Ούτε στο ντέρμπι κορυφής του τρίτου ομίλου συνάντησε αντίσταση η Εθνική Νέων Ανδρών. Η ομάδα του εορτάζοντα Ηλία Παπαθεοδώρου συνέτριψε 82-61 τη Μεγάλη Βρετανία στο «Τάσος Καμπούρης» που ξεχείλισε από κόσμο και ενθουσιασμό. Έτσι με 5/5 εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου κι έκλεισε ραντεβού για τον καθοριστικό προημιτελικό της Παρασκευής με τη Βοσνία (18:45).

Χαραλαμπόπουλος και Σκουλίδας «καθάρισαν» από νωρίς για την ελληνική ομάδα, επέστρεψε δυνατός ο Σταμάτης (11π.), πολύ καλός και ο Τσαλμπούρης (14π.). Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 25 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες.

Αποστολή στη Χαλκίδα, Χρήστος Ρομπόλης

Ξανά πεντάδα με τρία γκαρντ, Κόνιαρη, Τολιόπουλο, Λούντζη, και τους Χαραλαμπόπουλο και Κώττα προτίμησε για την εκκίνηση του ματς ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Με εννιά πόντους και μια ασίστ του Χαραλαμπόπουλου η Εθνική έδειξε πως θα ορίσει από την αρχή τη μοίρα του αγώνα (13-3) και με τους Τολιόπουλο και Κώττα να παίρνουν τη σκυτάλη έφτασε νωρίς στο +14 (19-5). Οι Βρετανοί έδειξαν ικανοί να απειλήσουν (22-14), αλλά η ελληνική ομάδα αντέδρασε σωστά και με τα σουτ του Σκουλίδα απομακρύνθηκε ξανά (32-14) και έβαλε πρόωρα τέλος στην παραμικρή αμφιβολία για το νικητή (44-17).

Το μαχητικό σύνολο του Ανδρέα Καπούλα δεν πέταξε λευκή πετσέτα και εκμεταλλευόμενη τη χαλάρωση της ελληνικής ομάδας έτρεξε πρώτα ένα σερί 12-0 και πλησίασε στους δέκα λίγο αργότερα (46-36). Η Εθνική σοβαρεύτηκε, «έσφιξε» την άμυνά της, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και αποσπάστηκε και πάλι, 55-37. Ο Τσαλμπούρης ανέλαβε δράση κοντά στο καλάθι διατηρώντας την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας (66-48), ενώ το τρίποντο του κεφάτου Χαραλαμπόπουλου επανέφερε τη διαφορά μετά από ώρα πάνω από τους είκοσι (75-54) και όλα τελείωσαν.

Δεκάλεπτα: 19-9, 44-22, 60-44, 82-61

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 7, Κώττας 4, Κόνιαρης 2, Τσαλμπούρης 14, Σκουλίδας 13 (3), Μπιλλής, Σταμάτης 11 (1), Χαραλαμπόπουλος 25 (3), Δίπλαρος, Μουράτος 4, Λούντζης 2, Αντετοκούνμπο.

Μ. Βρετανία (Καπούλας): Ράσελ, Άρισολ 2, Κάρεϊ 9 (2), Γουίλιαμς 10 (1), Ντανγκ Ακόντο 12 (1), Γκόρντον, Στιλ 3 (1), Ενουαγκμπόσο 2, Μάλκολμ 3 (1), Λόσον 10 (2), Χάνσον-Γιανγκ, Ιντόγου 7 (1).

Διαιτητές: Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Βοΐνοβιτς (Μαυροβούνιο), Αμπρόσοφ (Ουκρανία).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λύγισε τη Μύκονο και έκλεισε με θετικό τρόπο την πορεία του τουρνουά του Αγρινίου ο Βίκος

«Παραπάνω από ομάδα. Οικογένεια»: Η ομαδική φωτογραφία του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2026-27

ΣΕΦ: Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της ΕΠΣ Πειραιά από το Πρωτοδικείο

Ζέρβας: «Αυτά κρατάει ο Ολυμπιακός από την Κύπρο - Τα πρώτα συμπεράσματα για Μοντέρο, Εντιάι και ΜάκΙνταϊρ»

Πετρίδης: «Υπήρχαν στιγμές που ο Παναθηναϊκός έπνιγε τον αντίπαλο - Ο Μπόνγκα ίσως γίνει η πιο κομβική μεταγραφή»

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο και το πάθος των «κίτρινων» στον πάγκο: Η παρακάμερα του αγώνα μεταξύ Άρη και Ερυθρού Αστέρα

Τσιάρας: «Στόχος του ΠΑΟΚ να παίξει στη Euroleague - Δεν θέλουμε τους επτά ξένους, στηρίζουμε τον Έλληνα παίκτη»

Νέα εποχή στις ακαδημίες του Άρη με αναπτυξιακή ομάδα τον ΑΣ Πανόραμα

Ολυμπιακός: Προτεραιότητα οι κάτοχοι διαρκείας της σεζόν 2025/26 για να εξασφαλίσουν θέση στο νέο ΣΕΦ!

Το κάλεσμα Φρανσίσκο για το «Π. Γιαννακόπουλος»: «Ανυπομονώ να σας δω σπίτι μας»