν χαλάρωσε, διατηρώντας την υπέρ της διαφορά σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ η εμφανώς απογοητευμένη Μακάμπι αδυνατούσε να παρουσιάσει θετικά στοιχεία στο παρκέ. Το τελικό 98-65 αντικατοπτρίζει την κυριαρχία της «βασίλισσας» στην αναμέτρηση, η οποία αποτέλεσε παράσταση για έναν ρόλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 51-37, 78-49, 98-67

Τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Sold out το Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα

«Βόμβα» από την AS: «Η Ρεάλ αφήνει την Ευρωλίγκα για το ΝΒΑ Εurope»

Παγωμάρα στην Πόλη και «ερυθρόλευκοι» πανηγυρισμοί: Η παρακάμερα από το σημαντικό διπλό του Ολυμπιακού

Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια: «Πολύ σημαντική νίκη - Χάσαμε το μυαλό μας στο δεύτερο μέρος»

Πετρίδης: «Δεν έχει χαθεί τίποτα για τον Παναθηναϊκό αλλά πια πρέπει να πάρει νίκες-Επιστρέφει ο Ναν»

Ζέρβας: «Ξεκάθαρη η πρόοδος, μοναδικό καμπανάκι τα δεύτερα ημίχρονα»

Σκαριόλο: «Έχουμε το έβδομο μεγαλύτερο μπάτζετ στην Ευρωλίγκα»

Euroleague: Κομβική μάχη στην Μπολόνια και άλλα τρία ματς στο πρόγραμμα της Παρασκευής

Σπανούλης μετά την ήττα από τη Ρεάλ: «Δεν χάσαμε λόγω αυτού, αλλά το 35-10 στις βολές είναι μεγάλη διαφορά»

Σερέλης: «Η ομάδα είναι θυμωμένη, υπήρξαν δύο κακές διαιτητικές αποφάσεις - Ο Αταμάν μπορεί να λέει ό,τι θέλει»