Μπορεί η Χίμκι να ήταν η χειρότερη ομάδα στη φετινή Ευρωλίγκα τερματίζοντας τελευταία με ρεκόρ 4-30, όμως ο Αλεξέι Σβεντ είχε την… τιμητική του.

Ο σούπερ σταρ της ομάδας από τη Μόσχα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη φετινή διοργάνωση, παίρνοντας το βραβείο «Αλφόνσο Φορντ» για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά τη σεζόν 2017/18.

Ο 32χρονος αγωνίστηκε σε 23 ματς φέτος, πετυχαίνοντας συνολικά 455 πόντους και έχοντας κατά μέσο όρο 19,8 πόντους.

Δεύτερος σε μέσο όρο πόντων ήταν ο Μάικ Τζέιμς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 19,3π., ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Τζόρνταν Λόιντ του Ερυθρού Αστέρα, με 17,3 πόντους.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Στην Ντουμπάι BC ο δήμιος της ΑΕΚ, Λουκόσιους

Χάποελ Ιερουσαλήμ: Συμφώνησε με Σάσα Ομπράντοβιτς και ζητά διετές συμβόλαιο από Ευρωλίγκα

«Ο άνθρωπος πίσω από τον Ολυμπιακό, τότε και τώρα»: Η αναδρομή της Euroleague στις δύο κούπες του Μπαρτζώκα

Το φοβερό μήνυμα του Μιλουτίνοφ για την Ευρωλίγκα: «Η νίκη της φωνής μέσα μου που αρνήθηκε να σταματήσει όταν πονούσε»

«Την προηγούμενη Κυριακή γράφτηκε ιστορία»: Τα πλάνα της Εuroleague από τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στο Τelekom Center!

Γουόκαπ: «Το βράδυ της Ευρωλίγκας κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής»

Φενέρμπαχτσε: «Σαν να υπήρχε προδιάθεση για να δοθεί στον Ολυμπιακό η Euroleague»

Το συγκινητικό βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση της Euroleague: «Κάπου σε μια παλιά κασέτα…»

Μπουργκ εκτός Euroleague: Τι σημαίνει για τη λίγκα και ποιοι… καραδοκούν!

«Αυτοί που επιμένουν, γράφουν ιστορία»: Το βίντεο του Ολυμπιακού για το λάβαρο της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ