Η σεζόν που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου και τυπικά είχε θετικό πρόσημο για την Μπαρτσελόνα από επιχειρηματική σκοπιά.

Οι «μπλαουγκράνα», μέσα στο 2018/19, κατάφεραν να πουλήσουν 14 παίκτες συνολικά, με τις συγκεκριμένες μεταγραφές να της αποφέρουν έσοδα 221 εκατομμυρίων ευρώ. Με μέσο όρο τιμής πώλησης τα 15,7 εκατομμύρια, η συνολική επίδοση αποτελεί πρωτοφανή είδηση για την οικονομική πολιτική τους, οι οποίοι παραδοσιακά αντιμετώπιζαν προβλήματα στο να πωλούν με υψηλό αντίτιμο παίκτες τους.

Η πρόσφατη μεταγραφή-ρεκόρ του Νεϊμάρ πριν δύο χρόνια στην Παρί Σεν Ζερμέν αντί 222 εκατομμυρίων δεν συγκαταλέγεται εντός της συγκεκριμένης φύσης μεταγραφών, αφού οι Παριζιάνοι είχαν ενεργοποιήσει τη ρήτρα αποδέσμευσης του Βραζιλιάνου.

Ο Παουλίνιο αποτέλεσε τον παίκτη που πωλήθηκε πιο ακριβά, στα 50 εκατομμύρια ευρώ, επιστρέφοντας στην Γκουανγκζού Εβεργκράντε της Κίνας. Από εκεί και πέρα, οι ακριβότερες πωλήσεις ήταν του Σίλεσεν στη Βαλένθια (40 εκατομμύρια), του Γέρι Μίνα και του Άντρε Γκόμεζ στην Έβερτον (30,2 και 25 εκατομμύρια αντίστοιχα) και του Πάκο Αλκάθερ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (23 εκατομμύρια), στη διάρκεια του δανεισμού του στους Βεστφαλούς.

Πρέπει να τονιστεί ότι όλοι οι παίκτες που πωλήθηκαν δεν βρίσκονταν στα βασικά πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πλην του βραζιλιάνου Παουλίνιο, για τον οποίο μέτρησε η υπέρογκη πρόταση των Κινέζων και του Ολλανδού γκολκίπερ, οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από την "Μπάρτσα".

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κωλαΐτης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube