Δείγμα σταθερότητας και... αγωνιστικού ρολαρίσματος έδειξε η Μακάμπι κόντρα στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, καθώς έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τους Γουίμς, Γκάουντλοκ και Σμιθ σε εξαιρετικό βράδυ επιβλήθηκε της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με 87-74.

Πλην των τριών Αμερικανών της, η Μακάμπι έπαιξε καταπληκτική άμυνα για τα δικά της δεδομένα, κρατώντας τους γηπεδούχους σε χαμηλά επίπεδα σε τρεις από τις τέσσερις περιόδους, αφού μόνο στην 3η είχε προβλήματα.

Από την άλλη μεριά οι Λιθουανοί τα περίμεναν όλα έξω από τη γραμμή του τριπόντου, καταγράφοντας το τραγικό 9/33 (27,3%), χωρίς να έχει φυσικά τύχη να πάρει το οτιδήποτε από το ματς με αυτά τα ποσοστά.

Η Μακάμπι κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά από την πρώτη περίοδο, καθώς χάρη σε συνεχόμενους πόντους του Γουίμς έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 21-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρά τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των Λιθουανών που δεν κατάφεραν να τα μετατρέψουν και σε πόντους, έφτασε τη διαφορά και στο +12 (27-39), ολοκληρώνοντας το ημίχρονο στο 32-43.

Στην γ' περίοδο η Ζαλγκίρις προσπάθησε να γυρίσει το ματς, κλείνοντας ακόμα περισσότερο την άμυνά της, αλλά τότε ήταν που ανέλαβε δράση ο Σμιθ που με καλάθια-μαχαιριές κρατούσε τη διαφορά κοντά σε διψήφια επίπεδα. Έτσι εξελίχθηκε μέχρι το τέλος το ματς, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν τελικά μια εύκολη νίκη, τη δεύτερη στη φετινή Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 32-43, 57-64, 74-87



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube